porod

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
mailer
Star
Star

porod

Príspevok od používateľa mailer »

Dobry vecer, chcel by som sa spytat kolko trva priemerne porod prvorodicky. Nemate nejake blizsie info o priebehu?
Dakujem
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

ahoj. to mas velmi variabilne. zalezi na roznych faktoroch. presne ti to nepovie ziaden porodnik, no z vlastnej skusenosti viem, ze niektore zeny- prvorodicky prisli do nemocnice s tym, ze im odtiekla voda a o hodku- dve uz bolo dieta na svete (take kratke su ale dost nezvycajne). no celkom bezne su aj porody kedy zacne rodicka citit bolesti, nejake tie kontrakcie, no porodi az o 24 hodin aj viac. to naozaj zalezi na okolnostiach. okrem toho dlzka porodu sa da ovplyvnit aj farmakologicky. taketo veci odporucam pytat sa priamo lekara alebo na specializovanych strankach, napriklad tu http://primar.sme.sk/Page.aspx?ID=2720 rozhodne neodporucam citat rozne "zenske" fora, kde "skusene" zeny pisu svoje zazitky, no dopadne to vacsinou tak, ze prvorodicka je vystresovana a nakoniec nemysli na dieta, ale na plno blbosti okolo (co si so sebou vziat, ake vyhlasenie podpisat atd). a drzim palce :wink:
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lisa »

Prirodzený, alebo aj vyvolaný pôrod trvá zvyčajne cca 9 hodín.
ades
Guru
Guru

to su hodnoty, ktore su priemerne, no este som nezazil porod, ktory by trval ako z knizky :wink: a to ich mam za sebou dost.
a vyvolany trva kratsie, to je jeho pointa: ide do pruseru, tak sa vyvola porod, aby co najrychlejsie prebehol
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Sestra moja milovana porodila dvakrat. Z vlastnej skusenosti mi povedala, ze "Pôrod vôbec nebolí, neviem, čo všetky ženy okolo toho tak histerčia.".

Je naozaj pravda, ze porod neboli alebo je to opat individualne?
ades
Guru
Guru

tiez individualne, zalezi na anatomickych pomeroch, velkosti dietata atd. tiez mohla dostat nejake utlmujuce lieky
Napísať odpoveď