Pomoc s firewallom.. ako zavriet port
-
mspeedo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pomoc s firewallom.. ako zavriet port
Vcera sa mi stala takato vec.. napisal mi jeden typek po anglicky, ze pred rokom sa mi hackol do kompu a ukradol mi vsetky hesla a neviem co este.. aj mi ich tam pekne vypisal, dokonca aj heslo na internet banking. To sice nevadilo lebo sa nedalo zneuzit, ale aj tak. A ze cely rok mal pristup k mojim emailom, icq a pod.. nastastie mi nic vazne nespravil, po slovensky nevedel, ale aj tak. Povedal, nech si zmenim hesla a lepsie si zabezpecim PC. Tak som samozrejme zmenil zopar dolezitych hesiel. Ale neviem ako to spravil, vravel ze sa napojil priamo na moje pc, nepouzil trojana ani nic. Pokial viem mal som vtedy Kaspersky internet security, tak teraz neviem... Teraz som si nahodil Comodo firewall, kedze v testoch vysiel ako najlepsi, dal som si najvyssiu bezpecnost nech mi vsetko hlasi. Ale, ked si dam niekde online port scan, stale mam otvorene 3 porty a neviem ich nijako zavriet.. skusal som to s Jetico aj so Zonealarmom, ale nech vytvorim akekolvek pravidla tie porty su stale otvorene.. ide o 135,139,445. Mam pripojenie cez ethernet, staticku verejnu IP, ktoru mi prideluje automaticky DHCP server. Nasiel som utilitu, ktorou sa tieto porty daju zavriet, ale potom mi nenabehne pripojenie. A s firewallom sa mi to nijak nepodarilo. A nemal by som radsej poziadat poskytovatela netu o zmenu ip?
Moc sa v tom nevyznam, ale stranka http://www.governmentsecurity.org/artic ... nPorts.php hlasi, ze porty 139 a 445 maju nieco spolocne s protokolom NetBios, cize ak ho nevyuzivas tak by si ho mohol skusit v nastaveniach siete vypnut. Netusim ci to pomoze ale mozno hej.