Posral som to v Biose

Informácie o software, ankety...
Duxy
Light Expert
Light Expert

Posral som to v Biose

Príspevok od používateľa Duxy »

Zdravim,
vcera som si nainstaloval Linux Ubuntu a dnes som sa s tym chcel trochu pohrat...zapol som to a neslo mi zmenit rozlisenie tak som nainstaloval Nvidia drivery a restartol PC, potom sa zmenili nejake graficke nastavenia v Linuxe a ja som sa nanho s mojim monitorom nemohol dostat, tak som PC restartol este raz a klikol som na: Load Optimized Defaults...myslel som si ze mi to nahodi posledne fungujuce nastavenia ale bola to chyba :oops: ... teraz ked zapnem PC tak mi vypise : Disk boot failure, Insert system disk and press Enter a ked vlozim CD od windowsu a tam ze set up alebo repair tak mi vypise : Setup did not find any hard disk drives installed on your computer ...a teda nemoze nic robit. Vidim to tak, ze budem PC musiet posunut niekomu vzdelanejsiemu na opravu :? ...viem bola to chyba ale keby ste niekto vedeli nejako poradit bol by som velmi povdacny
Diky
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Na spravnej ceste si, lenze pc- presnejsie instalacka winu ti preto nenasla ziadny pevny disk, lebo si nenatiahol ovladace raid/sata, musis to nahodit na disketu alebo na usb a ked loaduje windows vypise press F(neviem presne) specify to sata/raid driver.

:)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Skús v tom biose znavu detekovať disky (a ak ich tam máš viac, tak skontroluj aj to, či sa bootuje zo správneho disku).
Duxy
Light Expert
Light Expert

no lenze mne sa ziadny Windows neloaduje takze neviem kde mam stlacit to f...
a tie disky som skusil pozriet neviem ci som pozeral spravne no kazdopadne som nic nevyriesil
ale dik za rady...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Vyzerá to tak že nemáš v BIOS-e zapnuté bootovanie z CD . First Boot musí byť nastavené CD. Dfaultne ti to nastavilo na HDD. Ak máš ,tak sorry a čítaj ďalej.

Pozri v BIOS-e či máš zapnuté niečo s takýmto názvom:

Integrated Peripherals --> IDE Function Setup --> Serial ATA Controller --> All Enabled

Integrated Peripherals --> RAID Config --> Enabled Enabled Enabled

--------------------------------------------------------------
Skús znova ručne nadetekovať HDD:

Standard CMOS Features --> IDE Channel 0 Master --> IDE HDD AutoDetection --> stlač ENTER

To isté urob aj pri:
IDE Channel 0 Slave
IDE Channel 1 Master
IDE Channel 1 Slave

atď.
--------------------------------------------------------------
Andrew007 ti poradil že keď inštaluješ Windows tak ako prebieha inštalácia tak v jednom momente dole na spodku obrazovky vypiše , niečo také že ak chcete teraz nainštalovať nejaké iné ovládače stlačte F6.
To sú tie tvoje RAID ak ich máš niekde na diskete.
Duxy
Light Expert
Light Expert

jo ten Serial Ata Controller som zmenil a ide to
dakujem krasne :) :)
Napísať odpoveď