Mam pocit, ze by to mohla byt zakladova doska
POMOC! PADLO MI PC!
POMOC! PADLO MI PC!
Viete mi dakto poradit. Znico nic mi uz PC ani nenabootuje, po detekcii hardware ostane cierna obrazovka a v lavom hornom rohu blika iba kurzor a v takomto stave ostane.
ale nie som si isty ak ste sa uz z niecim takym stretli PLEASE poradte
-
uelektronik
Star
Dufam ze sa mylim ale tu ti pomoze asi uz iba POST BIOS test karta. Da sa ta karta spravit aj doma ak mas skusenosti s elektronikou a mas na doske ISA slot (pri tom veku by nemal byt problem). Ak skusenosti nemas tak asi by si mal zajst do servisu, ale este predtym by som skusil pohrat sa z BIOSom alebo ho vymazat jumperom na doske
Myslis ako vyrobit si tu POST BIOS test kartu ???balkymotor napísal:Dufam ze sa mylim ale tu ti pomoze asi uz iba POST BIOS test karta. Da sa ta karta spravit aj doma ak mas skusenosti s elektronikou a mas na doske ISA slot
Ti by si to vedel, pretoze ja mam trocha skusenosti s elektronikou ale neam neajmesieho tusenia ako spravit taku kartu. Ak mas neake schemy a si mi schopny poradit tak napis
-
uelektronik
Star
ano myslel som to tak ze si ju vyrobis. budes na to potrebovat nejakeho vyrobcu dosiek s plosnymi spojmi vo svojom meste, alebo ak mas tie gule pustit sa do toho sam a dodrzat specifikaciu konektora ISA tak mozes aj sam. ja som to vyriesil tak ze som si zohnal staru pokazenu sietovku na ISA konektor a vytrhal som z nej vsetky suciastky a na vodice som napajkoval co som potreboval.
Predtym nez sa pustis do stavby vyskusaj vsetko ine, lebo sa ti moze stat ze postavis dosku a ona ti vlastne nic nezisti. POST test BIOSu je rutina ktoru spusta BIOS a vtedy sa doska vlastne inicializuje, vtedy vlastne na istu adresu vypisuje ciselne kody, ktore su pre kazdy BIOS odlisne, pre AMI ine, pre AWARD ine... (najdes na nete). Napriklad kod 2E hexadecimalne znamena inicializaciu radica diskov (vymyslam si to je len priklad). Ak inicializacia dosky zastane pri tomto kode tak je prave tato sucast dosky poskodena. Lahko sa ti teda moze stat ze na doske je vsetko OK, alebo sa to javi ako OK, a inicializacia vsetkych veci prebehne bez chyby.
Rozhodnutie je na tebe ci sa budes pustat do stavby POST test karty, jej schemu som ti poslal sukromnou spravov
Predtym nez sa pustis do stavby vyskusaj vsetko ine, lebo sa ti moze stat ze postavis dosku a ona ti vlastne nic nezisti. POST test BIOSu je rutina ktoru spusta BIOS a vtedy sa doska vlastne inicializuje, vtedy vlastne na istu adresu vypisuje ciselne kody, ktore su pre kazdy BIOS odlisne, pre AMI ine, pre AWARD ine... (najdes na nete). Napriklad kod 2E hexadecimalne znamena inicializaciu radica diskov (vymyslam si to je len priklad). Ak inicializacia dosky zastane pri tomto kode tak je prave tato sucast dosky poskodena. Lahko sa ti teda moze stat ze na doske je vsetko OK, alebo sa to javi ako OK, a inicializacia vsetkych veci prebehne bez chyby.
Rozhodnutie je na tebe ci sa budes pustat do stavby POST test karty, jej schemu som ti poslal sukromnou spravov
No ale mam mensi problem s tim rar suborom, WinRAR(3.60 EN) mi ho nechce otvorit, skusim si zohnat este iny program ale mohol by si my to poslat ako napr.: .zip alebo sa mi napis cim si to komprimovalbalkymotor napísal: Rozhodnutie je na tebe ci sa budes pustat do stavby POST test karty, jej schemu som ti poslal sukromnou spravov