Mladí ludia a spoločost

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Bigbob
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Mladí ludia a spoločost

Príspevok od používateľa Bigbob »

Čo si myslíte o postavení a správaní mladých ludi v spoločnosti? V poslednom čase sa veci dramaticky menha a rád by som poznal váš názor na vec
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

vôbec tvojej otázke nerozumiem
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Musis velmi upresnit Tvoju otazku. Aj ked asi priblizne chapem co myslis, ale...spolocnost je velmi vseobecny pojem. Aj trieda na zakladke je ista spolocnost ludi. Takze aku spolocnost mas na mysli Ty?
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lisa »

myslim si, ze maju velke prilezitosti. mladi ludia, ktori maju teraz 15-20 rokov majú zdravý úsudok a názor. pre spolocnost môzu vela urobit v buducnosti. ALE mam pochybnosti o detoch, myslim cca 4-14 rokov, zavislaci na pocitacovych hrach. ich zivot od nizkeho veku ovplyvnuju tieto psycho hry ktore su plne nasilia. tam vidim dost velky problem.
brm
Darca
Darca

Re: Mladí ludia a spoločost

Príspevok od používateľa brm »

Bigbob napísal:Čo si myslíte o postavení a správaní mladých ludi v spoločnosti? V poslednom čase sa veci dramaticky menha a rád by som poznal váš názor na vec
Ono sa to nemení v poslednom čase, ono sa to mení stále.. veď napr. už naše prastaré matky sa čudovali, čo za mlada vystrájali naše staré matky.. a tieto naše staré matky sa potom čudovali, čo robili za mlada naše matky.. a tieto naše matky sa čudovali, čo my sme robili za mlada.. a teraz niektorí z nás sa idú čudovať, čo robí mladšia generácia.. ;)

..alebo ono sa to možno nemení vôbec a meníme sa iba my, starnutím sa nám mení úsudok, dostávame rozum, sme zdržanlivejší a pod... :)

Lisa.. tipnem si.. patríš do kategórie 15-20? :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Lisa napísal:myslim si, ze maju velke prilezitosti. mladi ludia, ktori maju teraz 15-20 rokov majú zdravý úsudok a názor. pre spolocnost môzu vela urobit v buducnosti. ALE mam pochybnosti o detoch, myslim cca 4-14 rokov, zavislaci na pocitacovych hrach. ich zivot od nizkeho veku ovplyvnuju tieto psycho hry ktore su plne nasilia. tam vidim dost velky problem.
WTF? :D
14 rokov - deti, 15 rokov BUM dospele nazory a clovek prinosny pre spolocnost.
A co sa tyka zavislakov na kompoch tak ja a kopa mojich kamosov sme stravili znacnu cast detstva hranim pocitacovych hier a nemam pocit, ze by to mna alebo ich nejako vyrazne poznacilo. S trochu vyssim vekom to kazdy zacne obmedzovat a je to. Isto je to znacne lepsie ako ked sa niekto od 13-tich zacleni do partie fetakov a alkacov a z toho uz tak lahko nevyrastie.
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

ax ano. mas pravdu ze je to lepsie ako byt na drogach. ale tie hry boli predsa len o nieco menej drastickejsie ked si ich hral ako su teraz. a ked male deticky pozeraju rozpravky v telke same strielacky a pod. nema to dobry vplyv na ne. co z nich potom vyrastie? my nehovor, ze to na nich nijako nemoze vplyvat.
14 rocne- decko a 15rocny dospely clovek. neber ma doslovne - ja som len uviedla vek orientacne co si myslim ja. nevravim ze 15 rocni ludia su dospeli, ale maju niektori celkom fajn nazory, tmr. ako dospeli. a co sa tyka informatiky su urcite niektori 15 rocni mladi ludia v popredi ako niektori tridsiatnici. su dost v predu co sa tyka informacnych technologii a to je ich velke plus. pre spolocnost urobi tato generacia dost vela.
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

Lisa tych 15 si len tak strelila alebo preto lebo aj ty mas 15?
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

nie, nemam 15 rokov. mam o dost viac.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Mladí ludia a spoločost

Príspevok od používateľa bolek »

Bigbob napísal:Čo si myslíte o postavení a správaní mladých ludi v spoločnosti? V poslednom čase sa veci dramaticky menha a rád by som poznal váš názor na vec
To máš pravdu. Nejakí sú tí mladí drzí, nemajú žiadne správanie, chovanie, úcta im nič nehovorí. často sa správajú ako odtrhnutí z reťaze a ako keby si mohli všetko dovoliť. Veď len pozerám na prvákom, čo nastúpili tento rok a nemámslov, len keď ich porovnám s nami. Veď to sú ako nejaké zvery. Na akcii mám pocit, že padne intrák a čo je to už len za zábavu vzstriekať celý hasiaci prístroj na chodbu a ha-ha-ah, sme ťažkí machri??? Možno ja som stará konzerva, ale vôbec sa mi to nezdá ani vtipné ani zábavné. Ale ako bolo spomínané, možno len ja starnem a pre nich je to normálka, mne sa to však normálne nezdá.... :roll:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Lisa napísal:nie, nemam 15 rokov. mam o dost viac.
No tak to potom uprimnu sustrast, lebo tvoje nazory by mi prisli poriadne imbecilne aj keby si mala len tych 15, nieto este takto.
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Lisa napísal:ax ano. mas pravdu ze je to lepsie ako byt na drogach. ale tie hry boli predsa len o nieco menej drastickejsie ked si ich hral ako su teraz. a ked male deticky pozeraju rozpravky v telke same strielacky a pod. nema to dobry vplyv na ne. co z nich potom vyrastie? my nehovor, ze to na nich nijako nemoze vplyvat.
14 rocne- decko a 15rocny dospely clovek. neber ma doslovne - ja som len uviedla vek orientacne co si myslim ja. nevravim ze 15 rocni ludia su dospeli, ale maju niektori celkom fajn nazory, tmr. ako dospeli. a co sa tyka informatiky su urcite niektori 15 rocni mladi ludia v popredi ako niektori tridsiatnici. su dost v predu co sa tyka informacnych technologii a to je ich velke plus. pre spolocnost urobi tato generacia dost vela.
frázy : 15 ročný dospelý človek a majú celkom fajn názory ... máš 15 rokov a myslíš si aká si výnimočná... len preto,že v spoločnosti panuje názor,že ženy dospievajú o tri roky skôr, to neznaméná,že od veku dospeláka ( dajme podla práva ) 18 si ty odpočítaš 3 a dostaneš, že si múdra a rozumná, ale hlavne dospelá žena ... :lol: ale pobavil som sa ... ešte ti treba podrásť, aby si trošku chápala... :D
Elius
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Elius »

axXis napísal:WTF? :D
14 rokov - deti, 15 rokov BUM dospele nazory a clovek prinosny pre spolocnost.
A co sa tyka zavislakov na kompoch tak ja a kopa mojich kamosov sme stravili znacnu cast detstva hranim pocitacovych hier a nemam pocit, ze by to mna alebo ich nejako vyrazne poznacilo. S trochu vyssim vekom to kazdy zacne obmedzovat a je to. Isto je to znacne lepsie ako ked sa niekto od 13-tich zacleni do partie fetakov a alkacov a z toho uz tak lahko nevyrastie.
...myslis mna?=) ja som konkretne vyrastal na PC hrach ale boli to ako mario, NFS2, tycoon-ovky...najhustejsie bolo asi diablo ale to prislo vtedy kedy som davno rozumel co je a nieje realne...nie ako teraz mlady sopel (5-8 rocny) drti doom alebo quake a potom je plny "odvahy" robit radost mladsim...take sprostosti ako ze v amerike alebo vo finsku killil sopliak zo zakladky, to predtym nebolo...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ludia klud... ze je niekto vygumovany neznamena ze ma 15, moze mat kludne aj 30.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Lisa napísal:ax ano. mas pravdu ze je to lepsie ako byt na drogach. ale tie hry boli predsa len o nieco menej drastickejsie ked si ich hral ako su teraz. a ked male deticky pozeraju rozpravky v telke same strielacky a pod. nema to dobry vplyv na ne. co z nich potom vyrastie? my nehovor, ze to na nich nijako nemoze vplyvat.
Zalesi uz len od rodicov, ci svojmu dietatu dovlolia pozerat nepristupny film ,alebo hrat drasticku akcnu hru. Ci sa obcas aj pozru na zadny obal hry kde pise vek, pre ktory sa hra odporuca alebo ci s apozru na malu hlavicku v roku televizora kde pise vek od ktoreho je film vhodny. Vies ono je to vsetko na rodicoch, aked to rodicia povolia tak potom maju problem.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

no ja neviem drastickych hier som hral vela, filmov videl vela, a ludi nezabijam... som sam ? ;]
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

je na tom nieco pravdy, ze aj velmi male deti nepoznaju hranice, ale to sa mi zda, ze je to mozno celou touto dobou...ale netreba vesat hlavu, vzdy takito boli a budu nezavisle od veku a casu

„Naša mládež je zle vychovaná. Vysmieva sa autoritám a nemá žiadny rešpekt pred starými. Dnešné deti sa nepostavia, keď do miestnosti vojde starší človek. Odvrávajú rodičom a bavia sa, namiesto toho, aby pracovali. Jednoducho sú zlí.“ (Sokrates 470-399 BC)
Napísať odpoveď