Mal som všetko už spojazdnené, fungovalo to všetko ako malo, na obrázkiu je povodný stav nakreslený v ľavo, hore na pôjde som mal wifi nastavené ako klient, z toho som mal natiahnutý kábel dole do routra, a z toho som pripájal moj desktop, notebook a wifi, cez ktorá sa pripálaji ostatný v dome.
Toto zapojenie vyhovovalo ak o tak, ale keď že wifi po dome nemalo uspokojivý dosah a po vianociach pribudli ďalšie 2 stolové počítače, chcel som k nim natiahnuť kábel, aby spojenie bolo "100%", nie ako tomu bolo predtým cez wifi.... 5ahať kýbly z dole z mojej izby bolo nerentabilné, výhodnejšie sa ukázalo natiahnuť kábly hore z pojda k tým počítačom, na pojde som mal iba wifi ktoré malo iba 2 porty a aj tak sa tam nedal pripojiť switch, aby som z neho potiahol kábly dole, lebo tam ešte nebol "vytočený net" to mi zabespečoval až router dole v mojej izbe....
Rozhodol som sa, že router dám hore na pojd a z neho rovno natiahnem kábly k ostatným PC a dole som si zapojil moj starý switch... ešte musím dodať, že napájanie som riešil prostredníctvom voľných káblov v LAN kábly, ktorý mám natiahnutý z mojej izby na pôjd
Zapol som to všetko a s hrôzou som zistil, že net mi neide, po asi hodine hľadania chyby som prišiel na to, že napájanie routra je riešené striedavým napätím a pri dlžke 25 metrov sa v kábly určite niečo naindukovalo.
"Vyriešil" som to tak, že som jednoducho vyhodil AC trafo, a nahradil som ho DC, všetko fungovalo, aj funguje, ale veľmi často mi vypadne pripojenie na net, niekedy aj niekoľko krát za 10 minut, a nieedy ide aj 30 min v kuse, viac to odsledované nemám... po určitom čase ako vypadne samo opäť naskočí, ale to je neprípustné, neviete čo to može sposobovať ??? može to byť tým, že som vymenil AC za DC ???? alebo tým, že ten router bol do teraz len v izbe a teraz je dá sa povedať na vonku v mraze ???
// Zdá sa že vyriešené, pridal som na DC napájaní 3V, čiže z 9 na 12 Voltov, a už to myslím ide v pohode...
Pomoc s vypadávaním internetu
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
stretol som sa s podobnym problemom a sposobuje to pravdepodobne to napajanie. na tom kabli vznikaju odporom velke ubytky napatia a pri odberovych spickach to apcko/router proste resetne, odporucam zohnat adapter s vyssim vystupnym napatim popripade stabilizovany adapter.
a najidealnejsie by bolo ho zapojit priamo do elektriky niekde nablizku (taka moznost zrejme nieje kedze si to riesil takto)
edit: plus ma napadlo ak ti to robi iba na tvojom PC skus nastavit na sietovej karte natvrdo 10mbit half duplex..... neviem preco ale dost casto mi toto pomohlo pri rieseni problemu rozneho odpajania a pripajania PC ktore bolo na velmi dlhom kabli od routeru popripade malo nejaky problem s pripajanim sa..... aj ked je to take barbarske riesenie trosku...
a najidealnejsie by bolo ho zapojit priamo do elektriky niekde nablizku (taka moznost zrejme nieje kedze si to riesil takto)
edit: plus ma napadlo ak ti to robi iba na tvojom PC skus nastavit na sietovej karte natvrdo 10mbit half duplex..... neviem preco ale dost casto mi toto pomohlo pri rieseni problemu rozneho odpajania a pripajania PC ktore bolo na velmi dlhom kabli od routeru popripade malo nejaky problem s pripajanim sa..... aj ked je to take barbarske riesenie trosku...