Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
OňoFuč
Amateur
Amateur

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa OňoFuč »

suhlasím s tým že si na to zvykneš ale nie hneď, keď si nájdeš nejakú rutinu tak si myslím že tak do mesiaca budeš s tým úpllne v pohode bez toho aby si mal nejaký zabíjajúci pocit hladu, a hlavne si uvedom kedy máš ten najväčší hlad, ak je to na obed tak trošku zväčši raňajky, ak poobede tak zväčši obed, a keď tk uber na nejakom inom jedle aby si nemal príliš veľký prísun kalórií :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

aký je vzťah medzi proteinom a obličakmi / pečeňou ? , hrozí nejaké riziko pri dlhodobom uživani 100g/deň zdravotné problémy ? (stravu bokom to je jasná vec že najprv jedlo a potom niečo)
OňoFuč
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa OňoFuč »

dávnejšie som niekde čítal že pre obličky je to zlé kvôli tomu že sa to neodplavuje z tela a zostáva v obličkách, a že potom sú z toho upchaté obličky, ale takýchto článkov je na internete kopa a neviem či mám tomu veriť nikdy som to nekonzultoval s nejakým odborníkom :D
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rochedo »

Co som cital ja tak hej, moze to byt problem ale len ak idete do extremov typu 300+g za den. Presne cisla teraz neviem.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ako tak pozerám na dávkovanie rôznych značiek tak 2-3x po30g

len že už neviem nájsť kde som videl 200g dávku na deň či to bol gainer alebo protein fakt nepmätám

ale vpodstate by to nemalo skončiť dializou
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

To davkovanie co udavaju na obale treba brat s rezervou. Pre nich je to v prvom rade biznis. Cim viacej toho spotrebujes, tym viacej zarobia na tebe.
Ja vacsinou si davam len 1 odmerku. Obvykle mam dostatok bilekovin zo stravy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Z proteínu sa ti nemôže stať nič. Ani vyšší príjem bielkovín denne sa neukázal ako zdraviu škodlivý.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dva spolu priamo nesuvisiace fakty:
1/clovek nemusi vediet a moze mat prirodzene oslabenu funkciu oblicky/obliciek a potom vysoky prijem bielkovin po dlhu dobu moze vyvolat aj ich zlyhanie
2/vysoky dlhodoby prijem bielkovin vyvola v organizme po case stav ked ich telo vyuziva relativne menej efektivne. Preto sa odporuca aby kulturisti v ramci tyzdna cyklovali dennu davku bielkovin, zjednodusene povedane aby si zaradili jeden den taky ked je prijem bielkovin schvalne vyrazne nizsi ako v dni ostatne.
Profici to samozrejme nedodrziavaju pretoze ficia na steracoch a maju uplne inak nastartovany metabolizmus, ale u naturalov to logiku ma.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ak je niekto "chorý," tak ide o špecifický prípad a ublíži mu čokoľvek. Tu sa, samozrejme, bavíme o zdravých jedincoch. A zdravému jedincovi zvýšený príjem bielkovín nijako zdravotne neprekáža, ani tým obličkám. Sú na to nové výskumy.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

No schvalne by ste sem mohli hodit aj nejake zdroje, bo takto to len vyzera ze aj jeden aj druhy si to vycucal z malicka.
#broscience
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

V tej studii pisu o maxime 2,8g/kg co ale nie je to co som si predstavoval pod "vysokym prijmom bielkovin". Osobne si myslim ze hodnota vhodna na diskusiu je az od tych cca 3g/kg a viac
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim, snazim sa pochopit ako moze fungovat telo pri zrychlenom alebo spomalenom metabolizme, ako moze v jeden moment mat vyssiu spotrebu a inokedy nizsiu pri rovnakom vydaji. V jednoduchosti to chapem tak ze proste ak ma o dost vyssi prijem kalorii ako spotrebuje tak spaluje viac doslovo rozhadzuje pohonnu hmotu, no ak ten prijem znizime tak s kaloriami zacne nakladat setrne. Moze byt alebo je dovod uplne niekde inde? Dik
hughito
Redeemer
Redeemer

Už vyše roka sa orientujem čisto na silový tréning. Vzhľadom na prácu to nie je vždy ľahké skombinovať, ale darí sa mi cvičiť viac-menej pravidelne, každý druhý, max. tretí deň.

Nejaké výkony: 200 kg drep, 230 mŕtvy ťah, 140 kg benchpress, 57 kg push press s jednoručkou nad hlavu, 42,5 kg striktný press s jednoručkou, čelný drep okolo 130 kg, pushpress s VČ okolo 120 kg. Takmer všetky výkony mám na youtube, ale len pre užší okruh kamarátov. Keďže mi je tam vidieť tvár, sem to žiaľ dať nemôžem.

Momentálne idem tento tréning:

http://www.body-test.cz/cs/clanky/201-p ... ulcinelly/

karmista: Ďakujem. Chápem, že si frustrovaný jedinec, ale nejako to hádam zvládneš. ;)
karmista 2: Súhlas. Snáď to časom posuniem ďalej. Najmä BP je slabučký.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Nejake fitko v KE kde maju boxovaci trenazer ? fitbox nad jazerom ale tam sa da len skupinove skackanie s trenerom
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Je už pomaly rok od toho čo ma chytla cukrovka :psssst:

bench 50
squad 45
priťahy kladky k hrudníku 50
t-bar 30
sťahovanie kladky 45
--
zhyby ešte nie keď tak na stroji
mrtvy ešte nie kvôli chrbtici zatiaľ
--
8 mesiacov cca som necvičil
Prílohy
dia.PNG
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

TK1991 napísal: Odkedy som si to rozdelil na tri jedla tak co pocitam zjem denne vyse 2000 kcal,mam vysku 185 vahu 95 a vacsinu dna stravim za pocitacom okrem toho niesom ziadny bodybuilder, len si obcas zacvicim/zabeham aby som v tom kresle uplne neskysol, predtym som stravu vobec neriesil a tlacil som do seba vzdy ked to namna prislo aj kazdu hodinu cize predpokladam ze moj prijem bol o dost vyssi a zacalo to byt uz aj dost otravne ze vkuse vstavam od roboty kvoli jedlu a brzdim sa
Mimoxhodom co je zle na rozkoch so sunkou + nejaka zelenina ak je toho dostatok? :D
2000kcal je pri 95kg mozno tak bazicky energeticky vydaj (potrebny na udrziavanie beznych vitalnych funkcii), ak sa len trochu hybes tak musis pridat. Pocit hladu bude zrejme z nespravneho pomeru sacharidov (vela) a bielkovin/tuku (malo)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

caute
zase som zaradil cardio po treningu a chcem sa spytat ci to mam dobre nastavene ( bežiaci pas )
no od leta nejak slo von brusko co sa mi nepaci ( dost...)
tak nastavim tam vahu 96kg ... vek 30 a tep 145- 155 ( ako kedy sam neviem :D )
rychlost je 5-6 a do vzdy mi to zdvihne na 15 stupnov do kopca ( ja celych 15-20 min ) vlastne len kracam do kopca ( ruky mam na tych drziakoch kde to monitoruje tep)

alebo mam bezat o dusu ako 30 kg chalani ?
ja netusim
hughito
Redeemer
Redeemer

Bežiaci pás je chu****. Navyše, keď na ňom kráčas. Kráčať môžeš vonku, je to veľmi zdravý pohyb. Vo fitku, resp. po tréningu si daj kadio typu HIIT. Je síce náročné, ale je rýchlo za tebou, efektívne a veľmi variabilné.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

no precital som si o tom ( na google ) a nepaci sa mi to z viacerých dovodov ktore nebudem rozoberat..... ( urazim mozno niekoho..)
a tak isto je tam spomenuty bežiaci pas ..... cize naozaj nieje nejake idealne nastavenie ktore pojdem ?
Napísať odpoveď