Pomoc pri konverzácii

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
_hOOk!_
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pomoc pri konverzácii

Príspevok od používateľa _hOOk!_ »

Ahojte hojkáči :)
Potreboval by som poradiť, prípadne pomoc. S priateľkou mám niekedy problém konverzovať, pretože Nika dosť často hovorí keď sa jej niečo spýtam neviem, možno,atď. Nehovorím, že sa nerozprávame, máme otvorenú debatu o všetkom, sme k sebe úprimný, ale problém je skoro dosť často, keď spolu telefonujeme, a sem tam keď sme spolu. Zároveň si spolu aj píšeme klasické dopisy :) ale pri tých telefonátov mi to chýba :( Ja mám najradšej keď sa môžem dlho sniekým rozprávať o niečom. Ja sa snažím, ale už neviem, čo by som nevyskúšal, preto sa obraciam tu na vás :) Či by ste mi poradili nejaké témy..Neviem ako by som mohol jej pomôcť, teda nám. Ona mi tvrdí, že sa nevie rozprávať a ptm je z toho smutná. Poradíte mi prosím vás nejako ? Ďakujem
Ja mám 19 ona má 17
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc pri konverzácii

Príspevok od používateľa Hotwire »

_hOOk!_ napísal:Ahojte hojkáči :)
Potreboval by som poradiť, prípadne pomoc. S priateľkou mám niekedy problém konverzovať, pretože Nika dosť často hovorí keď sa jej niečo spýtam neviem, možno,atď. Nehovorím, že sa nerozprávame, máme otvorenú debatu o všetkom, sme k sebe úprimný, ale problém je skoro dosť často, keď spolu telefonujeme, a sem tam keď sme spolu. Zároveň si spolu aj píšeme klasické dopisy :) ale pri tých telefonátov mi to chýba :( Ja mám najradšej keď sa môžem dlho sniekým rozprávať o niečom. Ja sa snažím, ale už neviem, čo by som nevyskúšal, preto sa obraciam tu na vás :) Či by ste mi poradili nejaké témy..Neviem ako by som mohol jej pomôcť, teda nám. Ona mi tvrdí, že sa nevie rozprávať a ptm je z toho smutná. Poradíte mi prosím vás nejako ? Ďakujem
Ja mám 19 ona má 17
to by malo ist nejak samo povedal by som sak silene by to nefungovalo podla mna :)

edit: a mozno som spity akurat ale podla mna je niekedy ticho lepsie ako tisic slov :wink:
_hOOk!_
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja viem, že by to malo ísť samo, ale keď sa snažím iniciovať konverzáciu tak z jej strany to stále viazne, hlavne keď spolu telefonujeme, ach..
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ako dlho sa poznáte?

Niekedy môže byť v tom problém, že jednoducho nemáte spoločnú tému a tým pádom aj rozhovor medzi vami viazne. Spýtaš sa ako sa mala, čo má nové a zrazu zistíš, že nevieš, čo sa jej ešte spýtať, lebo ona debatu nijak nerozvinie. Keďže ty možno nepoznáš jej kamarátov/spolužiakov/okolie/rodinu, ona si myslí, že ťa debata bude nudiť, nechce ťa zaťahovať do jej problémov a preto ti na všetko odpovedá radšej jedným slovom.

Neexistuje človek, ktorý by nechcel alebo nevedel rozprávať o tom, čo ho zaujíma, stačí nakopnúť správnu tému a aj ten najtichší človek sa rozhovorí.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

pinco napísal:Ako dlho sa poznáte?

Niekedy môže byť v tom problém, že jednoducho nemáte spoločnú tému a tým pádom aj rozhovor medzi vami viazne. Spýtaš sa ako sa mala, čo má nové a zrazu zistíš, že nevieš, čo sa jej ešte spýtať, lebo ona debatu nijak nerozvinie. Keďže ty možno nepoznáš jej kamarátov/spolužiakov/okolie/rodinu, ona si myslí, že ťa debata bude nudiť, nechce ťa zaťahovať do jej problémov a preto ti na všetko odpovedá radšej jedným slovom.

Neexistuje človek, ktorý by nechcel alebo nevedel rozprávať o tom, čo ho zaujíma, stačí nakopnúť správnu tému a aj ten najtichší človek sa rozhovorí.
alebo len proste neni vyrecna...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hh preco mam pocit ze obcas to zazijem ,ale tak to nieje chyba jedneho partnera podla mna ide skorej o to ze aspon teda u mna a mojej lasky niekedy nastane chvila kedy sme obaja ticho ,po chvilke sa len zasmejem a poviem ze chvilka ticha za zosnulych presla a mozme pokracovat ,nieco na ten styl ,ona sa zasmeje a prepneme na nieco ine :) ono to celkom funguje ,volavate spolu prevazne vecer ked mate tento problem ? pretoze aj ja aj moja polovicka sme tak tichsie ked sme unaveny alebo sa nam chce spat ,ja to plne chapem a nikdy ma nenapadlo ze by som sa za to mal na nu hnevat alebo co , inak ak ma tmobile a nemas sa s kym rozpravat zavolaj :-D ja trepem stale :D (joke)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Koľko ste spolu? Lebo mi napadajú tieto veci: možno ju dlhodobo trápi nejaký problém, ktorý nevie vyriešiť a je uzavretá do seba. Možno bola tak zvyknutá doma, že veľmi nekomunikujú, nevie povedať svoj názor a to ju brzdí v komunikácii. Možno fakt nie je príliš komunikatívny typ a stým sa veľa narobiť nedá. Niekto proste nevie ani ústa zatvoriť a niekto povie pár viet za celý čas. Sme rôzni- možno len potrebuje trošku rozvinúť svoje komunikačné vlastnosti. A občasné tichá sú podľa mňa úplne normálne. :)
_hOOk!_
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Už viem, v čom bol problém :) Ďakujem Vám všetkým !
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

_hOOk!_ napísal:Už viem, v čom bol problém :) Ďakujem Vám všetkým !
Mala svoje dni? :)
_hOOk!_
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

To nie, to až dnes dostala :D Ale bol vtom, že vždy pri rozhovore sme robili niečo iné, buď sme boli na pokeci alebo niekde inde chatovali. Hehe.. :) Som rád, že sme si to vyjasnili :D
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weronyka »

_hOOk!_ napísal:To nie, to až dnes dostala :D Ale bol vtom, že vždy pri rozhovore sme robili niečo iné, buď sme boli na pokeci alebo niekde inde chatovali. Hehe.. :) Som rád, že sme si to vyjasnili :D
hm, zaujímavé... akože ste sa vy dvaja rozprávali a popritom chatovali s tretími osobami? vy ste inak multifunkční... :D

Nutnosť hovoriť, rozpaky z toho, že niet čo povedať, a snaha byť duchaplný sú tri veci, ktoré dokážu zosmiešniť aj najväčšieho človeka. (Voltaire)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja len, že buď rád, pokiaľ veľa nerozpráva. Ako väčšina žien, ak raz začne, už sa jej ústa nezastavia (joke) :)
Ale podľa mňa by rozhovor medzi ľuďmi mal fungovať, aj keď robia iné veci. Neviem, ale rozhovori typu "odlož všetko z rúk a sem sa pozeraj, ideme sa rozprávcať" sa mi zdajú také príliš formálne a nútené. Konverzácia by mala byť prirodzená a ísť od ruky (od jazyka) aj pri iných činnostiach. Veď rozprávame predsa ústami a počúvame ušami, nie rukami. Toť môj názor :)
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Muffi napísal:Ja len, že buď rád, pokiaľ veľa nerozpráva. Ako väčšina žien, ak raz začne, už sa jej ústa nezastavia (joke) :)
Ale podľa mňa by rozhovor medzi ľuďmi mal fungovať, aj keď robia iné veci. Neviem, ale rozhovori typu "odlož všetko z rúk a sem sa pozeraj, ideme sa rozprávcať" sa mi zdajú také príliš formálne a nútené. Konverzácia by mala byť prirodzená a ísť od ruky (od jazyka) aj pri iných činnostiach. Veď rozprávame predsa ústami a počúvame ušami, nie rukami. Toť môj názor :)
však áno, toho názoru som aj ja, že komunikovať musíme vedieť za rôznych okolností... lenže on sem šiel riešiť problém (podľa toho, čo napísal na začiatku šlo o dlhodobejšie ťažkosti) a potom vysvitne, že len pokecovali... tak nerozumiem, prečo mu nebolo jasné, že ich debaty viaznu, keď vedel, za akých okolností nie sú schopní spolu kecať... a to furt pokecovali, keď sa šli medzi sebou rozprávať? tak mohli nadviazať spoločnú reč aj cez ten slávny pokec, keď im to písanie tak ukážkovo šlo aj keď boli spolu... :D
Empatik
Medium Star
Medium Star

na rovinu ...

Príspevok od používateľa Empatik »

Veď sa jej to skús spýtať na rovinu , že prečo a ako ... Skúste si nájsť nejakú spoločnú tému , záujmy , ono to pôjde po čase neboj sa :-)
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: na rovinu ...

Q7_TiGeeR_X6 napísal:Veď sa jej to skús spýtať na rovinu , že prečo a ako ... Skúste si nájsť nejakú spoločnú tému , záujmy , ono to pôjde po čase neboj sa :-)
ale oni to už vyriešili... čítaj riadne!!! :D
na chybe bol výdobytok modernej doby... žeby to boh pobil... :D :D :D
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Sakra to bych chtel jednou zažít ...

Stretnúť niekedy v živote takú tichú ženu :D
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ramaya napísal:Sakra to bych chtel jednou zažít ...

Stretnúť niekedy v živote takú tichú ženu :D
skús nájsť arielu - morskú pannu... tá je z čeľade kaprovitých, možno bude nemá... :D
Napísať odpoveď