pomoc z PC pls....

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
K|OZZY
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

pomoc z PC pls....

Príspevok od používateľa K|OZZY »

Hi. Kupil som zdroj Coolermaster 520w real power Pro M520 http://www.coolermaster.com/products/pr ... il&id=2649 a dosku ASUS http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=2 je mozne aby neboli kompatibilne? Ked pozeram prirucku od coolermastera je tam napisene ze nato aby sa spustil musia byt vsetky tri konektory ktore vedu zo zdroja zapojene na maticnej doske.... ale MB ma iba dva konektory. Neviem ako dalej mam vymenit zdroj? alebo MB.. pls help

diky
creb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa creb »

mno napadla ma jedna moznost mozno to je uplna blbost mozno nie na doske su dva konektory jeden taky ldhsi obdlznikovy a druhy stvorcovy ten stvorcovy ma 4piny a ten obdlznikovy ma bud 20 alebo 24 a na mojom zdroji to mam tak ze mam dva 4pinove kable a jeden 20 pinovy a ten 20 so 4 pinovym strcim spolocne do 24pinoveho konektoru na zakladovke snad pochopis co ti tym chcem povedat a mozno som prave zapotil fest kktinu takze tak :)
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

takze mas pravdu je tam jeden 4 pinovy a jeden 24 pinovy konektor a jeden 8 pinovy (to su Native cable)... a mam teraz otazku, musia byt vsetky tri zapojene alebo je chyba v zdroji ze pocitac nejde nastartovat alebo niekde inde

kazdy napad pomoze, diky
creb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa creb »

mno tak ak mas 24 pinovy konektor na zakladovke tak to bude fachat aj ked tam das len ten 20pinovy ale tak moze byt chyba aj v niecom inom neviem ti takto poradit
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Zdroj by sa mal vzdy zapnut nie? Ma tam aj kontrolku ci je zapnuty alebo nie a ta nesvieti. Tak podla mna je chyba v zdroji. Asi zbehnem dnes do servisu, teda ak sa mi to nepodari vyriesit :).
ThroniX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ThroniX »

CAW

Takže najskor si možeš vyskušať ten zdroj či funguje, ale ak je nowy tak mal. Najskor povytahuj všetky kable od zdroja zo zakladovky, aby ani jeden nebol zapojeny a spoj s nejakym kablom tie dva konektory čo su označene na provom obrazku na 20 pin konektore a zapni zdroj. Ak sa roztoší fan na zdroji tak zdroj ide.

Potom si pozri či maš dobre zapojene kabliky z tlačitka na spúštanie, teda zo skrinky, tie konektory su v pravom dolnom rohu dosky, pod IDE konektorom. vid obr. 2

Potom na doske máš ešte jeden 8 pinovy konektor a z nich su 4 piny pod takou krytkou ak ti zo zdroja vedu dva take 4 pinove kable podla obr. 3 tak zapoj oba. a ak ibe jeden tak zapoj len ten čo nie je pod krytkou.
Prílohy
obr. 3.jpg
obr. 3.jpg (1.69 KiB) 513 zobrazení
obr. 2.jpg
obr. 1.jpg
Lion
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lion »

normalne zapoj to kam to pasuje tak ze ti bude trcet jenom jeden ten 8 pinovy nic se nedeje, to je pro pridavne napajeni procesoru :)
Napísať odpoveď