Porovnanie najsilnech kariet sveta ATI vs Nvidia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

gwixt napísal:tak este raz ... preco si myslis ze vyvoj sa zastavi s moznostami na kremiku zalozenych polovodicov??? ked skoncia sucasne technologie urcite nastupi daco ine .. kvantove pocitace, DNA pocitace ...
vies o com hovoris ???
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

MP4-20 napísal:vies o com hovoris ???
pravdupovediac netusim ... vadi to hadam??? ty tusis nieco o sucanom vyrobnom procese cipov?? okrem nazvu a faktu ze su zalozene na kremiku??
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:pravdupovediac netusim ... vadi to hadam??? ty tusis nieco o sucanom vyrobnom procese cipov?? okrem nazvu a faktu ze su zalozene na kremiku??
Skoro vsetko od cistenia kremiku cez zonalnu tavbu epitaxiu a fotolytografiu.... :) vies sa to ucime SPSE
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

MP4-20 napísal:Skoro vsetko od cistenia kremiku cez zonalnu tavbu epitaxiu a fotolytografiu.... :) vies sa to ucime SPSE
ucis sa teoriu, nie prax. O tom ako daleko s vyvojom su jednotlivy hraci na trhu s elektronikov nemas ani sajnu (a nikto samozrejme okrem ich samych)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:ucis sa teoriu, nie prax. O tom ako daleko s vyvojom su jednotlivy hraci na trhu s elektronikov nemas ani sajnu (a nikto samozrejme okrem ich samych)
ved to nikto nevie presne okrem zamestnancov (ved to su tie tajne informacie co si INTEL a AMD chrania svoje vyrobne procesy) ale cosa tyka toho tak to nevies ani ty ani ja presne a ani niektori ucitelia takze asi tak... :lol: ale PODSTATA je ROVNAKAAAA :!: :!: :!:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Spravil som priemer 130tich dielcich testov podla tohto testu 25 Signs of Perfection: Nvidia GeForce 8800 GTX in 25 Benchmarks a 8800GTX je v priemere o 42.95% rychlejsia ako X1950XTX. Rozdiel v cene je zhruba 31%. To teda hovori jasne v prospech G80 aj z hladiska absolutneho aj relativneho vykonu.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

t0m4s3 napísal:ucis sa teoriu, nie prax. O tom ako daleko s vyvojom su jednotlivy hraci na trhu s elektronikov nemas ani sajnu (a nikto samozrejme okrem ich samych)
jasne, ze kazda technologia ma fyzikalne hranice... cez tie sa ziadna firma nedostane:) napr viest prud PN priechodom mensim ako 3 atomy je nemozne. takze to je jedna z hranic.

dalsia vec je, ze je tu moznost na uplne inu technologiu, ako uz spominane kvantove pocitace, "biologicke" a pod.
ja osobne by som prijal nieco v zmysle "vsetko je pocitac".
kazdy hardver by mal nejaky sposob prepojenia s dalsimi a pokial by uzivatel potreboval vykon, vsetky spotrebice by si ulohu rozdelili...
v laboratoriach sa na tom robi, problemom je programovanie takto masivne multitaskovych a pararelnych aplikacii, ale verim, ze par desatroci sa to doriesi.
Gregi
Light Star
Light Star

no jo

Príspevok od používateľa Gregi »

enter00 napísal:jasne, ze kazda technologia ma fyzikalne hranice... cez tie sa ziadna firma nedostane:) napr viest prud PN priechodom mensim ako 3 atomy je nemozne. takze to je jedna z hranic.

dalsia vec je, ze je tu moznost na uplne inu technologiu, ako uz spominane kvantove pocitace, "biologicke" a pod.
ja osobne by som prijal nieco v zmysle "vsetko je pocitac".
kazdy hardver by mal nejaky sposob prepojenia s dalsimi a pokial by uzivatel potreboval vykon, vsetky spotrebice by si ulohu rozdelili...
v laboratoriach sa na tom robi, problemom je programovanie takto masivne multitaskovych a pararelnych aplikacii, ale verim, ze par desatroci sa to doriesi.
Teoreticky by stacili iba dve vrstvy a na poslednu dat i tretiu. Pretoze vrchna cast bude tvorena druhou spodnou atd... ;-)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Kód: Vybrať všetko

http://www.ddworld.cz/graficke-karty/ati-r600-proti-nvidii-8800gtx-poprve-v-testu!.html
Vyzerá to zaujímavo.. ;)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

brm napísal:

http://www.ddworld.cz/graficke-karty/ati-r600-proti-nvidii-8800gtx-poprve-v-testu!.html
Vyzerá to zaujímavo.. ;)
na ten fake? :lol: :lol: :lol: ,BTW k tej grafarne treba asi pojazdnu elektrarnicku,kedze 230W,to je vtip jak hovado,
inac

http://level505.com/2006/12/30/the-full ... 00-test/1/

mierny vtip
Radeon
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Radeon »

canopus napísal:BTW k tej grafarne treba asi pojazdnu elektrarnicku,kedze 230W,to je vtip jak hovado,
230W je len maximálna teoretická hodnota. R580 mala tuším niečo okolo 200W.
Čiže informácii, že to je nejak super extra veľmi žravé by som zase moc neveril ;)
A ešte sa mi zdá že to má papkať menej energie ako G80 (ale toto neviem naisto) :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Radeon napísal:230W je len maximálna teoretická hodnota. R580 mala tuším niečo okolo 200W.
Čiže informácii, že to je nejak super extra veľmi žravé by som zase moc neveril ;)
A ešte sa mi zdá že to má papkať menej energie ako G80 (ale toto neviem naisto) :)
ani nemozes,lebo je to hlupost prveho rangu,na jadro nemoze byt urobeny test,dokym nie je ukoncena NDA a ta konci tusim koncom januara
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

uff, ale toto mi tak udrelo do očí: Obrázok
nikdy nemali vyladene ovladace pre openGL a zrazu toto :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

o hodnovernosti stranky level505.com ktora vznikla ani nie pred tyzdnom sa uz popisalo dost. Ja by som to nebral ako skutocny test.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

Známý server The Inquirer tvrdí, že grafický čip ATi R600 má porodní problémy a jeho vydání bude odloženo minimálně o měsíc.

Poslední revize R600 má údajně blíže nespecifikované problémy - natolik závažné, že bude nutná další revize (respin). Původně měly být nové Radeony vydány koncem ledna, podle The Inquireru to ale nyní vypadá spíše na počátek března, těsně před každoročním veletrhem CeBIT v Hannoveru.

Když už mluvíme o CeBITu, očekává se, že během něj představí nVidia mainstream a low-end z řady GeForce 8. Předpokládá se také, že někdy na jaře nVidia vydá 80nm die-shrink čipu G80. Nová výrobní technologie podobně jako u minulé generace umožní vyšší takty a je docela dost možné, že právě G81 bude primárním konkurentem R600.

Podle The Inquireru i podle našich zdrojů bude totiž R600 poměrně o dost výkonnější než GeForce 8800GTX. The Inquirer žádná konkrétní čísla nezmiňuje, crux2005 na našem fóru však tvrdí, že výkon R600 bude více než dvojnásobně vyšší než výkon R580 (Radeon X19x0XTX). Pokud budeme počítat s dvojnásobkem, znamenalo by to náskok o 20-25% nad GF8800GTX. A pokud by 80nm proces přinesl zvýšení frekvence o 25%, dostáváme se na nějakých 720MHz, což je pro 80nm takt celkem snadno zvládnutelný.

Ohledně specifikací R600 zatím víme, že by měl mít 64 unifikovaných shaderů, které budou vektorové a budou pracovat se 4 hodnotami najednou (můžete se tedy setkat s označením "4-way SIMD units" nebo "vec4 ALUs"). Dave Orton se v jednom projevu zmínil o 96 výpočetních jednotkách; ty bude zřejmě obsahovat až high-endový čip další půlgenerace R6xx, který bude vyráběn 65nm postupem. Pro R600 je také jistá 80nm výroba a 512bitová paměťová sběrnice.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:o hodnovernosti stranky level505.com ktora vznikla ani nie pred tyzdnom sa uz popisalo dost. Ja by som to nebral ako skutocny test.
manik na nej aspon paradne zarobil
gwixt
Addict
Addict

canopus napísal:ani nemozes,lebo je to hlupost prveho rangu,na jadro nemoze byt urobeny test,dokym nie je ukoncena NDA a ta konci tusim koncom januara
test urobit samozrejme mozes .. akurat ho nemozes pred vyprsanim NDA uverejnit :wink: (a nie vzdy to vsetci dodrzia)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:test urobit samozrejme mozes .. akurat ho nemozes pred vyprsanim NDA uverejnit :wink: (a nie vzdy to vsetci dodrzia)
no keby to nedodrzali tak by dostali taku pokutu,ze by si to hned rozmysleli,a to video jasny FAKE,nikde someste nevidel,zeby to nedodrzali,ak nie ukaz nejaky foto bo video
gwixt
Addict
Addict

canopus napísal:no keby to nedodrzali tak by dostali taku pokutu,ze by si to hned rozmysleli,a to video jasny FAKE,nikde someste nevidel,zeby to nedodrzali,ak nie ukaz nejaky foto bo video
ja nevravim ze tento pripad nie je fake .... ale vacsinou sa tak ci tak objavi (skor ako vyprsi NDA) na nejakom HW fore nejaky prispevok od nejakeho uzivatela s dost presnymi podrobnostami .... samozrejme ze NDA nikto nebude porusovat oficialne :wink:
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:ja nevravim ze tento pripad nie je fake .... ale vacsinou sa tak ci tak objavi (skor ako vyprsi NDA) na nejakom HW fore nejaky prispevok od nejakeho uzivatela s dost presnymi podrobnostami .... samozrejme ze NDA nikto nebude porusovat oficialne :wink:
sirenie informacii po nete je velmi rychle,keby to ten urad zistil,tak pokuta jak hrom,takze si to ziadna firma dovolit asi nemoze,ale fake je to zaruceny
Napísať odpoveď