Pomoc s algoritmizaciou

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Marekinho
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Pomoc s algoritmizaciou

Príspevok od používateľa Marekinho »

zdar ludkovia mam na vas jednu prosbicku. potreboval by som pomôct s algoritmom bo ja som do toho..... tu je to zadanie:Vytvorte algoritmus,ktorý zobrazí maticu A(m,n) na vektor V(m*n) po riadkoch.
ak by sa nejaky dobrak ,co ma na to cas a vedomosti, nasiel bol by som mu veeeeeeeeeelmo vdacny. za kladne prispevky dakujem
:hmm:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no tak to ani nechápem čo to má robiť :oops: Popíš mi to ľudskejšie, lebo z matiky nie som moc genialny, ale myslím že to nemôže byť zas také zložité..
ferks
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ferks »

jedna sa o predmet algoritmizaciu, cize ide o slovny postup riesenia urciteho problemu pri dodrzani urcitych pravidiel postupnosti a pod.

nic v zlom, ale ak mas problem uz s takymto zadanim, tak neviem co budes robit na konci semestra, alebo na skuske ked dostanes algoritmus vypoctu sinusu, ci cosinusu, alebo nejakeho radu postupnosti...

az take tazke to nie je tak sa s tym radsej potrap sam. ver mi, ze sa ti to zide
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

previest pole na vektor ....sak to mas uplne jednoduche ...nas kedysi na algoritmizacii pre zaciatky ucili pseudokod tak to skusim v nom
..ale najskor o co vlastne ide:

matica je asi nieco taketo:
|1 5 7 9 5|
|0 3 5 7 8|
|3 5 7 8 4|
|1 3 7 2 7|

..a to prevedies na vektor takto: (1 5 7 9 5 0 3 5 7 8 3 5 7 8 4 1 3 7 2 7)
tak matica bude zrejme dvojrozmerne pole a vektor by potom mohol byt obycajne pole ..potom by sa to riesilo asi takto:

Kód: Vybrať všetko

pokial (vsetky riadky i) {
  pokial (vsetky prvky j) {
    pole[k]=matica[i][j];
    k++;
  }
}
Napísať odpoveď