Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Vesper
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja cvičievam 3x a myslím že to bez problémov stačí. Teda dosť na sebe vidím a to ešte nemakám úplne naplno. Síce teraz mám trošku pauzu lebo robím a po práci už nemám dosť energie tak som to musel zredukovať na 1 nutný raz aspoň na udržanie. Zase človek si musí nechať čas aj na iné aktivity :wink:
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

kali520 napísal:Ano je lepsia ta prva moznost. Ale podla mna tri krat do tyzdna cvicit je malo, chelo by to aspon 4 dni.
ak cvicis splity (v jednom treningu lave predlaktie a v druhom prave obocie) tak urcite je to malo ak precvici v kazdom treningu cele telo zakladnymi viacklbovymi cvikmi tak je to akurat ;)
IZZi-BA
Star
Star

Príspevok od používateľa IZZi-BA »

chlapy poradte mi co mam jest aby som pribral zerem vsetko a nic hravam ten futbal a nic asi to v kuse vybeham potrebujem pribrat 5kg
kobalt
VIP
VIP

IZZi-BA napísal:chlapy poradte mi co mam jest aby som pribral zerem vsetko a nic hravam ten futbal a nic asi to v kuse vybeham potrebujem pribrat 5kg
pozri si toto
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=95
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=171
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

IZZi-BA napísal:chlapy poradte mi co mam jest aby som pribral zerem vsetko a nic hravam ten futbal a nic asi to v kuse vybeham potrebujem pribrat 5kg
Vseobecne-aspon 2g bielkovin na 1kg telesnej hmotnosti denne-je to dost vela.Akym sposobom to do seba dostanes je na tebe-rad ohladom tohoto je v tejto teme kopec.A samozrejme efektivne posilovat aspon 3x tyzdenne.. :smt045
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

V skratke musis prijat viac kalorii ako spalis. Ako som pisal vyzsie, pred spanim si davaj nejake jedla ktore maju viac sacharidov napr kolace atd. teda ak chces pribrat tuk. Co sa tyka svalov tak dudo2 to opisal jasne a strucne.
Kobalt napísal:ak cvicis splity (v jednom treningu lave predlaktie a v druhom prave obocie) tak urcite je to malo ak precvici v kazdom treningu cele telo zakladnymi viacklbovymi cvikmi tak je to akurat
Ak je zaciatocnik mu to staci ale ak ziska pokricilejsieho stadia tak by mal zvisit aj pocet cvikov a serii a to nebude stihat v tych 3 dnoch.
kobalt
VIP
VIP

kali520 napísal:Ak je zaciatocnik mu to staci ale ak ziska pokricilejsieho stadia tak by mal zvisit aj pocet cvikov a serii a to nebude stihat v tych 3 dnoch.
Neviem preco by mal zvysovat pocet cvikov ale dobre. Je pravda ze zo zaciatku sa zlepsi aj hala-bala treningom, ale urcite by spravil dobre keby kazdy trening precvicil cele telo.
kali520
Darca
Darca

kobalt napísal:Neviem preco by mal zvysovat pocet cvikov ale dobre. Je pravda ze zo zaciatku sa zlepsi aj hala-bala treningom, ale urcite by spravil dobre keby kazdy trening precvicil cele telo.
Ano ale cele telo v jeden den nebude precvicovat stale. Postupne si musi urobit split a rozdelit partie do ostatnych dni.
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

kali520 napísal:Ano ale cele telo v jeden den nebude precvicovat stale. Postupne si musi urobit split a rozdelit partie do ostatnych dni.
toto prosim vysvetli , lebo mi to lezie hlavou , preco je lepsie si to rozdelit do zvanych splitov partie tela na kazdy den nieco ine , jak cvicit 3-4 dni tyzdene cele telo
kali520
Darca
Darca

SpermoS napísal:toto prosim vysvetli , lebo mi to lezie hlavou , preco je lepsie si to rozdelit do zvanych splitov partie tela na kazdy den nieco ine , jak cvicit 3-4 dni tyzdene cele telo
Zaciatocnici precvicuju najprv v jeden den cele telo jednym cvikom na danu partiu. Ked si urobia zaklad na tele svaly budu zviknute na trening tak partie sa rozdelia do urcitych dni kde sa budu precvicovat.
Napr v tvojom pripade by to mohlo byt takto:
Pondelok: Chrbat biceps
Utorok: volno
Streda: Hrudnik Ramena triceps
Stvrtok: volno
Piatok: Nohy (kvadriceps hamstring lytka)
Sobota nedela volno
Moze to byt aj takto ale mozes to rozdelit inac. Dvovod preco som ti ja hovoril ze tri krat do tyzdna je malo tak je to hlavne koli tomu ze v jeden, den v tomot pripade v stredu, budes mat na robotu 3 partie co je pomerne vela. Kebyze mas za jeden den odcvicit 3 partie tak to trva vyse 2 hod. Preto ak rozdelis si telo do urcitiych dni tak by najlepsie bolo do 4 napr zo stredy vezmes ramena a das si ich vo stvrtok povedzme s lytkami predlaktim alebo bruchom.
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

kali520 napísal:Zaciatocnici precvicuju najprv v jeden den cele telo jednym cvikom na danu partiu. Ked si urobia zaklad na tele svaly budu zviknute na trening tak partie sa rozdelia do urcitych dni kde sa budu precvicovat.
Napr v tvojom pripade by to mohlo byt takto:
Pondelok: Chrbat biceps
Utorok: volno
Streda: Hrudnik Ramena triceps
Stvrtok: volno
Piatok: Nohy (kvadriceps hamstring lytka)
Sobota nedela volno
Moze to byt aj takto ale mozes to rozdelit inac. Dvovod preco som ti ja hovoril ze tri krat do tyzdna je malo tak je to hlavne koli tomu ze v jeden, den v tomot pripade v stredu, budes mat na robotu 3 partie co je pomerne vela. Kebyze mas za jeden den odcvicit 3 partie tak to trva vyse 2 hod. Preto ak rozdelis si telo do urcitiych dni tak by najlepsie bolo do 4 napr zo stredy vezmes ramena a das si ich vo stvrtok povedzme s lytkami predlaktim alebo bruchom.
lenze ja v posilke stravim zhruba 2 a pol hodiny cize pohoda...a ja civicm tak ze cele telo hlavne hornu cast tela , na spodnej velmi nemakam(viem je to zle) ale prejdem skoro kazdy stroj 3x po 10 opakovani....aj jednorucky,velke cinky atd...zruha 2 hod a 40 min som tam, tak nejako :) a k tomu cviceniu -> preferujem pyramidu..cize idem napr 30,35,40..3x 10...aj vysledky sa dostavili :)
-------------
Ale teraz chcem si spravit poriadny treningovy split...lebo do nedavna som si chodil do posilky kedy sa mi zachcelo...ale teraz si chcem vypracovat nejaky ten plan a drzat sa ho :) cvicim na objem nie risovacka cize kazdy druhy den zhruba budem cvicit....otazkou je cvicit cele telo ?? alebo si to rozdelit ako hovori kali520 , ze kazda partia iny den...hm ?:P
kobalt
VIP
VIP

Splity prisli do treningov koncom 50. a zaciatkom 60. rokov. V tej dobe sa zacali sirit aj AS, a asi to nebola nahoda ;) Cize ked kulturisti videli, ze mozu trenovat lahsie a pritom dosahovat take isty vysledky tak nebolo o com. Ak uz ale split, tak vrch/spodok (tak napriklad trenoval jeden z najsilnejsich ludi aky kedy existovali - Paul Anderson).
SpermoS - 2 a pol hodiny ci kolko travis v posilovni je vela. Potom sa dostavuje katabolicky efekt a je to o nicom
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

kobalt napísal:Splity prisli do treningov koncom 50. a zaciatkom 60. rokov. V tej dobe sa zacali sirit aj AS, a asi to nebola nahoda ;) Cize ked kulturisti videli, ze mozu trenovat lahsie a pritom dosahovat take isty vysledky tak nebolo o com. Ak uz ale split, tak vrch/spodok (tak napriklad trenoval jeden z najsilnejsich ludi aky kedy existovali - Paul Anderson).
SpermoS - 2 a pol hodiny ci kolko travis v posilovni je vela. Potom sa dostavuje katabolicky efekt a je to o nicom
Ako mi ces povedat ze 2 hod je vela ? hm poznam ale aj pozorujem ludi co tam chodia a 1,5 - 2 hod tam niektori su ;) a aj keby...dajme tomu ze mas pravdu ako dlho by som mal cvicit ? 1,5 hod max?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

SpermoS napísal:Ako mi ces povedat ze 2 hod je vela ? hm poznam ale aj pozorujem ludi co tam chodia a 1,5 - 2 hod tam niektori su ;) a aj keby...dajme tomu ze mas pravdu ako dlho by som mal cvicit ? 1,5 hod max?
ak sa nemylim 1 hod je idealny cas :wink:
kobalt
VIP
VIP

Aj ja poznam takych co ked pridem su tam uz hodinu a odidem skorej ako oni, ale bud ten trening flakaju alebo maju potom 3 tyzdne svalovicu. Kazdopadne 2 hodiny v posilovni podla mna nemas co robit ak cvicis poriadne a navyse nastava aj katabolicky efekt (kazda studia uvadzali inak ale hlavne je ze pri 2 hodinach treningu uz urcite nastava katabolicky efekt tzn. ze sa ti svaly odburavaju).
Este k tomu treningu celeho tela. Velke svalove partie rastu max 48 hodin, male tak 24 cize ked si trenoval nohy v pondelok mozes o5 v stredu. To ze mas svalovicu aj 4 dni neznamena ze svaly rastu!! Cize ked cvicis nohy neznic ich predkopavanim, drepmi, leg-pressom a hacken drepmi ale daj si kvalitne serie drepov ;)
kali520
Darca
Darca

Co sa tyka toho casu v posilovni tak dost zavisi od dlzky prestavok medzi seriami. Aj ja poznam ludi ktory tam su nad 2 hodiniy ale kym on spravi jednu seriu ja uz mam hotovy cely cvik. Osobne uznavam prestavky medzi seriami asi 60 sekund, pri vacsich partiach najma nohy 90 sekund. Kobalt to s tym katabolizmom vysvetlil celkom jasne, ja len dodam ze cim viac cvicis tym viac kalorii musis prijat lebo tak ako bolo spominane nastanu katabolicke efekty.
Co sa tyka toho zlozenia treningu tak ja ti odporucam cvicit v 4 dnoch 2 partie vacsiu po 4 cvikoch s 3 az 4 seriami v rozsahu od 8 do 10 opakovani, na mensie partie stacia len 3 cviky. S prestavkami okolo 90 sekund medzi seriami mas cvicenie hotove za hodinu aj stvrt.
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

kali520 napísal:Co sa tyka toho casu v posilovni tak dost zavisi od dlzky prestavok medzi seriami. Aj ja poznam ludi ktory tam su nad 2 hodiniy ale kym on spravi jednu seriu ja uz mam hotovy cely cvik. Osobne uznavam prestavky medzi seriami asi 60 sekund, pri vacsich partiach najma nohy 90 sekund. Kobalt to s tym katabolizmom vysvetlil celkom jasne, ja len dodam ze cim viac cvicis tym viac kalorii musis prijat lebo tak ako bolo spominane nastanu katabolicke efekty.
Co sa tyka toho zlozenia treningu tak ja ti odporucam cvicit v 4 dnoch 2 partie vacsiu po 4 cvikoch s 3 az 4 seriami v rozsahu od 8 do 10 opakovani, na mensie partie stacia len 3 cviky. S prestavkami okolo 90 sekund medzi seriami mas cvicenie hotove za hodinu aj stvrt.
Cize ak som spravne pochopil -> v Posilke mam stravit okolo 1 hod s tym ze , budem cvicit 4x do tyzdna(kazdy druhy den) a precvicovat kazdy den dve partie tela(napr. pondelok->hrudnik,biceps, streda->chrbat,triceps,brucho, piatok->nohy,lytka...ale co ten stvrty den???) a cvicit 4 cviky na kazdu partiu po 3 seriami a 8-10 opakovanim...60-90 sec pauza... ak som nieco domotal tak ma opravte :) a dufam ze mi radite trening na objem :P

:arrow: K tomu katabolickemu efektu , dakujem ze ste ma o tom oboznamili lebo , snazim sa cvicit tak aby som naberal objem a nie aby sa mi odburavalo svalstvo :) diky moc
kobalt
VIP
VIP

Ak budes mat dobry trening a cvicit tvrdo, tak prides na forum a spytas sa ci by sa nedal spravit nejaky trening co by trval menej ako hodinu :wink: Chces byt velky a silny? S tym treningom co napisal kali precvicis kazdu partiu raz do tyzdna. Efektivnejsie je 2-3 krat. Vysokofrekvencny trening ti zarucuje 2 - 3 nasobny stimul pre svaly nez trening partie raz tyzdenne. Treninuj blizko zlyhania. Proste nedaj dalsie opakovanie a povedz si koniec. Ma to rovnaky efekt ako keby si trenoval do zlyhania akurat rychlejsie zregenerujes. Nepovedal som ze trenovat malo tvrdo. Napr skus drepovat 5 serii po 5 opakovaniach s vahou o 5 kg nizsou ako je tvoje max pre 5 opakovani. Dost brutal ale ked to skoncis nechod uz na legpress. Hlavne by si sa mal zamerat na cviky ako drepy, mrtve tahy, millitary pressy, zhyby, bicepsove zdvihy, kliky...
Zbytocne vela cvikov je hlupost. A 3 cviky na malu partiu? Staci mu 1 cvik ale o to tvrdsie sa treba nan zamerat. Napr pre taky biceps mu staci cvicit bicepsovy zdvih s velkou cinkou. Ked bude mat poriadny objem potom moze vymyslat a skusat vselijake izolovane cviky.
K tym prestavkam. Potrebujes zdvihat velke vahy aby ti svaly narastli takze prestavky doporucujem tak dlhe aby si zvladol dany pocet opakovani v serii.
kali520
Darca
Darca

Moze byt aj tak ale ak bude cvcit raz do tyzdna kazdu partiu tak jeden cvik na malu partiu je malo. Ak bude cvicit ako si ty spominal 2 az 3 krat do tyzdna tak mu jeden cvik stacit bude ale to asi nebude stihat resp musel by skoro kazdy den chodit do posilovni.
Spermos predpokladam ze uz nepatris medz zaciatocnikov a dostavas sa do stredne pokrocileho stadia takze ti sem napisem jeden split
Pondelok: Hrudnik biceps predlaktie
Utorok: Nohy
Streda: volno
Stvrtok: Chrbat triceps
Piatok: Ramena lytka
Sobota: volno
Nedela: Opakujes cyklus
Ps odporucam ti hlavne dodrziavat stravu t.j jedla bohate na bielkoviny ako maso vajcia tvaroh atd a sacharidy krupica ovsene vlocky cestoviny atd
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

kali520 napísal:Moze byt aj tak ale ak bude cvcit raz do tyzdna kazdu partiu tak jeden cvik na malu partiu je malo. Ak bude cvicit ako si ty spominal 2 az 3 krat do tyzdna tak mu jeden cvik stacit bude ale to asi nebude stihat resp musel by skoro kazdy den chodit do posilovni.
Spermos predpokladam ze uz nepatris medz zaciatocnikov a dostavas sa do stredne pokrocileho stadia takze ti sem napisem jeden split
Pondelok: Hrudnik biceps predlaktie
Utorok: Nohy
Streda: volno
Stvrtok: Chrbat triceps
Piatok: Ramena lytka
Sobota: volno
Nedela: Opakujes cyklus
Ps odporucam ti hlavne dodrziavat stravu t.j jedla bohate na bielkoviny ako maso vajcia tvaroh atd a sacharidy krupica ovsene vlocky cestoviny atd
a do kazdeho dna si daj brucho :wink:
Napísať odpoveď