Politológia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
MajsterN
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Politológia

Príspevok od používateľa MajsterN »

Ahojte má niekto skúsenosti so štúdiom politológie? A čo myslíte bude mať vyštudovaný politológ uplatnenie na trhu práce? Diky za všetky odpovede :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

uhm, na politológiu sa chystám aj ja. Uplatnenie: aj hej, ale musíš byť dobrý. Kde-v médiách, rôznych agentúrach, úradoch...
Ale nejaké info by sa mi tiež zišlo. Hlavne, čo sa prijímacieho konania týka. Ak by ešte niekto veedel posunúť aj nejaké otázky a tak (viem, že medici sa už teraz biflia z knižiek čo vydáva UK, ale s politológiou je to asi ťažšie)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

na politologiu som robil tento rok prijmacky na Trnavskej univerzite,a prekvapilo ma ake boli lahke. Boli tam otazky typu kedy bola podpisana pittsburgska dohoda,proste vyznamne udalosti slovensky dejin,zo svetovych dejin tam bolo,kedy sa dostal k moci Adolf Hitler.Zo vseobecnopolitickeho prehladu boli otazky typu v ktorej krajine je prezidentom Hugo Chavez,na nejake hlavne mesta sa pytali,takisto kto vyhral posledne volby v nemecku,rakusku,plus na ake casti je rozdeleny francuzsky,cesky parlament a mal som aj cast z jazyka(nemcinu) a ta uz lahsia nemohla byt....Ak ti mam poradit,tak si zozen nejaku knihu k prijmackam na pravo a odtial sa nauc tie dejiny a vseobecnopoliticky prehlad.Potom by si sa tam mal dostat bez problemov

...a co sa tyka uplatnenia tak asi pred 2-3 rokmi vydali komenskeho univerzita,univerzita Mateja Bela a univerzita v kosiciach spravu,ze do roka sa zamestnalo v obore 100% studentov politologie

ked uz chces studovat politologiu,tak si daj prihlasky na UK,UMB alebo TU
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Spolubyvajuci studuje politologiu, mozem sa spytat ak mas nejake konkretne otazky...
MajsterN
Amateur
Amateur

Robbie42 napísal:Spolubyvajuci studuje politologiu, mozem sa spytat ak mas nejake konkretne otazky...
Nazdar :) no chcel by som vediet že či je štúdium moc náročné a niečo bližšie o prijimačkách a na ktorú univerzitu vlastne chodí. Diky moc :wink:
heinrich
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa heinrich »

Studujem politologiu na UKF v Nr...
Studium to nie je tazke...nedosahujem nejake vynikajuce vysledky ale moc sa neucim a zatial to ide aj tak :}
A k uplatneniu...este som nad tym moc nepremyslal popravde..ale verim (dufam), ze v administrative sa s tym uchytit da :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

heinrich napísal:Studujem politologiu na UKF v Nr...
Studium to nie je tazke...nedosahujem nejake vynikajuce vysledky ale moc sa neucim a zatial to ide aj tak :}
A k uplatneniu...este som nad tym moc nepremyslal popravde..ale verim (dufam), ze v administrative sa s tym uchytit da :)
cav, ake boli prijimacky, z coho si sa na ne ucil? bolo vela uchadzacov?
Brano222
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Brano222 »

Sepiroth napísal:cav, ake boli prijimacky, z coho si sa na ne ucil? bolo vela uchadzacov?
No ja bol som na tych istych prijimackach ako heinrich :) a uplnou zhodou okolnosti sme aj spoluziaci :D .Uchadzacov bolo myslim okolo 300 a brali 25 ludi. Boli tam otazky zo vseobecneho prehladu politiky (napr premieri a prezidenti susednych krajin, zriadenia niektorych statov...) a dalsia cast bola esej z precitaneho diela...na vyber ponukli Webera - Politika ako povolanie, Aristoteles - Politika, Machiavelli - Vladar a este jedno ale to uz nevim co :) .
Co sa tyka uplatnenia, tak toho sa momentalne az tak nebojim, pretoze politologia zahrna viacero spolocenskych vied ako ekonomia, pravo, soc, psychologia. Ja to u seba vidim na nejaku administrativu, ak sa postasti tak vo vlade 8) . :D
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ritchiena »

Ja chcem ísť študovať medzinárodné vzťahy, ale ako tak sledujem vaše príspevky asi skúsim politológiu. I keď s tým uplatnením. Moja učiteľka mi povedala, že to je ťažšie... ale tak .... ak 100 percent sa uplatnilo, tak v tom niečo bude...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ja studujem dejepis a politiku, chcel by som skoncit ako jeden z asistentov v europarlamente, to je dalsia moznost aj pre vas...tusim sa pravidelne robia nabory, su potrebne vedomosti z politiky, vseobecny prehlad a tusim aj 2 jazyky...takze uvidime...
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

ja som bol prvy semester na TU na politologii... strach a hroza... profaci fajn, ale ti spoluziaci... :(

Prijimacky asi lahke pre ludi co maju na strednej skole dejepis a pozorne kukaju televizne noviny, alebo co-to citaju a aj si zapamataju.

Co som odpozoroval, ze ked sa niekto rozhodne studovat politologiu, mal by mat na to nejake predpoklady, bud mat rad historiu, alebo sa aktivne zaujimat o politicke dianie, lebo vacsina tych ludi co to studuje sa o to zaujima a citil som sa ako uplny outsider, kedze ja som isiel cez znamost a mal som vs. otazky na prijimacky vopred. inac by osm nemal ani 5%. Takze na cvikach vrela diskusia o tom ako to bolo v 83-tom roku s nejakou juntou a ktory typ vyjednavania bol pouzity po prvy krat... a ja som cucal jak pero z gauca... tolko expy z TU. mozno inde to je lahsie... zaujimave bolo ze nas bolo 19 v rocniku... mozno preto tie statistiky o 100%nej zamestnanosti (a to sme traja po prvom semestri skoncili) :lol:
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Tak ako povedali predomnou musis mat prehlad, bez toho ani nechod, na UK su od prveho semestra eseje na aktualne politicke temy, uciva fakt kopa...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pokiaľ neštuduješ vysoko špecializované povolanie (lekár, advokát) môžeš s akoukoľvek vysokou školou robiť čokoľvek (na Slovensku) - za tým si stojím.
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

na politplogiu pojdem teda chcel by som aj ja ist
chcem sa spytat, z coho sa ucite? je nejaka kniha s testami?
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

abstraktt napísal:na politplogiu pojdem teda chcel by som aj ja ist
chcem sa spytat, z coho sa ucite? je nejaka kniha s testami?
ako som uz spominal vyssie, treba si zaobstarat knihu k prijmackam na pravo,tam mas uplne vsetko co budes potrebovat (historiu,vseobecny prehlad...),ja som mal napr. Lexikon k prijmacim skuskam na pravnicke fakulty
Black.Raven
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Black.Raven »

osobne študujem na Uk politologiu. Z vlastých skusenosti vravím, že je to "lážo plážo" pokiaľ sa vám bude chcieť písať každý týždeň dve-tri práce. ale inak fajn, do školy chodím len dva dni, a to v pondelok a utorok, a tým u mňa týždeň končí.

V prípade nejakých otázok, pýtajte sa.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

kamarat chodi do nitry na ukm ci ako sa to vola:D, staci mat dobry prehlad v dejepise a zaujmat sa o politicku situaciu plus troska tej filozofie, to s tymi pracami je pravda nic ine nerobi len pise dake seminarky....
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

Black.Raven napísal:osobne študujem na Uk politologiu. Z vlastých skusenosti vravím, že je to "lážo plážo" pokiaľ sa vám bude chcieť písať každý týždeň dve-tri práce. ale inak fajn, do školy chodím len dva dni, a to v pondelok a utorok, a tým u mňa týždeň končí.

heh, otazocka mas skusenosti s pripravnymi kurzami na prijimacky? oplati sa to?

k prjimackam, hoci politicky prehlad, toho sa nebojim, skor mam obavy z otazok z historie? treba vediet aj uplne podrobnosti alebo staci vediet z historie tak "vseobecne"?

+ ma niekto skusenosti s touto skolou?
http://www.bisla.sk/
MajsterN
Amateur
Amateur

Black.Raven napísal:osobne študujem na Uk politologiu. Z vlastých skusenosti vravím, že je to "lážo plážo" pokiaľ sa vám bude chcieť písať každý týždeň dve-tri práce. ale inak fajn, do školy chodím len dva dni, a to v pondelok a utorok, a tým u mňa týždeň končí.

Chcel by som sa spýtať ako je to na UK s jazykmi. Vraj tam je iba angličtina? A je to s jazykmi moc ťažké?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ja som dnes zistil, že politológia - na UCM (:D) bude moja stávka na istotu, v prípade že by niečo zlyhalo ohľadne škôl o ktoré mám záujem prioritne.
Nakoľko sa tu nerobia žiadne prijímacie skúšky.
Napísať odpoveď