Poradte pls...procesor bezi striedavo 5-100%

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Nippko
Novice
Novice

Poradte pls...procesor bezi striedavo 5-100%

Príspevok od používateľa Nippko »

Mam nasledovny problem :
Graf vykonu CPU sa pohybuje na hodnote 100% asi 15 sekund a potom klesne na normal ..po 10 sekundach znova stupne na 100%...
Neklesa ani po vypnuti vsetkych nedolezitych procesov... v com je problem? A pri zapnuti task managera mi nenachadza program ktory je najviac vytazeni.... :? vopred dik
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poradte pls...procesor bezi striedavo 5-100%

Príspevok od používateľa misokgb »

Zacat pouzivat Firewall, antivirus s updtejmi. Nahod si AV, aktualizuj databazu a prebehni to nim, potom SpyBost Search&Destroy, a Ad-Ware SE Personal od Lava softu... Je to virus alebo proste bordel z netu...
Nippko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Nippko »

no praveze som to prebehol najnovsim AVG aj anti spyware mam permanentne zapnuty :cry: bojim sa toho ze som ten smoliar ktory chytil novy verziu virusu ktoru nemaju najnovsie antiviry v databaze 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nippko: Bavme sa prosim ta o antiviruse, nie o AVG! Daj si tam nieco poriadne a skus to dat kontrolovat tym.
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Ja som mal tiež podobné...daj si NOD32 a skontroluj to s ním.Určite nájdeš niečo v počítačí "cudzie" :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Spusti si ešte raz Task Managera, časť procesy.. a tam si daj zoradiť všetky procesy podľa % využitia procesoru od najvyššieho po najnižšie (myslím 2x klikni na cpu). Navrchu uvidíš niečo ako System Idle Process so záťažou okolo 95-99 .. a striedavo by sa tam podľa Tvojho popisu mal ukazovať iný proces (na prvých troch miestach). Skús odsledovať, čo za proces to bude.
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

FORMAT :arrow:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Format niekedy neriesi... Su take viry, ktore sa ti dostanu tam, kde format neformatuje, pripadne poskodia MBR tabulky. Format mozno, ale hned na to nahodit FW + AV a prebehnut to...
creb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa creb »

:) format pomoze ale ako hovori miso tak moze sa stat ze nie ale neverim ze by mal taky kvalitny virus ale nieco ine ale postaci ti ked si nainstalujes nod32 a freeware spybot S&D a mas vystarane ja nic ine v pc nemam (este win FW ale ten stoji za h0vn0) a ziadny problem nemam :wink:
stako
Medium Expert
Medium Expert

vir

Príspevok od používateľa stako »

ak je to proces csrss.exe jedna sa o vir ktory vytazuje procesor az na 100% podarilo sa mi ho odstranit spyvare doktororm. V kazdom pripade to spravi aj format
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

no takže s mojím formátom som mal pravdu . . .

4o je pravdy na tom že na disku je nejaký nulty sekttor . . . myslím že niečo také musí byť . . lebo ešte keď som kúpil nový PC tak som nainetaloval 3dsmax a mi ponúklo 30 dňovú verziu . . . potom už neskôr mi vždy napísalo že bola zistená licenia . . aj po formáte celého disku . . robilo mi to aj keď som dokúpil nový disk ale starý kompletne sformátoval no nechal zapojený - - vytiahol som ho a žiadna predchádzajúca licencia už neboola zistenž :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: vir

Príspevok od používateľa erytrocyt »

stako napísal:ak je to proces csrss.exe jedna sa o vir ktory vytazuje procesor az na 100% podarilo sa mi ho odstranit spyvare doktororm. V kazdom pripade to spravi aj format
tým si si istý? nie je to normálna časť windowsu alebo niečoho iného?
Pretože potom ten vírus mám aj ja, ale s tým rozdielom, že počítač mi ide normálne...bez sekania, mŕznutia a pod...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

To csrss.exe nie je žiadny virus: http://www.supersupport.org/ntprocesy.htm a ma to kazdy a moze si to skontrolovat v taskmgr. Proces csrss32.exe je trojan: http://www.processlibrary.com/directory/files/csrss32/
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

eritrocit napísal:tým si si istý? nie je to normálna časť windowsu alebo niečoho iného?
Pretože potom ten vírus mám aj ja, ale s tým rozdielom, že počítač mi ide normálne...bez sekania, mŕznutia a pod...
ja mam tiez ten proces a uz PORIADNE dlho... a z CPU mi bere 0%
Tina Turner
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Tina Turner »

stako napísal:ak je to proces csrss.exe jedna sa o vir ktory vytazuje procesor az na 100% podarilo sa mi ho odstranit spyvare doktororm. V kazdom pripade to spravi aj format
dobre vediet, aj ja to mam....
neviete este tie zakladne nezdrave procesy???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tina Turner napísal:dobre vediet, aj ja to mam....
scvhost.exe (pozor nemylit s svchost)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tina Turner napísal:dobre vediet, aj ja to mam....
Ten process csrss.exe nie je nezdravý.. má byť v systéme. Jedine keď beží na 100%, tak je pravdepodobnosť infikovania. Čiže pokiaľ ho tam máš a beží normálne, nie je čo riešiť.. ak ho tam máš a záťaž na 100%, tak preskenovať komp.. :)
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Ale ten proces nie je škodlivý.......myslím
dreamax2607
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa dreamax2607 »

No mne sa zase deje to ze chvilu po starte win ked idem nieco urobit na nieco kliknem a proces svchost vystupi na 100%vytazenie CPU na nieake 2-3 minutky musim ho ukoncit ale neskor sa zase spusti a znovu na 100% a pc mrzne seka ......a to mam nieaky tyzden po instalovani winxp . Neviete ako to odstranit ?
Napísať odpoveď