Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
KaptMichal
King
Re: Posilovanie
Ja chapem, že ak to budem robiť správne tak by to malo byť bezpečné, ale nikto nie je dokonalý. Ešte sa vrátim k tomu HST, keď chodím dva dni za týždeň ako to mám upraviť?
uprav si to tak, že to budeš zvyšovať primerane počtu tréningov, teda aby si rovnomerne zvyšoval váhu a skončil na svojom maxime tak ako sa píše v originály, proste sa k maximu dostaneš za dva tréningy týždenne, nie za tri
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
dal by sa čelný drep cvičiť nie v drepárskej klietke ale na stroji kde je tyč istená ? (bohužiaľ sa neviem vyjadriť) Mne sa stále zdá že mi ide tyč do strany si to jaksi neviem nastaviť správne.
//jop multipress
//jop multipress
Chcem sa spytat ci niekto nevie bruce leeho treningovy plan .
Raz to davali aj v casopise muscle and fitness.
Ak by to niekto vedel zohnat alebo vie ten treningovy plan nech mi napise SS
Raz to davali aj v casopise muscle and fitness.
Ak by to niekto vedel zohnat alebo vie ten treningovy plan nech mi napise SS
na multipresse mysliš?.. no jasne že možeš.. ale s voľnou činkou je to určite lepšieP3Bo napísal:dal by sa čelný drep cvičiť nie v drepárskej klietke ale na stroji kde je tyč istená ? (bohužiaľ sa neviem vyjadriť) Mne sa stále zdá že mi ide tyč do strany si to jaksi neviem nastaviť správne.
http://www.kulturistika.com/mrtvy-tah-1skuki napísal:A mohol by tu niekto napísať, poprípade dať odkaz ako cvičí mŕtvy ťah?Našiel som viacero techník.Inde ma doplietlo to, že na videu robí príťahy, pričom v popise je napísaný mŕtvy ťah.Dík
Dal ale cvicenie na multipresse je najlepsie cesta jak si doje*** klby.P3Bo napísal:dal by sa čelný drep cvičiť nie v drepárskej klietke ale na stroji kde je tyč istená ? (bohužiaľ sa neviem vyjadriť) Mne sa stále zdá že mi ide tyč do strany si to jaksi neviem nastaviť správne.
Celny drep je vlemi dobry cvik, naloz radsej menej a trenuj techniku. Sam mam v plane sa v najblizsej dobe naucit vzpieracksu variaciu celneho drepu http://www.maxfitmag.com/content/issue4/squats.jpg
-
KaptMichal
King
okej čiže mám sa držať počtom týždňov a nie tréningov. Dík.
-
P3Bo
Guru wannabe
v čom je problém s kĺbmi ? Dokonca by som povedal že ani technika na multipresse nie je úplne rovnaká oproti normálnemu drepu.
problém je v tom, že drep sám o sebe nie je zvislo prevedený, ale činka ti na chrbte opisuje veľmi pretiahnutú elipsu a tým že multipress jazdí na kolajničkách tomuto bráni a tlačí jak chrbát tak kolená do neprirodzených polôh ktoré sa môžu pri vahach s akými sa drepuje veľmi nepekne vypomstiť,nehovoriac o tom, že takéto kolajničkové drepy vôbec nezapájaju stabilizátory a tým prispievajú ku svalovým disbalanciám a vznikom svalových spazmov... raz u nás v posilke dvaja experti drepovali na multipresse a keď som sa na nich z profilu pozrel v akej končili polohe nevedel som či sa mám smiať alebo plakať
-
P3Bo
Guru wannabe
takže takto kedže kritika je nevyhnutná a vidím že nastane idem opísať ako na multipresse cvičím "drep"
nohy trochu pred telom zadok stiahnutý chrbtica prakticky rovná a s činkou klesám kolmo nadol len do bodu kedy sa mi zadok nezačne vysúvať. a nohy pri zdvíhaní nevystieram ale udržujem v napätí. Opisujem vlastne veľmi malý uhol.
na svoju obranu predtým než mi tu niekto napíše ako veľmi na kkt to je som si to nevytiahol z vlastnej hlavy ale takto mi to prikázal cvičiť tento pán. Cvičím vlastne s malými váhami aj mŕtvy ťah aj drep (keď už mám možnosť) lebo
ad 1 neovládam techniku a
ad 2 tieto cviky som necvičil buď nikdy alebo veľmi dlho a stabilne z nich mám v poslednom čase svalovku
píšem to preto lebo tým vlastne porušujem tréningový plán TBT kde by som mal byť blízko zlyhania v poslednom opakovaní poslednej série.
nie je v mojich možnostiach-teda školských aby som drep cvičil 3x do týždňa. Jednoducho mi na "normálny" drep vyjde v týždni čas len raz a zvyšné dva razy nemám kde v školskom fitku zacvičiť lebo nemajú nič na drep ...tak čo mám robiť ? Mňa osobne toto napadlo ako jediná voľba.
Dá mi niekto kvalitnú stránku s technikou na drep ...našiel som k tomu až príliš veľa
No a to by bolo asi celkové opísanie mojej situácie. Dáte mi teda prosím nejaké rady do života? : )
nohy trochu pred telom zadok stiahnutý chrbtica prakticky rovná a s činkou klesám kolmo nadol len do bodu kedy sa mi zadok nezačne vysúvať. a nohy pri zdvíhaní nevystieram ale udržujem v napätí. Opisujem vlastne veľmi malý uhol.
na svoju obranu predtým než mi tu niekto napíše ako veľmi na kkt to je som si to nevytiahol z vlastnej hlavy ale takto mi to prikázal cvičiť tento pán. Cvičím vlastne s malými váhami aj mŕtvy ťah aj drep (keď už mám možnosť) lebo
ad 1 neovládam techniku a
ad 2 tieto cviky som necvičil buď nikdy alebo veľmi dlho a stabilne z nich mám v poslednom čase svalovku
píšem to preto lebo tým vlastne porušujem tréningový plán TBT kde by som mal byť blízko zlyhania v poslednom opakovaní poslednej série.
nie je v mojich možnostiach-teda školských aby som drep cvičil 3x do týždňa. Jednoducho mi na "normálny" drep vyjde v týždni čas len raz a zvyšné dva razy nemám kde v školskom fitku zacvičiť lebo nemajú nič na drep ...tak čo mám robiť ? Mňa osobne toto napadlo ako jediná voľba.
Dá mi niekto kvalitnú stránku s technikou na drep ...našiel som k tomu až príliš veľa
No a to by bolo asi celkové opísanie mojej situácie. Dáte mi teda prosím nejaké rady do života? : )
no v rámci možnosti si si zvolil spôsob ktorým si toho pohnojil najmenej, ak pripustíme možnosť drepovať na MP malo by sa to robiť tak ako píšeš, nohy predsunúť a ísť len v rámci "prirodzenej" polohy, lenže tak ako si zrejme sám postrehol v praxi sa nejedná moc o drep, ale len o nejaký oklieštený variant "krčenia kolien" ... technika na drep: http://www.trener.sk/nohy/drep/detail.html čiže ja by som sa drepovaniu na MP vyhol a radšej namiesto toho zaradil buď legpress ak máte v škole, alebo obyčajné výpady(techniku nájdeš na uvedenej stránke)...čo sa všeobecne mrtvol a drepov týka robíš dobre, ak si to doteraz necvičil rob to fakt s malými váhami a dopraj si radšej viac odpočinku ako menej, pretože ísť to 3x týždenne by ti čoskoro odpálilo chrbát...a keď už ideš to TBT aj keď to možno nie je priamo v rozpise, každý tréning cvič brucho, stred tela je najdôležitejšia časť, keďže ako jediný bez výraznejšej opory vo formej kostí(na rozdiel od hrudného koša napr) nesie obrovské váhy(pri drepoch a mrtvolacha ale prakticky aj vo všetkom čo robíš) a teda bez kvalitného svalstva v tejto oblasti by si ľahko prišiel k zraneniu
Žiadna mašina ti nenahradí drep, kde máš voľnú váhu. To, že tvrdo makáš drep ti pozitívne ovplyvňuje aj biceps.
Telo pri týchto ťažkých cvikoch ako mŕtvola a drep produkuje viac hormónov, ako keď niekto sedí pozakvačovaný a zastabilizovaný v miliónoch mašín a myslí si, ako strašne tam maká.
Telo pri týchto ťažkých cvikoch ako mŕtvola a drep produkuje viac hormónov, ako keď niekto sedí pozakvačovaný a zastabilizovaný v miliónoch mašín a myslí si, ako strašne tam maká.
-
P3Bo
Guru wannabe
to ja viem hughito ale jednoducho nie je možné si ho zacvičiť tak čo mám robiť ? MT striedam s good morning-om. Brucho cvičím na konci stále ale žiadne tisíce opakovaní - málo so závažím.
-
Point
Professional
takze chcel by som trosku pozmenit trening.. neviem si predstavit, ze by som isiel 3x do tyzdna 10 serii po 10 opakovani, mrtvola, benc, drepy...tak som nasiel nieco taketo princip 1-6 mate niekto skusenosti?
-
papagiorgo1980
Novice
nechcem zalozit novu temu , tak to supnem sem .
surne potrebujem zohnat 50 kilove kotuce . ak by niekto nieco mal na predaj , supnite mi rp .
nemusia byt originaly , staci aj domaca vyroba ...
dik
surne potrebujem zohnat 50 kilove kotuce . ak by niekto nieco mal na predaj , supnite mi rp .
nemusia byt originaly , staci aj domaca vyroba ...
dik
-
P3Bo
Guru wannabe
neviem či sa tu táto vec rozoberala ak nie tak tu bude o ďalšiu radu viac ,
čo mám robiť ak mi príde pri cvičení zle (jasné prvá pomoc, čerstvý vzduch bla bla ) ale myslím keď sa zvraciam to mám potom cvičiť ďalej?
čo mám robiť ak mi príde pri cvičení zle (jasné prvá pomoc, čerstvý vzduch bla bla ) ale myslím keď sa zvraciam to mám potom cvičiť ďalej?
ako to cítiš, niekto ide ďalej, niekto si dá pauzu, niekto ide domov
Heh, to sa mi nikdy nestalo toto, aj keď raz na mňa už také niečo chcelo prichádzať (ale to nebolo pri posilňovaní).
Ako napísal coldrain, ale určite pomôže to rozdýchanie (zhlboka a poriadne), prípadne studená voda na tvár, na šiju..
Ako napísal coldrain, ale určite pomôže to rozdýchanie (zhlboka a poriadne), prípadne studená voda na tvár, na šiju..
Ak piješ a zvraciaš, a piješ dalej.. tak rob toto iste aj pri cvičeni, ked nie tak nieP3Bo napísal:neviem či sa tu táto vec rozoberala ak nie tak tu bude o ďalšiu radu viac ,
Neporadím ti riešenie ale ako tomu predísť.Aj mne občas bývalo zle a mal som nutkanie sa vyzvracať.Zmenil som poradie cvikov a dával si väčšie pauzy medzi jednotlivými cvikmi.Ak som sa ponáhľal a robil cviky rýchlo za sebou hneď mi bolo zle.Potom už pomôže len čistá voda a pomalé, hlboké dýchanie, a studená sprcha.