WIFI KILLER

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Johnsklo
Novice
Novice

WIFI KILLER

Príspevok od používateľa Johnsklo »

Dobry den vsetkym, sused v cinziaku si zapol wifi asi poskytuje internet niekomu z vedlajsieho cinziaku, ja byvam vsak hned nad nim. Moje problemy sa daju zhrnut ako su popisovane v roznych clankoch na nete o skodlivosti a posobeni wifi na ludsky organizmus napr. bolesti hlavy ako migrena, palenie oci, pocit zyvsenej teploty .... Chcem sa spytat ci sa da izba nejak tienit, ak by som ju obalil napriklad ALobalom a uzemnil ci to pomoze ? - samozrejme by som na to dal sadrokarton s estetickych dovodov.... Vsade sa prebera skodlivost na zdravie ale nikde navod,riesenie. Odstahovat sa nemozem.
MuKkY
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

zas az take smrtelne to nemoze byt, ved vsade mas wifi hotspoty by si musel aj po vonku chodit s alobalom na sebe aby si tomu zabranil, no neviem ak by so bolo az tak smrtelne alebo skodlive urcite by sa na to uz volaco vymyslelo, hold moj nazor. :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Daj dake clanky o te skodlivosti wifi a sposobenych problemoch, rad si to precitam.
sundevil
VIP
VIP

Re: WIFI KILLER

Príspevok od používateľa sundevil »

Johnsklo napísal:...
byt tebou tak ani vonku nevychadzam, je tam totiz tooolko vela wifi sieti, ze ti az hlava praskne
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

LOL :lol: takto som sa davno nezasmial

sorry za offtopic
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hojko napísal:Daj dake clanky o te skodlivosti wifi a sposobenych problemoch, rad si to precitam.
Oficialne nic nie je dokazane, ale par ludi tvrdi, ze pritomnost wifi im sposobuje problemy. Niekde tu na forum som aj daval clanok o GSM vysielacoch, ked ludia byvajuci v okoli vysielaca tvrdili, ze im sposobuje migreny. No problem bol v tom, ze ten vysielac zapinali a vypinali a ludom vzdy tvrdili nieco ine, teda ze raz bol zapnuty a ludia si mysleli, ze je vypnuty (vtedy im nic nebolo), inokedy im povedali, ze ho zapli, ale nezapli a ludom sa problemy znova vratili :) Cize ciste placebo. Ale ak tomu niekto veri, tak mu to musi byt neprijemne.
K tomu tieneniu: Mal by stacit ten alobal po celej zemi, elektromagneticka vlna totiz vodicom neprejde, ale odrazi sa.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

GothaR: Porovnavat GSM vysielac s vykonom par kW a wifi router je rozdiel, nemyslis???
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hojko napísal:GothaR: Porovnavat GSM vysielac s vykonom par kW a wifi router je rozdiel, nemyslis???
Ano, to je, ale ide o to, ze ak to on citi, tak je mu jedno, co tvrdia ostatni o skodlivosti. Ja neverim tomu, ze by to skodilo.
Pre GSM je hygienicka norma vyziareneho vykonu 4,5 W/m^2, bezne sa to pohybuje este nizsie a ked si to predstavis, tak je to malicky vykon. Zatial su definitivne potvrdene iba tepelne ucinky elektromagnetickeho ziarenia a takyto vykon nedokaze poriadne ohriat nic :)
Johnsklo
Novice
Novice

vidim ze vedcov je tu viac nez dost, takze dakujem za vyjadrenie, tusil som ze to takto dopadne. Docital som sa ze patrim k tym 3%tam na planete ktori to citia. Aby som vam to opisal, mozno to budu mat vase deti takze zase na skodu to nie je. Tlak v hlave ako keby mala prasknut, bolest v celnej kosti, stipanie vonkajsich kutov oci, vrele lica a konce usi .... Inak som rad ze ostatni s tym nemaju problemy, ale wifi posobi na kazdeho takze rakoviny u deti mozu byt ci to citia alebo nie mozne. Zasmejeme sa este ?
Johnsklo
Novice
Novice

Je to naozaj problem nas vsetkych.
smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

Odstahovat by ti pravdepodobne nepomohlo, alebo pomohlo len na kratku dobu, kym by niekto nezapol wifi aj tam. Doma mam wi-fi a sam nic necitim. Je pravda, ze sa hovori, ze to je skodlive, ale v podstate sa toneda dokazat, kedze wi-fi este neexistuje dost dlho aby niekto na to napr. zomrel. Mozno buducnost ukaze, ze to bol blby vynalez a za par rokov zomrie polka ludstva a mozno sa nestane nic...
Johnsklo
Novice
Novice

vlastny router ma trapil aj ten vydrbany orange konvertor optiky na data co orange dava a dal som to do faradajovej klietky uzemnil a je pokoj. Tento debil samozrejme tam ma vecsiu antenu a razi to do druheho cinziaka a ti mu za to platia. dnes si kazdy K hodi wifi router a je s toho zabava, a zasvinene mesto .... Ok problem neni v tom ze sa samozdeptam s toho ze niekde je wifi ale ked mam 20m od hlavy full signal ktory zachytim na notebooku tak je to asi uz dost silne a preto sa mi to aj zdravotne prejavuje.... 2-3 palicky s piatich je ok, ale full five to neprezijem. prestahovat kam ? Sedlac na dedine poodpajala pevne tel linky ked prisli mobily, net si riesia cez 2.4ghz takze tam je to hnoj. V PN som z mobilom chytil wifi z drahoviec !!! 5km dedina. Som zvedavy ake hovado im schvalilo tak silnu wifi..... O T R A S. Wifi nie je problem len pre mna ale vsetkych to opeka. na nete su o tom vazne debaty samozrejme ked je moznost prispievat pustia sa do toho primitivi ktori to zhodia ze ake P su to ....
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

hh ja mam wifi router cca 30cm od seba uz cca rok a zatial pohoda...nezeby som bol z neho stastny ale nemam ho kde dalej dat..musi byt pri pc...a s notebookom (kvoli ktoremu mam wifi) tiez vacsinou som iba v blizkosti...
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Mi mame po celej dedine WIFI a este i doma ma sestra bliyko postela WIFI router ale ten router kratko ho tam ma. To WIFI po celej dedine je uz cez 5-6 roky a nic mi nieje :D
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

wifi?

Príspevok od používateľa Deafboy »

Tiez som davnejsie pocul ze wifi ma skodlive ucinky na zdravie, ale ked si zoberete kolko sieti je vsade po svete (na nasom sidlisku je ich minimalne 20, v mojom byte mam dosah asi 3+moja, dalej v skole mame dve > tzn. som cele dni uz niekolko rokov vystaveny mikrovlnam).Co sa tyka dlhodobejsich ucinkov, tak nepocitujem absolutne ziadne. Vobec mi ale nepride vtipne ked na to niekto reaguje... myslim ze ak je niekto fakt citlivy na mikrovlny, tak sa nema kam schovat.
Johnsklo
Novice
Novice

Re: wifi?

Uz som to teoreticky vyriesil. Existuje jedna firma co obklada miestnosti medenno-niklovymi polyesterovymi tapetami s 100% ucinnostou proti wifi - 2.4GHz. Na okno staci tmava folia tiez s tychto dvoch materialov.... Stahovat sa vyznam nema, financne toto vychadza 1m stvorcovy tapety 1500sk,ale je to probleme. Otazne je co s toho ma clovek mat ? Chodim viac vonku nez doma a tam je to jedno wifi pole za druhym, mozno nejake prestavky medzi sidliskami .... Na nete je vela claankov ako to skodilo detom v skolach, mne tiez, teraz tu mame wifi uz piaty den zozaciatku velmi zle teraz sa to da prezit ale keby som mal byt cely den v 5 palickovom poli tak mi hlava praskne... Mozno casom 2.4GHz sa odlahci ked bude zase 5GHz pasmo plne ale smog jak smog. Kamarata boli hlava ked vola s mobilu 10 minut. Ja mam akurat po 10min teple ucho. On neciti wifi, ja ano
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Taketo problemy su strasne chu****, mna by to sralo neskutocne. Na sidlisku teraz prave chytam 8 sieti od jednej do styroch paliciek (5 nie je zabezpecenych, tusim ze na jedej zyXel som asi tri dni fical ked mi dajak nesiel net :D ) a ziadne ucinky necitim. Skus si oblozit byt tym co si spominal, no ber to tak ze mozno pomoze mozno nie :) .
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Johnsklo napísal:2-3 palicky s piatich je ok, ale full five to neprezijem.
:-D chlapče lutujem ťa :hehe: ešte tu začni rozoberať či ked maš full signal či sa ti v hlave nesnivaju tie filmy čo stahuju ostatny.
TY nemaš mobil? nechodiš u doktora niekedy na RTG? neprechadzaš denne popri vysielačoch v meste?
Johnsklo napísal:a preto sa mi to aj zdravotne prejavuje
tak toto ma zaujima : ako sa to prejavuje a ako si zistil že to je tým zapríčinené.
Johnsklo napísal:Wifi nie je problem len pre mna ale vsetkych to opeka.
opeka čo? väčšine ludi to ani nemá čo opekať. A keď to zhrnieš za niekoľke roky dokopy tak to je oveľa neškodnejšie ako iné veci
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

moosha: To, ze je 5 sieti nezabezpecenych neznamena, ze tam nie je napriklad MAC filter ;)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

To je sice pravda, ale len ko*ot si urobi siet, na ktoru moze ist hocikto :-). No co uz - jeho chyba.
Zamknuté