Pomoc pri vybere videokamery

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
extremado
Novice
Novice

Pomoc pri vybere videokamery

Príspevok od používateľa extremado »

Zdravim.
Potreboval by som trochu poradit pri vybere kamery. Nasa stara kamera uz dosluzila a preto sa pozerame po nejakej druhej. Stara kamera bola SONY DCR-HC17E
http://www.sony.sk/product/sdh-minidv/d ... nicalSpecs

a vyhliadnutu mame teraz SONY DCR-SR38E
http://www.sony.sk/product/sdh-hard-dis ... nicalSpecs

Ide nam o to aby kvalita zaznamu nebola horsia ako u tej starej. U starej nam v pohode postacoval, tak do HD ist nepotrebujeme.
Budu sa natacat len nejake rodinne oslavy a hlavne ako nam dcera rastie. O necely mesiac ma rok, tak by sme to do vtedy chceli stihnut.
Strihat sa to bude v PC v Pinnacle. Este som nerobil s takou kamerou, ci to funguje bez problemov (a ako to vlastne funguje) dostat video z kamery do pc a nasledna uprava (strih, menu, titulky, efekty). HDD je klasicky mechanicky (rotujuca platna) a ci sa da vybrat z kamery von a pripojit k PC, alebo len kablom.
Mozno su moje otazky blbe, ale doteraz som 5 rokov robil len s miniDV kazetamy, tak teraz nemam ani sajnu ako to je.

Od vas by som potreboval nejake nazory na nami vybranu kameru, pripadne aku kameru by ste nam odporucili vy. Za vase odpovede vopred dakujem.
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc pri vybere videokamery

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

kamerami znacky Sony, Panasonic, Canon by si nemal nic pokazit, ale zalezi od konkretneho modelu, ja osobne mam podobny model DCR ale s flash pamatou a kartou,
co sa tyka kvality zaznamu, tak je to bezny SD standard, aj ked miniDV kazety nie su prekonane, ale vysledna kvalita obrazu zavisi od viacerych faktorov objektiv, cip, bitrate zaznamu a pod.,
na HDD sa ti budu ukladat videa vo formate predpokladam mpg, ku kamere by si mal dostat software, pomocou ktoreho dostanes videa bezproblemovo do PC po zapojeni kamery cez USB, a nasledne uprava pomocou Pinnacle, na nejake efekty, titulky, strih v kamere sa vykasli, to vsetko spravis v pocitaci do vyslednej podoby
Napísať odpoveď