Poradte kvlaitne 5.1 repro na hry

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dg1111
Novice
Novice

Re: Poradte kvlaitne 5.1 repro na hry

Príspevok od používateľa dg1111 »

Takže keď tomu dobre rozumiem, malo by byť jedno, či ako transport zvolím nejaký lacný HDD prehrávač napojený optikou resp. coaxom na slušný D/AC, alebo bude transport drahá zvukovka. Mám zostavu cca za 100.k, tak či tam ten rozdiel nebude počuť.
lucas
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lucas »

Rozdiel sice nebude nulovy, ale bude zanedbatelny.
Natolko zanedbatelny, ze ovela ovela viac ti zvuk pokazi napr. zla nahravka.
Ale ked chces mat uplne dokonaly zvuk bez jitteru, tak sa to da riesit zakupenim externych hodin, ktore sa zapoja medzi zdroj a DAC (zatial som sa problematike externych hodin velmi nevenoval, takze ti nepoviem cely princip, skus googlit "DAC external clock")
BTW: Aku mas zostavu? Ja sa chystam za par mesiacov na upgrade.
dg1111
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dg1111 »

Skusim sa na to mrknuť. Mam bedne Tannoy DC6T, zosik NAD C372, sieťové káble Vincent, signal Audioquest, reprokable Inakustik. Najhoršie som na tom s CD prehravačom - Pioneer PD S 501, ktorý už má najlepšie roky za sebou. Práve preto som pôvodne chcel kúpiť náhradu NAD C 565 Bee, ktorý má vcelku pozitívne referencie. Ale kupovať dnes cd player je asi prežitok, tak ma zaujal DAC Styleaudio Sapphire, nad ktorým dosť rozmýšlam. No a k tomu potrebujem transport. Môj starý CD player nemá digitálny výstup, tak musím poriešiť niečo iné. Práve preto moja predchádzajúca otázka či kúpou HDD prehrávača, niečo nepokazím. Všeobecne pri recenziách HDD prehrávačov sa všetci zameriavajú na kvalitu obrazu, funkcie, pripojiteľnosť do siete, ale zvuk sa veľmi nerieši. Chcem to hlavne na hudbu, ale prehrávanie filmov je príjemný bonus - tak teraz neviem.
lucas
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lucas »

CD player by som ja osobne uz nekupoval, jedine ze by prisla nejaka velmi vyhodna ponuka.
Zvuk pri HDD playeroch sa velmi neriesi zrejme preto, lebo analogovy vystup pouzivaju vacsinou ludia s low-end repro (v tom pripade je slaby clanok inde ako vo vystupe z HDD prehravaca) a digitalny vystup zapojeny bud do AV Receivera alebo DAC tolko veci zas nevie pokazit, samozrejme ak nekupis zrovna nejaky uplny smejd.

Este je tu moznost, ze by ti ceska firma Casea dorobila do CD-playera DAC Sirius z ich vlastnej vyroby, ale musis ich skontaktovat, ci to pojde aj v pripade tvojho prehravaca (do niektorych prehravacov sa napr. modul nevopcha).

Na druhej strane, ja sice nemam ziadny stary cd-prehravac, ale aj keby som mal, tak donho dalsie peniaze uz netlacim.
Zatial prehravam z modnutej (upgradnute operacne zosilovace) zvukovky Asus Xonar Essence STX, ale zaciatkom noveho roka ak sa zadari pojdem do noveho DACu.
Napísať odpoveď