Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
To ozaj nemám zapotreby sa tu tak prezentovať ...
ok nechcem zasahovať do vašho flamovania medzi vami hej ale jak je to s tym pretrenovanim?
rano 15-20km na korčuliach potom by som chcel do posilky pred obedom (domov po veci-banan) a potom cely den volno
Front squat á la Radovan Gergeľ článok, postupné pridávanie - 3x5 warm up + 5x5 workout
Single leg deadlift - wamp up + 5x5 workout, opať pridávať váhu
Calf Jumps 5x10
cold rain skontroluj ci dobre
no a otazka je či budem prvy tyzden trpiet a potom bude dobre alebo budem trpiet cele leto chcel by som to cvicit 3x v tyzdni pondelok streda piatok
rano 15-20km na korčuliach potom by som chcel do posilky pred obedom (domov po veci-banan) a potom cely den volno
Front squat á la Radovan Gergeľ článok, postupné pridávanie - 3x5 warm up + 5x5 workout
Single leg deadlift - wamp up + 5x5 workout, opať pridávať váhu
Calf Jumps 5x10
cold rain skontroluj ci dobre
no a otazka je či budem prvy tyzden trpiet a potom bude dobre alebo budem trpiet cele leto chcel by som to cvicit 3x v tyzdni pondelok streda piatok
Ako som písal. Každý má limit inde. Samozrejme, každý ho bude mat nižšie, ked nebude dostatočne spať, oddychovať a vhodne sa stravovať. .. Pokial vladzeš tak trénovať, skúšaj.. Ak ale budeš mať príznaky pretrénovania, tak určite nepokračuj a nesiluj to ! Viem o čom píšem. Nestojí to za to !!!
V rámci tej debaty split vs FB možno brať do úvahy ešte aj tieto princípy:
Kód: Vybrať všetko
a) Pokud je vaším cílem zlepšovat jednotlivé partie, je lepší split. (Typicky: máte slabou jednu či dvě partie? Rozdělte si trénink tak, abyste se zaostávajícím svalům věnovali více.) Pokud je vaším cílem nabírat celkově hmotu a sílu, je lepší fullbody. Viz další bod...
b) Pokud máte dobrý svalový základ a chcete mít kulturistickou postavu, je lepší split. Pokud máte výraznou podváhu a chcete mít alespoň normální, nebo atletický vzhled, je lepší fullbody. (Pokud máte nadváhu, je také lepší fullbody, ale dělané spíše metodou kruhového tréninku.)
c) Pokud můžete trénovat minimálně 4x týdně, nebo lépe 5-6x, je lepší split. Pokud můžete trénovat jen 3x týdně, je lepší fullbody.Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
S týmo názorom sa stotožňujem.
yogi dik za tip,asi skúsim toho beara
dufam ze ma to nezloži
dufam ze ma to nezloži
Neviem ako si na tom po tých 8 mesiacoch cvičenia, ale ak to budeš robit s rozumom , tak určite pokročiš... Ak budem mať čas napíšem Ti moj plán, ktorý sa mi najviac osvedčil a ktorý vychádza zo systému bear rountine... Mysli ale na to, že to je čistá objemovka určená pre tych čo chcú v prvom rade len zmohutnieť.. Žiadne symetrie, ziadne hladanie každého svalu ! Hrubým objem a váha ! Samozrejme so stravou aká ma pri takomto treningu byť..
Asi mu ho poslem ako správu
bo ten plan by bol pod tvoju úroveň
. ... inak kto všetci? Ty tu zrejme zastupuješ nejakú komunitu..
. .
Alik, nikto okrem teba nečaká žiadny dokonalý plán, tak sa tu viac nestrápňuj.
Inak klasický príklad. Ísť podľa plánu najväčšieho borca v posilke. "Veď však, keď to na neho zaberá a je taký veľký, tak to musí fungovať aj u mňa." Najväčšia sranda však je, že veľa takýchto borcov, ktorí by o tom mali vedieť najviac, rozdávajú tie najhoršie rozumy začiatočníkom.
Inak klasický príklad. Ísť podľa plánu najväčšieho borca v posilke. "Veď však, keď to na neho zaberá a je taký veľký, tak to musí fungovať aj u mňa." Najväčšia sranda však je, že veľa takýchto borcov, ktorí by o tom mali vedieť najviac, rozdávajú tie najhoršie rozumy začiatočníkom.
Takých sme mali aj my v posilke. Celé dni cvičili iba prsia, ruky, chrbát a vyzerali ako gašparkovia. Brucho ako pivný sud a nožičky ako dve paličky. Pred, popri a po odcvičení do seba nasypali za kilo prášku s nejakými tabletami a zraz z nich boli šéfkovia.
Myslim si, že každý kto čo len kus vie niečo o posilňovaní vie, že všetko je to individuálne a žiadny plán nie je dokonalý a nemusí vyhovovať každému. Ale keď niekto chce niečo v tomto smere dosiahnuť, musí skúšať a bez rád a informácií to nedotiahne nikam. Či už tie informácie ktoré tu získa mu budú niečo platné musí zistiť sám, ako každý.
Ja som sa stretol s jedným konkrétnym prípadom, keď chlap, ktorý sa vrámci športového oddielu tu u nás v meste pravidelne zúčastňuje súťaží a končí na popredných miestach, rozpráva mladým začínajúcim chlapcom, také bludy, že mi až sánka padala. Samozrejme, keď som sa opovážil nesúhlasiť, tak ma všetci vysmiali, veď však on je kulturista a cvičí už viac ako 10 rokov, tak on musí automaticky vedieť viac. Samozrejme všetci cvičia podľa neho a všetko čo je písané niekde inde je veľký blud.
a čo take radil? Možno to boli hluposti len pre teba 
Samozrejme aj pre sypačov nie je naškodu precvičiť menši sval ako je biceps atd... viac krat za tyžden, pretože sa rychlo regeneruju a nepredstavuje to žiaden problem, skor naopak.
Ak stale spominaš sypačov, tak na čo naražaš? Na kreatin, protein a podobne "sypačky" ?
Takze, ten kto berie kreatin už nie je natural podla teba a podobne?
Kazdemu vyhovuje niečo ine, ja si myslim, že nizkofrekvenčny split je lepši na objem, než vysokofrekvenčny - v duchu menej je niekedy viac.hughito napísal: Ty si vymenoval nizkofrekvenčny split, ktory je nevhodny pre naturalov a nesypačov
Samozrejme aj pre sypačov nie je naškodu precvičiť menši sval ako je biceps atd... viac krat za tyžden, pretože sa rychlo regeneruju a nepredstavuje to žiaden problem, skor naopak.
Ak stale spominaš sypačov, tak na čo naražaš? Na kreatin, protein a podobne "sypačky" ?
Takze, ten kto berie kreatin už nie je natural podla teba a podobne?
Haha, samozrejme narážam na AAS. 
Tak v prvom rade hneď všetkým odporučil tréningy formou splitu. Absolútni začiatočníci, ktorí v živote neboli v posilke. Prvá somarina, s ktorou som nesúhlasil. Druhá vec bola ešte väčšia blbosť a to, že sval treba v každom tréningu poriadne rozbiť. Cvičiť úplne do zlyhania. To môže robiť tak jedine on, pretože na neho už nezaberá obyčajný tréning + berie kopec doplnkov. Nie však chlapci, ktorí po tréningu nôh doslova ani nevládzu zájsť domov a 2 týždne nedokážu chodiť po schodoch. Ich ďalší tréning potom aj tak vyzerá a čudujú sa, že iní chalani sa posúvajú hore, kdežto oni stagnujú a to necvičia ani 3 mesiace. Ďalej im naordinoval proteín a kreatín, pritom načo to je dobré začiatočníkovi, to neviem. O tom, že ani poriadne nevie, ako sa volajú jednotlivé cviky a stroje ani nehovorím. Raz to volá stroj, raz veža, multipress ani netuší čo je. Chlapi to po ňom veselo opakujú a keď sa s nimi o niečom rozprávam, tak na mňa kukajú, že o čom točím. Samozrejme on má pravdu, lebo chodí na súťaže a cvičí už dlhú dobu a je vymakaný, tak musí mať pravdu. Nevedia ani na čo je dobrý kreatín a protein. Stačí, že on povedal, že to treba brať a hotovo. No jedna perla za druhou.
haha tak to je riadny magor ten borec.
Moc by som sa tomu nesmial na tvojom mieste, pretože ten plán, ktorý si tu dal je podobná somarina od "profesionála", akého som popísal aj ja.
Ak maš lepši tak ho napiš
Ja som natural a cvičim zhruba podla planu, ktory som tu dal a nevidim v tom ziaden problem. Neviem čo mate všetci proti
asi neradi dvihate lahke vahy.
Hughito to tu už napísal a myslím, že nie jeden krát. Fullbody tréning, nájdi si akýkoľvek. Žiadne pyramídy, žiadne maximálne pumpovania, žiadne cicky na 3 časti a supersérie a neviem, aké výmysly. Pre začiatočníka takýto tréning, aký si dal, nie je dobrý. Nevravím, že to nefunguje a že to cvičíš zbytočne. Samozrejme, že aj v takomto prípade ide sila hore. Otázne je nakoľko je takéto cvičenie efektívne. Stavím sa, že si žiadny FB ešte nešiel, len slepo počúvaš tých kulturistov, ktorých si spomínal.