Pomoc pri kúpe PSP

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
I.B.M
Amateur
Amateur

Pomoc pri kúpe PSP

Príspevok od používateľa I.B.M »

Zdravím rozhodol som sa kúpiť konzolu PSP lenže čo sa týka konzol som absolútny amatér a neviem podľa čoho mám PSP kupovať, mohli by ste mi poradiť na čo sa pri kúpe pozerať prípadne odporučiť nejaký model? Ďakujem...
j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Pomoc pri kúpe PSP

Príspevok od používateľa j@ro »

V skratke: relativne vysoke investicie na viac origo hier, pre stiahnute hry potrebujes upraveny firmware (komplikacie s novymi modelmi psp najlepsie su z tohto hladiska 1000, 2000), iba zopar kvalitnych hier, nedokonale displeje.

Ja by som uz sucasne modeli nekupoval. Ak si chces vyskusat, pohladaj nejake bazarove 2000-ky. Uz je ohlasena nova verzia s lepsim hardverom, dotykovymi plochami a dalsimi vylepseniami, takze by som radsej pockal na tuto novinku.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

j@ro: ale to už nebude PSP že..
j@ro
Star
Star

NGP-Next Generation Portable

Konecne sa uz zamerali aj na HW stranku a tato "hracka" ma uz solidny vykon, dufam, ze to neprezenu s cenou.

http://teenit.sk/2011/04/10/najnovsie-p ... -portable/
http://sk.playstation.com/psp/news/nova ... index.html
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Čo sa týka PSP všetky sú rovnaké, rozdiely sú len v internej pamäti tuším 1000ka má 32MB, zvyšné mjaú 64. Každé !! PSP sa dá spraviť downgrade softvéru stojí do 10 euro. Na nejakom PSP fóre bol vytvorený aj list, ľudí ktorí to vedia spraviť, čiže tam problémy nevidím. Neodporúčam hrať hry na UMD diskoch, je to hlúposť, hry sekajú. Je lepšie dať 10€ na spravenie softu. A na čo sa máš pozerať ? Odporúčam osobný odber PSP pokiaľ plánuješ kupovať použité , skontrolovať funkčnosť tlačidiel,joystiku, displeja, viac tam ani nie je. Všetky komponenty sú vymeniteĺné a pomerne lacné. WiFi moc používať nebudeš, dosť debilne sa na tom píše aj základný prehliadač je nie najlepší. PSP je pomerne odolné, sám som vlastníkov dvohc konzol niečo vyše 3 rokov, a idem na pôvodnú baterku stále, bez poškodenia sú a to mi X krát spadli.
j@ro
Star
Star

Neodporúčam hrať hry na UMD diskoch, je to hlúposť, hry sekajú. Je lepšie dať 10€ na spravenie softu.
Preco by mali hry na UMD-ckach sekat? Hral som asi 6 UMD hier a ziadna nesekala. So zapnutou funkciou UMD cache este ani nacitavanie nebolo take caste. Viac mi vadil na 1000 a 2000 posahany displej s nizkou latenciou, na ktorom napr. pri Fife street ostavali za futbalistovymi vlasmi machule a dalsie "ducharske" efekty pri hrach a videach.

S odolnostou a kvalitou beterii mas pravdu. Pokial ti po nom neprejde auto alebo ho neukradnu, tak vydrzi velmi dlho.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Hral som na UMD GTA Vice City a sekalo mi to. Viac som si teda UMD hry nekupoval nakoľko je to nepraktické nosiť po vreckách kade tade a jedna hra stojí strašnú sumu. Obe PSP som dal spraviť , a mám tam hry zadarmo. A tá úprava ma vyšla ako som spomínal do 10€. Bazárové PSP zoženieš za pomerne dobrú cenu okolo 70€ by nemal byť problém. Zase nemôžeš čakť od 1000ky extra full HD rozlíšenie, veď má nejaké tie roky. Mne paradoxne najviac zo vštkých tpyov sedele 1000ka fat. Je lepšia ako slim verzia, lepšie padne do ruky a zadný kryt nemá hladký, čiže sa nepotí. Displeje sú dobré podľa mňa, samozrejme NGP-čko bude niekde inde, ale aj tá cena bude zaujímavá určite. Tipujem tak okolo 200€. To by som za konzolu nedával. Na zabavenie a zahranie hier stačí aj 1000ka/2000ka. Určite nie to vysúvacie PSP to je prepadák. A ešte čo sa týka internetu, na net sa hodí logicky PSP v väčšou internou pamäťou. 1000ka má kôvli malej pamäti problém so zložitejšími stránkami. Toť vše, čo terba ku kúpe PSP vedieť.
j@ro
Star
Star

S GTA-ckom si mohol mat problemy v kombinacii s neoficialnym FW, lebo je narocne na frekvenciu cpu a v neoficialnom FW je ju potrebne zvysit. Ceny origo hier na tuto konzolu nie su vysoke, az pri nakupe vacsieho mnozstva ide o znacna investiciu, ale ak niekto nema cas na updaty neofic. FW a podobne natahovacky, tak je to pre neho vhodnejsie a rychlejsie riesenie.
BTW. dnes uz UMD-cka neficia, lebo vysuvacie GO nema vobec UMD mechaniku a viac sa preferuje PSN store, kde sa stahuju za poplatky legalne.

Dalej nepovedal som, ze ma nizke rozlisenie, ale latenciu (odozvu). Zakladom takychto zariadeni je prave displej, ked je nedokonaly a vidno pri rychlych scenach "duchov", tak mi to prekaza (ci ide o 1000 alebo 2000, mal som obe). Kazde psp, s ktorym som prisiel do styku malo takuto nedokonalost. Pre mna to nadalej bude konzola s potencialom, ale nedotiahnutymi drobnostami.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

nerozmýšľal si skôr o iPode Touch? Lepší desplej, HW, viac hier a za lepšie ceny, Lepšia využiteľnosť t.j. nie je je to LEN na hry ako PSP. Ak chceš na PSP nap. surfovať po nete tak je to des.
I.B.M
Amateur
Amateur

PSP chcem iba čisto na hry prípadne na počúvanie hudby na surfovanie na internete mi bohato stačí notebook prípadne mobil...
Čo hovoríte na PSP 3004 (z druhej ruky sa podľa toho čo som ponachádzal dá zohnať do tých cca 100 - 120€)? Oplatí sa?
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Medzi tými PSP 1004, 2004, 3004 nie je nejaký extrémny rozdiel. Zahráš sa si na všetkývch rovnako, tj. v zmysle, že na všetkých spustíš tie isté hry bez problémov. 3004 má o trošku lepší displej a oproti 1004 aj väčšiu internú pamäť 64MB (3004) 32MB(1004) ale to som už spomínal. CPU je u všetkých rovnaké myslím 333MHz ak sa nemýlim. 1004 nemá TV výstup zvyšné už áno. Či sa cena oplatí ? Lacnejšiu 3000ku nenájdeš, pozri bazoš, ale pochybujem že niekto to bude pod 100€ predávať. Cena je normálna, za toľko tie PSP idú. Samozrejme ak vymákneš niekoho kto to potrebuje predať súrne, tak zozenieš aj lacnejšie, ale to by si musel mať šťastie :D
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ak je to iba PSP 3004, tak za 120 je to privysoká cena, keďže v obchode ide za 135.
I.B.M
Amateur
Amateur

Mam na ruke PSP 3004 za 90 eur, oplati sa ho zobrat? Je neflashnute a firmware ma udajne 6.10 pojde flashnut?

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 19:46)
Mam na ruke PSP 3004 za 90 eur, oplati sa ho zobrat? Je neflashnute a firmware ma udajne 6.10 pojde flashnut?
Napísať odpoveď