Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
TheSearch
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa TheSearch »

ani co sa tyka zatazenia svalov a ich regeneraciu ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Robiť kliky je blbosť tak či tak. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

napr pre zaciatocnika nemusi byt vobec zle zacat napriklad s klikami pomocou tzv "účok" nakolko ten efekt je vyrazne vyssi ako pri obycajnych klikoch. Vyskusal som som a je to celkom dobra vec, samozrejme ze sa to neda porovnat s cvicenim zo zavaziami.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:Robiť kliky je blbosť tak či tak. :D
tak medzi 2x50 a 4x25 je rozdiel, ale nemam cas pisat preco

a kliky ako take nie su blbost, treba to brat podla toho co je koho cielom...ked sa bavime cisto o naberani hmoty, tak su aj lepsie cesty, ale v ramci funkcnych treningov maju kliky svoje nezastupitelne miesto...na rozdiel od benchu tam zapojis aj stred tela, ked das externu zataz tak je to o vela lepsie, a high level su gymnasticke kruhy/trx, to budes rad ak das jeden...celkovo si myslim, ze klasicky bodybuilding je uz prezitok, slepa vyvojova vetva sportu a buducnost patri prvotriednym atletom a funkcnemu treningu ktory asi najlepsie reprezentuje crossfit alebo este sekundujuc varianta siloveho treningu a strongmanov...pretoze velki a zaroven vzhladom na vynalozene usilie v podstate nefunkcni kulturisti nemaju buducnost
hughito
Redeemer
Redeemer

Jóooo, tak ja to tu beriem v tom zmysle, že týpek chce nabrať svaly a myslí si, že po klikoch čosi nabere. O funkčných tréningoch tu nebolo ani reči a celkovo toto nie je téma na to určená.

Takisto neviem prečo porovnávaš kulturistov a strongmanov, to je úplne iná vec podľa mňa. To, že sú kulturisti len veľký je známa vec, ale tak o to im ide, o nič iné. Ani o silu, ani o vytrvalosť ani o funkčnosť.

A aby som nebol len negatívny - tak ak kliky, tak len zo závažím, opakujem to tu stále. Nech sa nikto nehnevá, ale nejakých 4 x 25 klikov je na hovno, daj si 4 x 10m, naplň ruscak mliekom, minerálkou, čím chceš a uvidíš, cecek porastie.
ColdRain
Addict
Addict

tak to hej, ked si niekto da 4x25 kliky, nic viac a caka ze nabere tak sa samozrejme myli a hej na ciste naberanie je vhodne nieco uplne ine...tema je posilnovanie, myslim, ze sa nemusime pozerat na to tak obmedzene, predsalen ked sa chceme tahat za slovicka pod posilnovanie urcite skor spada silovy trening/strongmani ako kulturistika, ked to bereme expressis verbis, kedze nie sme na nejakom specializovanom fore dovolil som si svoj splech na temu porovnania treningov s cinkami, resp cvicenia ako takeho a za tym si stojim a porovnanie strongmanov a kulturistov ani nie je tak daleko od seba, staci sa pozret na tych najlepsich, taky pudzianowsky napr. vyzera ako priemerny kulturista, keby sa natrel a dal dietu ...

ale teda zaverom, hej, dat si par klikov len tak je na nic...zostavit trening napr s vlastnou vahou AJ z klikov ma vyznam a nie maly...ale ak sa jedna o naberanie tak hej, pridanie dalsej vahy je nevyhnutne resp. najjednoduchsia cesta ako nabrat hmotu

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2012, 1:13)
este doplnim, nehovoriac o tom, ze kulturisti vyzeraju dobre asi tyzden v roku, aj to by ich krvne testy asi rozleptali petriho misku, aki su nasypani, zbytok casu su viac ci menej zabaleni v sadle...zatial co ti strongmani maju istu standardnu formu, ale to uz je individualne samozrejme...mojim zamerom bolo aj rozprudit debatu na temu funkcnost x estetika
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pudzianowsky musi teda ficat na dobrom "celaskone", teda com som videl foto..

ad. kulturisti vs strongmani
-myslim ze to vobec nema vyznam riesit, pretoze 99% navstevnikov tohto vlakna sa nikdy
v zivote do takej formy nedostane, takze je to jedno a osobne by som nikdy ani nechcel taka
nadupana obluda byt, je to uz nechutne, nehovoriac o tom, ze je za tym okrem ineho kopec
chemie.
ColdRain
Addict
Addict

tak myslim, ze nejaky "celaskon" je uz na tejto urovni samozrejmost uplne vsade, takze t by som nejak neriesil :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

inac este sa vratim k tomu co si pisal ze vecsinu roka su kulturisti "zabaleni v sadle".
Je pravda ze vecsinu roka su viac-menej v objemovke a rysuju iba relativne kratko.
Ale to ze su v objeme neznamena automaticky ze teraz maju kopec sadla, ono to iba
tak vyzera pretoze maju vela svalovej hmoty, takze ked naberaju aj nieco sadla tak to
vypada ozrutne a tlsto. Samozrejme je to aj individualne, niekto naberie tuku viac,niekto menej..

V kazdom pripade su mi strongmani sympatickejsi ako kultici. :)
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

mohli by ste mi nejako zhrnute popísať ako dávkovať creatin kedže ho idem brať asi po roku a kupil som si práškový tak by som bol rád keby ste mi poradili :)

kúpil som si toto
http://www.lionfighter.com/en/scitec-nu ... apure.html
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Napíšem ti, ako som ho bral ja.

V ne tréningový deň - 3x5g (ráno s glukózou, na obed, večer)
V tréningový deň - 5x5g (ráno s glukózou, na obed, cca 1 hodinu pred tréningom, po tréningu s glukózou, večer)

Pre mňa to dávkovanie bolo vhodné. Takto som spotreboval 1kg kreatínu 100% monohydrát za asi 7-8 týždňov. Dávkovanie glukózy si už nepamätám.
hughito
Redeemer
Redeemer

Celé zle. Vyjadrím sa neskôr.

Coldrain: nemám síl o tom viesť dišputy :D , v podstate sa v ničom nerozporujeme, takže to nechám tak.
MATWiX
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MATWiX »

Nazdar. Prosím poradte mi :D Už mám odcvičené cez 3 roky a začal som uvažovať nad pumpou (nitric oxide). Som verný zákazník bio-techu tak som vyberal od nich. Aký je váš názor na túto pumpu http://www.biotechusa.sk/product/aakg-1000-368/ ? Prípadne ak ste ju mali tak aké sú vaše skúsenosti ? Môžem popri pumpe mať aj kreatín ?

btw: Veci že ak chcem mať pumpu tak musím mať stravu na 100% neriešte pretože moja strava už je dokonalá :)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

jednoznacne Assault - Muscle Pharm ..ten je zatial z vyskusanych najucinejsi a najlepsi
TheSearch
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TheSearch »

gogo956 napísal:napr pre zaciatocnika nemusi byt vobec zle zacat napriklad s klikami pomocou tzv "účok" nakolko ten efekt je vyrazne vyssi ako pri obycajnych klikoch. Vyskusal som som a je to celkom dobra vec, samozrejme ze sa to neda porovnat s cvicenim zo zavaziami.
No tak diky ze si si ma zastal. Lebo mna posilovanie nebavy proste ja som skor za takyto druh cvicenia lebo mi ide o kondiciu a chcem vstupit do armady a nie vyhrat sutaz kulturista 2013 :D .
Len som sa pytal kvoli poviem to blbo ale kvoli regeneraci svalov a nervovej sustavy atd ale ved uz to neriesim a prosto ked mam cas spravim ale 50 tych klikov a atd... ale inak dakujem za snahu :P
gogo956
Redeemer
Redeemer

MATWiX napísal:Nazdar. Prosím poradte mi :D Už mám odcvičené cez 3 roky a začal som uvažovať nad pumpou (nitric oxide). Som verný zákazník bio-techu tak som vyberal od nich. Aký je váš názor na túto pumpu http://www.biotechusa.sk/product/aakg-1000-368/ ? Prípadne ak ste ju mali tak aké sú vaše skúsenosti ? Môžem popri pumpe mať aj kreatín ?

btw: Veci že ak chcem mať pumpu tak musím mať stravu na 100% neriešte pretože moja strava už je dokonalá :)
-ja ten pripravok pouzivam uz dlho, da sa to kombinovat aj kreatinom, je to celkom dobra vec,
ale zazraky urcite necakaj :wink: Co mam odskusane tak treba davat aspon 4-5g pred cvicenim.
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

gogo ako si myslel tie kliky pomocou "ucok" ? take tie haluze co polozis na zem a v podstate sa zvysi tvoje tazisko ?
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

uz som to sem pisal...mal som viac pump..najviac mi vyhovoval no.explode od bsn..urcite mozem odporucit
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

Zdravím,
potreboval by som poradiť posilovaciu lavičku a činky. Raz som to tu už písal ale ešte stále som to nekúpil a pre istotu by som sa radšej ešte pár vecí opýtal. Takže čo som mal vtedy vybraté:
lavička a činky. Vôbec sa do toho nevyznám a preto sa pýtam, k setu: skúšal som to poskladať aj oddelene, teda jednoručky, obojručná tyč + závažia ale vychádzalo to drahšie, a z bazáru by som najradšej nič nekupoval, takže otázka, je ten set vpohode? nieje tam nejaká blbosť trebárz ma napadlo či je dĺžka obojručnej tyče vporiadku
a k lavičke: rozmýšľal som, že tá lavička čo som sem postol je vlastne pripevnená k tomu stojanu a či by som teda potom nebol nejako obmedzený ak by som chcel cvičiť iné cviky a teda či by nebolo lepšie zobrať čisto nejakú nastaviteľnú lavičku + stojan, len potom zas pri tých obyč. lavičkách chýba tá blbosť na nohy a to šikmé neviem ako sa to volá. A neviem čo by bolo lepšie tak si radšej nechám poradiť. Za každú radu budem vďačný :) a k :plus: samozrejme :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

K tomu setu. Kotúče sú plnené cementom. Dávnejšie som mal podobný set a závažia boli o niečo väčšie, ako klasické oceľové. Keď som napríklad cvičil biceps opretý o koleno, tak som si s tým skoro zuby povybíjal. Ďalšia vec je, že ten set je chudobný, teda nie je tam veľa kotúčov. Dokopy závažia majú len 40kg, čiže za chvíľu budeš dokupovať ďalšie. Rátaj s tým, že ak budeš chcieť rovnaké cementové závažia, môže byť problém ich zohnať. Ďalej, nevidím tam žiadne väčšie, aspoň 10 kg kotúče, čo je tiež blbé, pretože, keď budeš chcieť veľkú činku naložiť na tých 40 kg (+ cca. 10 kg tyč), tak tam dáš všetkých 20 kotúčov, čo vôbec nie je praktické. Keď už set, tak odporúčam tento http://www.okfit.sk/posilovacie-stroje/ ... set_velky/ a neskôr k tomu nemáš problém dokúpiť kotúče http://www.okfit.sk/posilovacie-stroje/ ... c_kettler/
Napísať odpoveď