A este viete chcem to predat ak sa to teda predat da
bajonet
bajonet
Hoj neviete co je toto mal bi to bit bajonet ale nie som si isty neviete niekto ?? pls.
takze aj ak to ma nejaku hodnotu napiste aj 100sk alebo tak diks.
-
paradajka
Star
- Kontaktovať používateľa:
nastokne sa to na zbran ked je nepriatel blizkoFilipito napísal:myslim ze je![]()
http://internetovy-obchod.msbox.cz/Foto ... pg-313.jpg
naco to vlastne je?
zhodou okolnosti som dneska pzoeral v tv nejaky dokument z druhej svetovej (asi) a tam to bolo spomenute...zrejme to mali vojaci, no neviem istoFilipito napísal:myslim ze je![]()
http://internetovy-obchod.msbox.cz/Foto ... pg-313.jpg
naco to vlastne je?
-
speq
Medium Star
presne ako hovori smejo aj pred prvou aj v druhej sa to este pouzivalo , napr aj pri Napoleonovom tazeni a pri Waterloo mal kazdy vojak zbran s bajonetom , vtedy fungoval system radovych palieb ze vypalili , nabili a potom sa rozbehli proti sebe s bajonetmi .. nasadili na pusku a mali to v podstate ako daku kopiu a bolo to velmi ucinne na boj zblizka.
my sa tu skor bavime o bajonetoch v globale, nie o tychto konkretnych... s tymi vojnami som to myslel tak, ze z dvoch svetovych vojen sa bajonety pouzivali skor v prvej ako druhej, kedze v nej to bolo viac face off ako v druhej (vyvynutejsie strelne zbrane)
krokodil, mal by si sa troska zamysliet nad svojim pravopisom, ak niekto napise "vizera novšy", tak to urcite nie je zdrave
krokodil, mal by si sa troska zamysliet nad svojim pravopisom, ak niekto napise "vizera novšy", tak to urcite nie je zdrave
No bajonet vznikol niekedy v 17. storočí a postupom zlepšovania strelných zbraní a taktík boja sa dostával do pozadia..
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bajonet
..ale bajonety nájdeš aj na moderných zbraniach, no dnes už málokedy dôjde k boju muža proti mužovi, takže sú zbytočné..
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bajonet
..ale bajonety nájdeš aj na moderných zbraniach, no dnes už málokedy dôjde k boju muža proti mužovi, takže sú zbytočné..
=D
som krokrodil a nie krokodilsmejo napísal:my sa tu skor bavime o bajonetoch v globale, nie o tychto konkretnych... s tymi vojnami som to myslel tak, ze z dvoch svetovych vojen sa bajonety pouzivali skor v prvej ako druhej, kedze v nej to bolo viac face off ako v druhej (vyvynutejsie strelne zbrane)
-
Stenky
Professional
brm.... bajonety zbytocne niesu a nikdy neboli. vzdy ked ide o ludsky zivot tak sa pouzivaju zabezpecovacie prostriedky. tak ako mas na lodi zachranne clny v pripade potopenia, hoci nekonstruujes lod na to aby sa potopila, tak mas aj na modernycj zbraniach bajonety. nikdy nevies kedy moze dojst k situacii ked ho bude treba... aj keby mal pomoct jednemu vojakovi z 10.000 stale nieje zbytocny. zriedkavost ich pouzitia neznamena ich zbytocnost.
//autoeditácia príspevku ( 23 Oct 2008, 18:01 )
+ http://www.hojko.com/zaujmate-sa-niekto ... ht=bajonet
//autoeditácia príspevku ( 23 Oct 2008, 18:01 )
+ http://www.hojko.com/zaujmate-sa-niekto ... ht=bajonet
K téme:
u prvého exempláru je jasným znakom toho, že ide o bajonet ten kruhový otvor a zárez na konci rukoväte. (uško ide na hlaveň, zázrezom sa to zasunie do takého ondítka pod hlavňou). Aj to druhé je pravdepodobne bajonet. Môj tip je, že ide o kúsky československej armády pre útočnú pušku vz.58. Pravda, môžu byť aj z druhej svetovej, no to je menej pravdepodobné a netuším, ktorej armáde by mohli patriť. Západné myslím môžeme, vzhľadom na našu geografickú polohu, vylúčiť. No vzhľadovo podobné bajonety ako ten prvý požívali rusi aj nemci, neviem to rozlíšiť, nie som žiadny expert (čisto teoreticky môže ísť o vzácnejší kúsok s trhovou cenou od 1000 do 5000sk, tak ak ťa to zaujíma, nejakého vyhľadaj). Ten druhý by som tipol skôr na ruský, no iba strieľam viac-menej do prázdna (a stále si myslím, že až také staré asi nebudú). Nie sú na nich žiadne nápisy, razenie, nič?
hmmm, v prípade, že sú fakt z druhej svetovej by som povedal, že prvý je nemecký z konca vojny (zo začiatku boli bohato zdobené, razené so znakmi SS alebo hákovým krížom, ku koncu iba jednoduchý dizajn, žiadne čačky), druhý ruský.
u prvého exempláru je jasným znakom toho, že ide o bajonet ten kruhový otvor a zárez na konci rukoväte. (uško ide na hlaveň, zázrezom sa to zasunie do takého ondítka pod hlavňou). Aj to druhé je pravdepodobne bajonet. Môj tip je, že ide o kúsky československej armády pre útočnú pušku vz.58. Pravda, môžu byť aj z druhej svetovej, no to je menej pravdepodobné a netuším, ktorej armáde by mohli patriť. Západné myslím môžeme, vzhľadom na našu geografickú polohu, vylúčiť. No vzhľadovo podobné bajonety ako ten prvý požívali rusi aj nemci, neviem to rozlíšiť, nie som žiadny expert (čisto teoreticky môže ísť o vzácnejší kúsok s trhovou cenou od 1000 do 5000sk, tak ak ťa to zaujíma, nejakého vyhľadaj). Ten druhý by som tipol skôr na ruský, no iba strieľam viac-menej do prázdna (a stále si myslím, že až také staré asi nebudú). Nie sú na nich žiadne nápisy, razenie, nič?
hmmm, v prípade, že sú fakt z druhej svetovej by som povedal, že prvý je nemecký z konca vojny (zo začiatku boli bohato zdobené, razené so znakmi SS alebo hákovým krížom, ku koncu iba jednoduchý dizajn, žiadne čačky), druhý ruský.
=D
Tu sú nejaké čísla ale neviem ake nedaju sa dobre prečítať je ich tam 6 možno sú tam aj pismena
ak som to dobre precital malo bi tam bit :v98 7 70 to prve je mozno ties 7
nevieš čo bi to mohlo znamenať ?? môj typ je seriove čislo
ak som to dobre precital malo bi tam bit :v98 7 70 to prve je mozno ties 7
nevieš čo bi to mohlo znamenať ?? môj typ je seriove čislo
-
Fortune
Light Professional
ako mozem doporucit obrat na forum stranky www.valka.cz, slusne sa opytaj a capni tam kvalitnejsie fotky, oni ti povedia co je zac
-
lekoklatik
VIP