Prosim poradte ako vyriesit ten problem ked ani na kalkulacku sa nedá spolahnut.
Ako sa to da osetrit da sa to vobec nejako dá otestovat aby mi to hadzalo tu spravnu hodnotu.
Da sa to nejako spravit zeby to rovno z hodnoty nejakej v rozmedzí definicneho oboru napríklad 0,5 ten arcusinus hodil hodnotu správny uhol zo spravneho kvadrantu ? Asi to nejde nejako otestovat bez dalsich argumentov aby hadzal tu spravnu hodnotu či je to možne ?
Ak áno ako na to ?
Vopred fakt díky.
POMOC ARCSIN ako na to ?
Potrebujem jednoduchý príklad:
Mám nejaký výpočet trebarz ASIN=215/214
Kalkulacka vyhodí hodnotu nejakých 53 stupnov
Ale ako vieme ono to moze byt aj 180-53 stupnov ten výsledok.
Lebo sinus 53 stupnov sa rovná sinusu 180-53 stupnov a ja som sa chcel spýtať či existuje nejaká logická operácia ktorá by rozhodla ten výstup s toho arcus sínusu ci je je to ten menší alebo ten vacsi uhol.
A ze ake argumenty by som este prípadne potreboval.
Dal som to sem lebo to potrebujem vysvetlit niektorým programom ako je excel atd... A potrebujem teda asi vytvorit nejaké podmienky podla coho sa to vyhodnotí. Niektoé programy to dokážu vyhodnotiť preto som chel vedieť že ako to spravili.
A vsak ak niekto nieco programoval a pouzil tam funkciu Asin tak ju musel urcite ošetriť o tento nedostatok tak ja len ze ako to spravil.
Mám nejaký výpočet trebarz ASIN=215/214
Kalkulacka vyhodí hodnotu nejakých 53 stupnov
Ale ako vieme ono to moze byt aj 180-53 stupnov ten výsledok.
Lebo sinus 53 stupnov sa rovná sinusu 180-53 stupnov a ja som sa chcel spýtať či existuje nejaká logická operácia ktorá by rozhodla ten výstup s toho arcus sínusu ci je je to ten menší alebo ten vacsi uhol.
A ze ake argumenty by som este prípadne potreboval.
Dal som to sem lebo to potrebujem vysvetlit niektorým programom ako je excel atd... A potrebujem teda asi vytvorit nejaké podmienky podla coho sa to vyhodnotí. Niektoé programy to dokážu vyhodnotiť preto som chel vedieť že ako to spravili.
A vsak ak niekto nieco programoval a pouzil tam funkciu Asin tak ju musel urcite ošetriť o tento nedostatok tak ja len ze ako to spravil.