manualne cez potiahnutie rohu to viem spravit .... ale kazdy subor ma okolo 6000 viet ... potreboval by som to urobit automatizovane cez nejaku podmienku alebo makro ... v exeli nie som moc doma .... vdaka za kazdu radu
pomoc exel
pomoc exel
potreboval by som v stlpci B vzostupne ocilovat polozky podla hodnoty v stlpci C (poradove cislo rovnakych hodnot )..... prikl. v stlpci C je 10 hodnot 101 v stlpci B budu ocilovane od 1 po 10 pokracuje hodnota 102 tych je 15 budu ocislovane od 1 po 15 atd.
manualne cez potiahnutie rohu to viem spravit .... ale kazdy subor ma okolo 6000 viet ... potreboval by som to urobit automatizovane cez nejaku podmienku alebo makro ... v exeli nie som moc doma .... vdaka za kazdu radu
Re: pomoc exel
Urobil som to takto:
Hodnoty v C idu od bunky C1 nadol.
Do B1 som vlozil cislo 1 a potom nizsie staci tento vzorec (konkretne tento je pre B2, potom sa bude automaticky upravovat ak ho stiahnes nizsie):
Hodnoty v C idu od bunky C1 nadol.
Do B1 som vlozil cislo 1 a potom nizsie staci tento vzorec (konkretne tento je pre B2, potom sa bude automaticky upravovat ak ho stiahnes nizsie):
Kód: Vybrať všetko
=IF(C2=C1;B1+1;1)Re: pomoc exel
si super, velmi ti dakujem usetril si mi vela prace.....