pomoc pokazeny komp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

l0f4s3 napísal:nerozumiem o com tam islo :shock: :shock:
vcera jak som pisal,ked som dal stary zdroj komp sa mi rozbehol,hovorim si vsak nic nie je pokazene urcite ma v tej firme osrali.tak som tam dal len tak uz posledny krat ten 400 zdroj,ktory bol na reklamacii a ono sa to rozbehlo!
fakt tomu nerozumiem a nechapem...
noo, tak mohlo sa stať že neako sa ti zelektizovala celá bedňa, tým sa zdroj vypol, on sa musí najskôr vybiť a až potom zapojiť, inak na čom máš položenú bedňu? na akom povrchu?
l0f4s3
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa l0f4s3 »

Sk1llord napísal:noo, tak mohlo sa stať že neako sa ti zelektizovala celá bedňa, tým sa zdroj vypol, on sa musí najskôr vybiť a až potom zapojiť, inak na čom máš položenú bedňu? na akom povrchu?
drevo,resp drevotrieska
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

l0f4s3 napísal:drevo,resp drevotrieska
ok, aby si to nemal na koberci kôli statickej elektrine.
l0f4s3
Zablokovaný
Zablokovaný

Sk1llord napísal:ok, aby si to nemal na koberci kôli statickej elektrine.
aha
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

l0f4s3 napísal:aha
no myslim ze problem je vyrieseny tak koniec spamu.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Sk1llord napísal:noo, tak mohlo sa stať že neako sa ti zelektizovala celá bedňa, tým sa zdroj vypol, on sa musí najskôr vybiť a až potom zapojiť, inak na čom máš položenú bedňu? na akom povrchu?
Nic v zlom,ale kecas ...Skus popisat ako vyzera take zelektrizovanie celej bedne.Nejaku dobu sa venujem elektronike,ale o tomto som este nepocul :?
l0f4s3 napísal:nerozumiem o com tam islo Shocked Shocked
vcera jak som pisal,ked som dal stary zdroj komp sa mi rozbehol,hovorim si vsak nic nie je pokazene urcite ma v tej firme osrali.tak som tam dal len tak uz posledny krat ten 400 zdroj,ktory bol na reklamacii a ono sa to rozbehlo!
fakt tomu nerozumiem a nechapem...
No mozno to bude nejaky studenak..Nedokonaly spoj-takto sa to zvykne spravat..
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

mne sa stalo presne toto iste a chyba bola v doske, aku dosku mas?
l0f4s3
Zablokovaný
Zablokovaný

Smoake napísal:mne sa stalo presne toto iste a chyba bola v doske, aku dosku mas?
kudoz
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:No mozno to bude nejaky studenak..Nedokonaly spoj-takto sa to zvykne spravat..
no ja ti neviem popisat ako to vyzera mne sa to stalo spustil som pc, 3 dni pred tym som napajal k molexu 2 led diody zelene, na led diode tusim plusovy kontakt som zle zaizoloval a presne v tom mieste sa dotkol plechu ktory drzi hdd a uz to islo po celej bedni vypol sa pc pozeram pozeram zdroj premeram a vsetko ok pozrel som ledky a vsimol som si ze sa to oprelo tak som to este zaizoloval a teraz to je ok zdroj som pripojil a uz bezim asi 2 mesiace v poho tak som osudil ze ako sa to dotklo tak sa do konctrukcie bende dostala elektrina a to som nazval zelektrizovalo. ale ako je my jedno co sa s tym stalo hlavne ze to de mne a tu chalanovi :wink:
dudo02
King
King

Sk1llord napísal:no ja ti neviem popisat ako to vyzera mne sa to stalo spustil som pc, 3 dni pred tym som napajal k molexu 2 led diody zelene, na led diode tusim plusovy kontakt som zle zaizoloval a presne v tom mieste sa dotkol plechu ktory drzi hdd a uz to islo po celej bedni vypol sa pc pozeram pozeram zdroj premeram a vsetko ok pozrel som ledky a vsimol som si ze sa to oprelo tak som to este zaizoloval a teraz to je ok zdroj som pripojil a uz bezim asi 2 mesiace v poho tak som osudil ze ako sa to dotklo tak sa do konctrukcie bende dostala elektrina a to som nazval zelektrizovalo. ale ako je my jedno co sa s tym stalo hlavne ze to de mne a tu chalanovi :wink:
Pohoda,hlavne ze facha..No ty si to vyskratoval.Bedna je totiz pol(-).Zrejme preto ti to blblo...Mna len pobavila tvoja otazka-ci to ma na koberci ?:lol: Kvoli zeelektrizovaniu.. :lol: -tym to iste nie je :wink:
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Pohoda,hlavne ze facha..No ty si to vyskratoval.Bedna je totiz pol(-).Zrejme preto ti to blblo...Mna len pobavila tvoja otazka-ci to ma na koberci ?:lol: Kvoli zeelektrizovaniu.. :lol: -tym to iste nie je :wink:
ee zelektrizovanie ale koli statickej elektrine, a myslel som to tak ze ako on chodi potom koberci (aj ked tam koberec nema to uvadzam ako priklad) a sucha nohy tak ten koberec sa nabije a ako sa on dotkne pc tak bum

btw: ak som sa sekol oprav ma.

editt:// nenabija sa koberec ale clovek. aj som myslel ze som sa pomylil :lol:
dudo02
King
King

Tak ono sa moze stat,ze sa nabije clovek(suchanim o koberec napr.).A ak sa dotknes suciastky ktora je citliva na preskok statickej elektriny(CMOS obvody),tak moze dojst k zniceniu spominanej suciastky..Ale to by mu neslo potom vobec.A on jemu to sem tam ide,neide.Plosne spoje mozu mat az 5vrstiev,takze ak vznikne"studeny spoj",tak to prakticky namas sancu odhalit a opravit.Ak sa to rozbehne,nalepsie je v takomto pripade nicim nehybat a nech si to funguje..

Ja sa pamatam na jeden videorekorder.Rozobrate islo a ak sme s kamosom poskladali-nefungovalo..Sme sa s tym trapili a nakoniec to bolo tym,ze pri poskladani,bol na vrchnom kricom plecu molitan a ten vytvoril tlak na plosak a tam sa prave prejavoval ten studenak...Tak to len tak-trocha OT :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Tak ono sa moze stat,ze sa nabije clovek(suchanim o koberec napr.).A ak sa dotknes suciastky ktora je citliva na preskok statickej elektriny(CMOS obvody),tak moze dojst k zniceniu spominanej suciastky..Ale to by mu neslo potom vobec.A on jemu to sem tam ide,neide.Plosne spoje mozu mat az 5vrstiev,takze ak vznikne"studeny spoj",tak to prakticky namas sancu odhalit a opravit.Ak sa to rozbehne,nalepsie je v takomto pripade nicim nehybat a nech si to funguje..

Ja sa pamatam na jeden videorekorder.Rozobrate islo a ak sme s kamosom poskladali-nefungovalo..Sme sa s tym trapili a nakoniec to bolo tym,ze pri poskladani,bol na vrchnom kricom plecu molitan a ten vytvoril tlak na plosak a tam sa prave prejavoval ten studenak...Tak to len tak-trocha OT :)
no k tej staticke elektrine:
ja som to nemyslel tak ze tym sa to spravilo, myslel som to tak ze do buducna aby to nemal napr. na koberci. a tie spoje to su take ciarocky na maticnej doske?
dudo02
King
King

Hej,tie"ciarocky"su vlastne medene cesticky a preto vedu el.prud.Len na povrchu mas kopu takych cesticiek.A este mas vo vnutri asi 4 dalsie take "povrchy".Preto sa to nazyva-viacvrstvovy plosny spoj.No a taka medena cesticka moze prasknut a to je vlastne"studeny spoj".Alebo tam kde cesticka konci a je na nu cinom pripojena nozicka suciastky,tak tam moze prasknut ten cin a tiez tam vznika nedokonaly,cize "studeny"spoj.
Ten PC,moze byt kludne na koberci-nema to na neho ziadny vplyv :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Hej,tie"ciarocky"su vlastne medene cesticky a preto vedu el.prud.Len na povrchu mas kopu takych cesticiek.A este mas vo vnutri asi 4 dalsie take "povrchy".Preto sa to nazyva-viacvrstvovy plosny spoj.No a taka medena cesticka moze prasknut a to je vlastne"studeny spoj".Alebo tam kde cesticka konci a je na nu cinom pripojena nozicka suciastky,tak tam moze prasknut ten cin a tiez tam vznika nedokonaly,cize "studeny"spoj.
Ten PC,moze byt kludne na koberci-nema to na neho ziadny vplyv :)
no ok, a s tymi cestickami mam tiez skusenosti, raz my odisla doska cpu a ram ,tak sa kupila nova a dalo sa to zmontovat jednemu kolegovi, ale to bol tiez taky majster ja mam bednu do ktorej sa nemaju davat tie nozicky pod MB ale on ich tam dal pochopitelne u potom nesedela vga ani sietova karta tak on tie koliky vybral zostredu a dosku zohol, vsetko bezal dobre asi rok, ja som pc rozobral dosku vytiahol a pozeram nanu ze neaka je prehnuta vsimol som si ze chybaju koliky dal som ich tam ale nesedelo to tak som ich dal prec doska zapasovala ale co vsetko nahodim a pc skonci pri uvodnej obrazovke, skusil som to na druhej doske a pc islo v poho. tak asi ako ja som vytiahol tu dosku ony sa porusili tie cesticky. ale zase ani boh nevie ci by to neodislo na druhy den.
Napísať odpoveď