Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Point
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa Point »

Autoškolu by som do toho ani nerátal. Počkaj ked pôjdeš do roboty...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

etc. napísal:Súhlasím s gogo956.. Je to tak 50:50.. Keď chce niekto so sebou niečo robiť (či už schudnúť, alebo mať nejaké to svalstvo) vždy je to o pohybe (resp. posilovaní) a o strave. Dá sa to aj bez jedného, či druhého ale spolu to ide ľahšie.
Da sa to aj bez jedneho alebo druheho? Ked dam prostu otazku, ze ak chcete mat svaly tak co zacnete ako prve robit? Dvihat cinku alebo zrat vyvazenu stravu?

AK budem cele dni zrat vyvazenu stravu ale popri tom sa ani nepohnem z gauca, si myslis ze mi ostane nejaka nadherna postava? Pochybujem.

Da sa to bez stravy ale bez nejakej fyzickej aktivity vobec a ked ju nemas ti nepomoze ani super vyziva z budcnosti. Svaly tvoria pohybovu sustavu cloveka a logicky ked sa clovek nehybe, tieto svaly stracaju svoj vyznam a postupne atrofuju.

gogo sice pise pravdu ale len z casti, tyka sa to skor len takych porkocilejsich sportovcov. Ale ja tu hovorim o beznych ludoch a o hlavnych pricinach nadvahy alebo inych problemov suvisiacich s nepeknou a neforemnou postavou.

Ak niekto zere cely den sladkosti neni to sice dobre ale ked to vykompenzuje adekvatnou fyzickou aktivitou (spali tie kalorie) tak nejaky vazny problem z nepeknou postavou zrejme nebude mat. Pozrite sa na svoju mladost, ked ste boli deti co ste vsetko zrali a nejake problemy s postavou ste predpokladam ze nemali, o to viac ste ale behavali vselikde po vonku, na bicykloch po ihriskach ste nahanali loptu atd atd...

Takze ano trvam si za svojim je to hlavne o pohybe a fyzickej aktivite, ziadne 50:50, strava je tu v tomto pripade sekundarna
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Vsetko zavisi od toho co clovek chce dosiahnut:

1/ pokial chce byt iba stihly a zbavit sa tucneho brucha a pod. tak staci sa viacej hybat
2/ ak chce aj naberat a zväcsovat svaly, tak musi dbat na kvalitnu stravu
Permonik1998
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Permonik1998 »

Dneska mi kamarát dal taký protein s názvom Scitec Nutrition, vravel že jemu to dal jeho bratranec a podla toho sa to moze brať už od 14 rokov? je to pravda? možem si ten proteín dať? alebo si mám dať len polovičnú dávku? dakujem za odpoved :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Point napísal:Autoškolu by som do toho ani nerátal. Počkaj ked pôjdeš do roboty...
nie vôbec... keď mi ju dajú 3 krat do týždňa 2 hodiny teórie + trenažér začiatok o tretej a vyučovanie mi končí 14:30 tak vieš ako
jeforce
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jeforce »

Chcem sa spýtať zopár vecí :-) , je možné že to tu už bolo niekde spomenuté ale prehladávať 341 strán je dosť nadhlo ( a "Hladať" je tiež v podstate nepoužitelné keďže tie slová tu boli použité nespočetne velakrát ... ) no tak začnem asi takto, vela som sa snažil čítať, hlavne www.sportujeme.sk , dozvedel som sa dosť vecí ale niektoré stále nemám objasnené, kedže by mal človek čo cvičí prijať 2-3 gramy bielkovín na KG telesnej váhy, s mojimi 70 kilami (178cm) by to tvorilo okolo 200 gramov, lenže 200 gramov bielkovín, to je asi 4-5 tvarohov ... kedže bielkoviny sú aj v iných potravinách tak to nemusia byť len tvarohy, ale ja nejem každy deň mäso, sóju a podobne ... tak sa chcem spýtať, lebo som sa už viac krát dočítal, že niektorí jedia len jeden tvaroh denne ... tak že či to môže stačiť :-) , ďalšia vec je že kedy je najlepšie ten tvaroh jesť, či počas dňa, ráno alebo večer ( okolo 8-9, tak ho jem asi ja ) prípadne pred spaním ... a posledná vec je že som chodil do posilky a cvičil som každú partiu ( robieval som kruhový tréning ) a začal som mať dosť problémy s bedrovým kĺbom ... mám tam nejaký výrastok alebo čo a raz pri cviku ma to začalo dosť bolieť a potom ešte asi mesiac ma to bolelo pri námahe, prestal som teda cvičiť nohy ... môže to byť problém keď cvičím iba vrchnú časť tela ? ( od brucha až po trapéz ) , ale zase nohy nemám ako paličky ... ( a úplne posledná vec že či nemáte nejaké rady alebo tipy na zlepšienie alebo zmenu nejakého cviku... prestal som chodiť do posilky kedže mám doma nejaké to náradie ale chýba mi lavička ... :-/ cvičím teda doma: hrazda na široký úchop (10x) , velká činka (30 KG) za hlavou v sede s opretým chrbátom na ramená, hrazda biceps podhmat (10x) , priťahovanie velkej činky (30 KG) v stoji vzpriamene smerom k prsiam na trapéz, jednoručka (12,5 KG) nad hlavu a za hlavu oboma rukami na triceps (15x) , jednoručka (12,5 KG) s každou rukou vedla tela do najvyššej pozície (15x) , 20 pomalých klikov na velmi široký rozostup rúk, každá ruka s jednoručkou (12,5 KG) opretý o stenu a zdvíhať úplne z dola smerom k ramenu čo najvyššie ( tj. dotyk ramena) ... toto celé po 3 série každé dva dni a na striedačku každé dva dni s jednou sériou tohoto , len jedna séria kedže viac je už na velmi náchylné na kŕče brušných svalov (napriek užívanému magnéziu) + bočné priťahovacie brušáky na bočné svalstvo brucha po 20 na každej strane po 3 série ... sorry za podrobné rozpisovanie ale nejako som sa rozpísal, ďakujem za prípadné rady :-) niesom v tom odbroník takže kludne mi povedzte čokolvek sa vám na tom nezdá :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Strava musí byť pestrá, nie založená na tvarohoch. Potrebuješ jesť mäso, ale aj napr. vajcia, syry, ryby, nezaškodí aj rastlinná bielkovina zo sóje, tofu, fazule a pod. Takisto je dobre jesť aj ovocie a zeleninu, proste nie, že si si vyrátal nejaký príjem b a preratávaš to na počet tvarohov. A stačí ti aj 1,5 g b/kg.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ako pise Hughito, strava musi byt pestra. Je nezmysel stavat celodenny prijem bielkovin na tvarohu, uz len kvoli tomu, ze vo vecsom mnozstve je tazsie stravitelny a hlavne jeho vyuzitelnost nie je prilis vysoka. Tvaroh je este akotak dobry proti katabolizmu ale na anabolicku fazu je nevhodny. Takze treba jest toho viacej> kuracie prsia, mlieko a mliecne vyrobky, vajicka /specialne bielka lebo zltka maju vela cholesterolu atd./ A urcite odporucam pridat nejaky kvalitnejsi whey protein.
hughito
Redeemer
Redeemer

Žĺtok sa netreba báť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jedneho, dvoch nie, ale ak by si mal kazdy den ich zjest 10, tak by to uplne dobre nebolo..
jeforce
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ok, dík :-) ale jednej veci nerozumiem ... prečo mám začať užívať kvalitnejší whey proteín keď proteíny sú vlastne bielkoviny a keď ich príjmem z prirodzenej stravy tolko kolko mám tak načo si ich ešte dávať v prášku ?
hughito
Redeemer
Redeemer

V podstate ide o to, že proteín sa dáva hlavne po tréningu, keď potrebuješ dodať telu kvalitné rýchlo vstrebateľné bielkoviny so širokým aminokyselinovým spektrom, čo inak nedosiahneš.

A inak, je to aj rýchle a vhodné vtedy, keď nemáš čas si robiť jedlo, resp. jesť klasickú stravu.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

jeforce napísal:Ok, dík :-) ale jednej veci nerozumiem ... prečo mám začať užívať kvalitnejší whey proteín keď proteíny sú vlastne bielkoviny a keď ich príjmem z prirodzenej stravy tolko kolko mám tak načo si ich ešte dávať v prášku ?
skus denne jest 3,5 g bielkovin / 1 kg váhy a potom zistiš :D
jeforce
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tak ale zase s bielkovinami to netreba preháňať tiež :-) , celkom sa z nich dá aj pribrať, nie iba nabrať ;-)
Permonik1998
Light Star
Light Star

cawte, chcel by som sa vás spýtať že či už možem brať proteíny aj ja kedže mám 14 rokov, posilujem a nakolko som MAL nadváhu tak už velmi nejem a nemám dostatok bielkovín, za to sa pýtam že či už možem brať proteíny pretože tréner vravel že už možem brať, tak poprosím váš názor a ešte ak by ste mi mohli napísať aké proteíny by som mohol brať tak by som vám bol vdačný :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

a preco ich nezacnes jest? preco ich chces brat?
hughito
Redeemer
Redeemer

Tiež si myslím, že v 14 to ešte nemusíš hrotiť.
Permonik1998
Light Star
Light Star

ColdRain napísal:a preco ich nezacnes jest? preco ich chces brat?
Takže by som si ich mal kúpiť?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nie, mal by si mat poriadnu stravu a az potom riesit doplnky, omg
Permonik1998
Light Star
Light Star

OMG to mi nemusis hovorit, to že som povedal že už velmi nejem neznamená že nemám poriadnu stravu, jem len jedlá s vysokým obsahom bielkovín ale chcem začať užívať aj doplnky aby bol efekt budovania svalov a cvičenie lepší, bez vyváženej stravy by som ani neschudol takže o strave mi už nemusíš vyprávať :) ale radu som už od teba dostal a nakolko poriadnu stravu mám tak teraz začnem riešiť doplnky :) ale itak, dakujem za odpoved :)
Napísať odpoveď