Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
ahojte, je jedno ci do shakera najprv dam mlieko/vodu a potom protein alebo naopak? potrebujem si to totiz brat so sebou. nemalo by to robit problem, ked si rano nasypem do shakera protein a po cviceni si to spravim tak, ze zalejem vodou/mliekom? dik
A prečo by to mal byť problém?
neviem, preto sa pytam. cvicim uz dlhsie ale suplementaciu som zacal brat len nedavno a takuto situaciu musim riesit az teraz. kazdopadne dakujem za odpoved.
Na hovno je to ze je to split http://forum.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=197iceman1414 napísal:Vieš mi aj povedať prečo, alebo čo konkrétne je na tom na hovno? To je pravda, len som sa pýtal, či by to nechcelo aspoň cviky vymeniť, alebo to mám cvičiť tie isté cviky?
-
iceman1414
Medium Star
Tak nakoniec som sa rozhodol pre korte, pôjdem to takých 7-8 týždňov. Som zvedavý, vďaka za rady.
PS: stále neviem čo je na Splite zlé?!
PS: stále neviem čo je na Splite zlé?!
Prečítal si si ten článok? V podstate to nie je až také účinné, ako full body. napr.
Přínosy tréninku celého těla oproti splitovým rutinám
Podle moderní sportovní vědy, čím více svalové hmoty zapojíte v tréninku, tím větší je hormonální stimul. Jinými slovy, čím více hormonů dokážete díky tréninku povzbudit, tím lépe. Tréninkové programy ze starých dob procvičily všechny svalové partie v každém tréninku.
-
iceman1414
Medium Star
Takže ten korte môže byť hej? A ešte našiel som 2 podobné korte tréningy, ktorý je lepší? http://www.posilnovanie.sk/korte-trening-t9250.html alebo http://zaciatocnici.sk/treningove-plany ... lan-korte/
Ja som šiel už x tréningov, ale korte ešte nie, takže neviem poradiť, ale určite si to radšej naštuduj z dôveryhodnejších webov, napr. http://powerlifting.ronnie.cz/c-6508-ko ... ery-i.html
-
iceman1414
Medium Star
Aha no to vyzerá, že korte je len pre 3-bojárov. Ja by som chcel tréning zameraní na objem. Vedel by mi niekto poradiť aký tréning? Alebo klasický full body?
Full bodyiceman1414 napísal:Aha no to vyzerá, že korte je len pre 3-bojárov. Ja by som chcel tréning zameraní na objem. Vedel by mi niekto poradiť aký tréning? Alebo klasický full body?
Nemohol by mi niekto s pod. fyzickymi atributami (176 cm, 74 kg) poslat jeho jedalnicek? Chcel by som nabrat aspon 4-5 kg, a rad by som vedel kolko priblizne bielkovin a sacharidov za den zje aby som si to uz vedel na seba upravit. Dakujem
Tak vyskúšaj len prvú fázu, tá je objemová. Až druhá je silová.iceman1414 napísal:Aha no to vyzerá, že korte je len pre 3-bojárov. Ja by som chcel tréning zameraní na objem. Vedel by mi niekto poradiť aký tréning? Alebo klasický full body?
-
Anem
Star
- Kontaktovať používateľa:
Že je všeobecne split horší ako fullbody? Hovadina... keby bolo fullbody také úžasné ako ho niektorí na internete ospevujú tak ho v posilke cvičí aspoň polovica ale realita je úplne inde , nepoznám nikoho v mojej blízkosti kto to cvičí a v živote som nepočul že by niekto v posilke povedal, že cvičí fullbody. Jediný o kom viem ,že v mojej blízkosti cvičil fullbody som bol ja sám , keď som potreboval zmenu. Ale to už je nejaký ten čas. Fullbody si zacvičím len v tedy ak idem po dlhej dobe do posilky kvôli vymeškaniu aj to maximálne na dva tréningy.
Mimochodom, známe fullbody tréningy ako napríklad Korte boli vyvinuté pre vzpieračov, nie pre kulturistov.
Mimochodom, známe fullbody tréningy ako napríklad Korte boli vyvinuté pre vzpieračov, nie pre kulturistov.
Full body sa tu v prvom rade odporuca zaciatocnikom a tam je tu urcite vhodnejsie ako nejaky split, ked este poriadne ani ziadne svalstvo nemaju.A v konecnom dosledku to aj tak nie je o tom treningu ako skor o strave a regeneracii. Pokial nie si namakany borec, nemas preco stagnovat na zaciatku a dosiahnut anabolicky efekt/proces by nemal byt problem a teda na co to svalstvo stresovat splitom, ktory mi pride narocnejsi.
-
phatres1994
Star
Srat na roky studii a sledovania kulturistov, prisiel Anem, jeho okolie a vsetko vyvratil (no flame)
/ k tomu kortemu, a co, ze je pre kulturistov? ako zmena je to prijemna vec a naberie aspon silu, co z toho ze si pumpa, ked nemas silu? naberie silu a moze dvihat vacsie vahy
/ k tomu kortemu, a co, ze je pre kulturistov? ako zmena je to prijemna vec a naberie aspon silu, co z toho ze si pumpa, ked nemas silu? naberie silu a moze dvihat vacsie vahy
Presne a ako tí ľudia vyzerajú? To si zabudol dopísať. Ak sú dobrí, tak makajú roky alebo sýpky, ale keď vidím suchárov ako sa tam ničia splitmi, tak mi ich je ľúto.Anem napísal:Že je všeobecne split horší ako fullbody? Hovadina... keby bolo fullbody také úžasné ako ho niektorí na internete ospevujú tak ho v posilke cvičí aspoň polovica ale realita je úplne inde , nepoznám nikoho v mojej blízkosti kto to cvičí a v živote som nepočul že by niekto v posilke povedal, že cvičí fullbody. Jediný o kom viem ,že v mojej blízkosti cvičil fullbody som bol ja sám , keď som potreboval zmenu. Ale to už je nejaký ten čas. Fullbody si zacvičím len v tedy ak idem po dlhej dobe do posilky kvôli vymeškaniu aj to maximálne na dva tréningy.
Split nezavrhujem, ja som posledný cca rok a pol šiel tiež zväčša splity, ale už mám čosi odcvičené. A ani split nie je ako split, treba ho vedieť cvičiť efektívne.
Ale teraz po dlhšej dobe opäť FB a paráda.
-
Anem
Star
matki: áno to určite súhlasím, pre začiatočníkov to je vhodné, akurát som mal pocit po posledných prispevkoch ,že tu viacerí hovorili o fullbody v porovanní so splitmi ako takými, ako o zázraku kulturistiky
phatres1994: Ktorý kulturista používa(l) fullbody tréningy? Schwarzeneger, Coleman, Cutler, Haeth... ? Neviem o tom... roky študií
roky študií ti povedia jedno a prax druhé nehovoriac o tom že jedna štúdia ti povie, že A je správne a druhá ,že B je správne. /ohľadom korte , ja píšem ,že nie je pre kulturistov resp. nebol pre nich "vyrobený", ak chces zväčšiť silu odporúčam ti silový tréning napríklad pred nejakým časom som cvičil Valihorov "nikto ma nezastaví" a veľmi mi pasoval.
hughito: jasné ,že sú dobrí ikeď "dobrí" je relatívne slovo no určite majú už roky driny za sebou, to ,že prídu tenučkí začiatočníci do posilky a cvičia split miesto fullbody to by nebolo až tak zlé ide o to , že keď sú ako partia tak chodia ako kačky spolu od jedného stroja ku druhému , viacej kvákajú ako cvičia a ich cviky sú ako napr. tricepsová extenzia na spodnej kladke jednoručne obráteným úchopom ale nedokáže spraviť 5 zdvihov na bradlách.
phatres1994: Ktorý kulturista používa(l) fullbody tréningy? Schwarzeneger, Coleman, Cutler, Haeth... ? Neviem o tom... roky študií
hughito: jasné ,že sú dobrí ikeď "dobrí" je relatívne slovo no určite majú už roky driny za sebou, to ,že prídu tenučkí začiatočníci do posilky a cvičia split miesto fullbody to by nebolo až tak zlé ide o to , že keď sú ako partia tak chodia ako kačky spolu od jedného stroja ku druhému , viacej kvákajú ako cvičia a ich cviky sú ako napr. tricepsová extenzia na spodnej kladke jednoručne obráteným úchopom ale nedokáže spraviť 5 zdvihov na bradlách.
Splietaš tu dve na tri. Kulturisti sypú - pre nich je výhodnejší samozrejme split.
Nováčikovia by zaručene mali cvičiť len a len FB. Pokročilejší cvičenci môžu obmeniť a je to v prospech veci svoje cvičenie dobrými split tréningmi.
Nováčikovia by zaručene mali cvičiť len a len FB. Pokročilejší cvičenci môžu obmeniť a je to v prospech veci svoje cvičenie dobrými split tréningmi.
-
vendo
Guru
este by som dodal, ze nie kazdy kto cvici v posilnovni, chce byt kulturistom 
Korte je cisto trojbojarsky trening ktory ma od treningu vzpieraca na hony daleko.Anem napísal:Mimochodom, známe fullbody tréningy ako napríklad Korte boli vyvinuté pre vzpieračov, nie pre kulturistov.
Inak tvoje argumenty na obhajobu splitu su velmi chabe.
Ja som chodil jeden cas do posilovni kde vseci cvicili vacsinou na strojoch. Znamena to snad ze stroje su lepsie? Nie neznamena to nic, vypoveda to o tychto ludi akurat tak ze niektori su bud nevzdelany a o treningu vedia velke hovno, alebo ze tento trening im viac vyhovuje, alebo ze tak cvicia s inych mozno zdravotnych dovodov.Anem napísal: Hovadina... keby bolo fullbody také úžasné ako ho niektorí na internete ospevujú tak ho v posilke cvičí aspoň polovica ale realita je úplne inde , nepoznám nikoho v mojej blízkosti kto to cvičí a v živote som nepočul že by niekto v posilke povedal, že cvičí fullbody.
Kazdoapdne argument ze vseci cvicia tak ma nulovu hodnotu.
Schwarzenegger robil niekde v lese 50 serii drepov a pil pri tom pivo, trenoval 6x v tyzdny dvoj fazove treningy ktore v jden den dohromady trvali cez 6 hodin. Tu sa vobec neda hovori ani o splite to su treningy pre uplne inych ludi s uplne inou genetikou a s uplne inymi sypackami.Anem napísal:Ktorý kulturista používa(l) fullbody tréningy? Schwarzeneger, Coleman, Cutler, Haeth... ?
Si myslis ze to co Ludo Major napise v tom svojom casopise s dychvyrazajucim a monumentalnym nadpisom chrbat podla Colemana a prida tam este jeho ohromujucejsie vyretusovane fotky par dni pred sutazou je jeho skutocny trening? Hovno, vsetko je to len reklama a Majorov vymysel. Henty ludia cvicia uplne inac. Ti stastnejsi s lepsou genetikou cvicia jak uplny mamlasi lebo im aj tak kazde zdvihnutie tej cinky at uz je hoc jake prida aj tak dalsie kila masa a ti menej stastny s horsou genetikou cvicia tak ze ti to tam radsej nenapisu lebo kazdy kto to cita by sa z toho treningu posral a este by mu aj oci vypadli keby vydel vsetku tu chemiu ktora je za tymi vysledkami.
Najvacsia ko*ot vytahovat treningy kulturistou, ani ten posraty amatersky atlet nechodi take treningy ako Bolt, to je snad jasne kazdemu.
Bavita sa na urovni ci je lepsie FB alebo split je tiez velmi nestastne, lebo neexistuje nieco take ako najlepsi trening. Porovnavat sa s profesionalmi je blbost to som uz vysvetlil, mozme akurat pouzit svoje vlastne poznatky a z tych vieme ze najvacsiu anabolicku odozvu maju viacklbove cviky ako su drepy, mrtvoli, tlaky, pritahy atd atd... a z toho vychadzam, takze v jeden den ist cvicit iba nejaky biceps o koleno a stlacanie kladky je celkom dost zabity cas. Na druhu stranu rozbit sval tak ako profesional (to je kludne aj 30 a viac serii na partiu, dvoj fazove treningy atd atd) pri tej nasej strave a doplnkoch nema moc velky vyznam a to ze v priemere partiu zatazimi 10 az 15 seriami ten sval zas nevycerpa tak ze by potreboval bohvie jak dlhu regeneraciu, ako podaktory dam drbnu az tyzden. Ten sval to zvladne za 48 hodin a je v pohode. Samozrejme je tiez rozdiel ked kazdy trening idem intenzitu cez 90% az maximum, tam treba trochu vypustit, ale pointe snad chapeme, ale to su uz trojbojarske treningy a trojbojari su trochu vzdelanejsi ako kulturisti