pomoc router zyxel 660HW-T3 v2

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Tom1622
Expert
Expert

Re: pomoc router zyxel 660HW-T3 v2

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Na serveru nemusí bejt nic . ( Pokud nechceš otvírat v prohlížeči i z něj , pak by bylo 127.0.0.1 pardelon.selfip.biz )
Na uživatelským pc musí bejt 192.168.1.33 pardelon.selfip.biz ( nebo tebou zaregistrovaný jméno ) .
Ten soubor slouží na tom pc na kterým je k překladu jmen na ip adresy . Je teda jenom k tomu aby počítač ( klientskej) v tvý síti věděl že má pardelon.selfip.biz směrovat na IP 192.168.1.33 , protože v DNS záznamu by směroval na tvoji veřejnou IP a tedy na router ( uvnitř sítě neforwarduje ) .
Jinými slovy , kdybys do hosts nenapsal nic , zvenčí by nebyl problém ( přes DNS ) ale z tvý vnitřní sítě by ti to otvíralo rozhraní routeru .
Zvenčí pochopitelně směruje dle DNS záznamu na dyndns.com kde je tvý IP (85.x.x.x) přiděleno hostmeno a router ti směruje port na 192.168.1.33 , takže to chodí .

Pro příklad - doplň si třeba 77.75.76.3 zeznam a bude ti to po zadání adresy zeznam otvírat seznam.cz , pochopitelně jenom u tebe , protože v DNS záznamech je seznam.cz .

Otestuj třeba pingem z příkazový řádku :
ping pardelon.selfip.biz
- nedoma bude 85.x.x.x
-doma ( z host načte že má směrovat na 192.168.x.x ) bude teda 192.168.x.x , když to v hosts nebude , bude číst z dns záznamu a bude 85.x.x.x a v prohlížeči otvírat router

Klienti musí vědět kam ( odkud se stará protokol ) a DNS záznamy i hosts slouží jenom k tomu aby jsme si nemuseli pamatovat adresy x.x.x.x ale neco.cz , a vzhledem k omezenému počtu IP adres nemůže mít každej PC veřejnou IP adresu a tak jsou vnitřní sítě s neveřejnými rozsahy 10.0.x.x 192.16.x.x. atd. a pak v těch vnitřních sítích jsou ty co jsou přesměrovaný ( využívají tu veřejnou IP ) pořád pod svou adresou vnitřní sítě ale zvenčí díky přesměrování pod veřejnou IP .

Takže třeba najednom serveru 10.0.0.20 poběží http - port 80 - přesměrováno - zvenčí 80.80.80.80. DNS záznam neco.cz
na druhým serveru 10.0.0.21 ftp - port 21 - přesměrováno - zvenčí 80.80.80.80
na třetí mašině 10.0.0.22 JDownloader , port 8765 - přesměrováno - zvenčí 80.80.80.80
atd.
Zvenčí neco.cz http otevře první , ftp druhej , a při zadání neco.cz:8765 otevře třetí .
Pro vnějšek je to jedna mašina , ale ve vnitřní síti jsou to pochopitelně pořád 3 různý PC . ( to je ale blbej příklad , jak by to vlastně pak bylo v hosts ? )
Prostě jedna adresa = 3 stroje .

A opak , Na jednom PC 10.0.0.20 běží apache , přesměrováno , 10 virtuálních serverů , 10 záznamů v DNS na jednu IP 80.80.80.80 , 10 jmen neco1.cz , neco2.cz atd . , a 10 různých adres je směrováno na jeden stroj . V hostname ve vnitřní síti pak musí bejt u 10.0.0.20 všech těch 10 jmen .
10 adres ( jmen ) = 1 stroj , 1 IP

Ňák jsem se rozkecal . A jak to tak čtu asi moc nevysvětlil . To sem ani nic nepil .
jardok
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jardok »

takze
az som to spravne pochopil tak som to tak zapisal vsade podla navodu. Avsak s mojho uzivatelskeho pc sa aj tak nemozem pripojit...na web sa pripojit dokazem ale do realmlistu nie :(

domenu som si vytvoril. pardelon.ath.cx

je plne funkcna a zapisal som teda do hosts 192.168.1.33 pardelon.ath.cx

takze po zadani pardelon.ath.cx sa mi nacita stranka...avsak este by som potreboval teda sa dostat do realmu...bezi na porte 3724. firewal som zatial vypol aj na routry aj v server pc. aby mi to ten port neblokovalo...a vypisuje mi to presne to iste ako ked ten port nepovolim z vonku a chce sa mi niekto prihlasit. Nieje nutne este niekde nastavit aby som sa mohol z localnej siete dostal na tento port? alebo nieje to niekde zakazane?

Inak navod bol dlhy ale super...pomohol mi pochopit nepochopitelne :)
Len toto mi este nejde do hlavy...vsetci sa normalne z vonku pripoja na realm a ja nemozem z local....tomu fakt nerozumiem :(

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 14:24)
takze som pozeral este nastavenia v miestach v siti, a nesiel som tam nejake porty. tie ktore som potreboval som tam vypisal a vysledok to sice zmenilo ale stale nejde to co by som chcel....zmenilo sa mi ze uz mi to nevypisuje ako predtim ale teraz mi vypise conecting a chvilku to pripaja akoby alebo sa aspom snazi.... a nakoniec ma aj tak nepripoji....pozeral som hned vypis realmu ci mi to zaevidovalo aspon ze som sa snazil regnut ale nic....takze to podla mna znamena ze som sa stale na ten realm nedokazal pripojit....takze skusam hladat chybu dalej..ale uz mi nejak dochadzaju napady :(
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Nevím co je realm . Port by ti moh blokovat firewal na klientovi . Zkus nějakej port scanner .
Pokud to jde zvenčí , jak se tam dostanu ?
Zkoušel jsem pardelon.ath.cx:3724 a nic .
jardok
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

vyskusaj http://pardelon.ath.cx to je ono..ten port to tam nema byt

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 14:49)
firewaly mam vypnute vsade na vsetkom. Idem skusit ten port scener ... zachvilku napisem

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 14:52)
pls este aky je rozdiel medzi UDP a TCP? co je naco? mam to ked zadavam porty. Dal som aj jedno aj druhe preistotu ale teraz ma to nepusti zas :(

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 14:55)
aaaaaaaaaa :!: tak som skusal na mojom uzivatelskom pc portchecker a vypisalo mi ze mam 3724 is bloked alebo tak nejak..proste ze je blokovany..ale ja mam vsetky firewaly vypnute.....ako ho teda povolim? kde? to som uz debil z toho

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 14:57)
takze UDP je open a TCP je zavrety

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 15:00)
niesom si isty ale myslim ze to skusa port router - moj uzivatelsky pc to je asi chyba..sak? potrebujem ten port medzi mojim pc a serverom :(
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

TCP/UDP - pracujú oba na transportnej vrstve číže 4 od hora
TCP - je to spoľahlivý protokol keďže musí dostať odpoveď zo strany príjemcu čí dostal paket alebo nie musí aj prenos / komunikáciu ukončiť poslaním paketu FIN , nemá datagramy ale segmenty používa sa v Emailoch , www stránkach
UDP - je nespoľahlivý a rýchli nevyžaduje odpoveď o dodania paketu , používa sa v Internetových hrach , VOIP, DNS , neobsahuje v hlavičke datagramu potvrdenie

Podla mna ak vies prihlasovacie údaje od ISP (od netu) tak restartni router vrát ho do factory setting a skus robiť odznova
jardok
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ja premyslam ze by som preinstaloval windows na uzivatelskom pc....uz fakt neviem....hladam googlujem ale nic...ziadne riesenie mojho prooblemu som zatial nenasiel. Keby existovalo nieco ako jednoduchy program na nastavenie domacej siete atd atd...no neviem...budem to skusat zatial...a az by mi nic nepomohlo tak by som to preinstaloval...a az mi to nepomoze tak neviem....fakt neviem uz potom...

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 22:01)
tak som preinstaloval windows na mojom pc a vsetko je ok..vsetko ide ako ma :) som stastim bez seba.
Patri ti velka vdaka tomy. Moooc dakujem
Napísať odpoveď