Rusko vs. Gruzínsko

Diskusie na politické témy...

Ktora z krajin nesie vacsiu zodpovednost za sucasny konflikt?

Gruzinsko
69
50%
Rusko
44
32%
Neviem sa jednoznacne vyjadrit
25
18%

Celkom hlasov: 138

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

makefake napísal:Este niekto sa odvazi obhajovat agresivne okupacne Rusko???
To ma byt ako vyhrazka?
makefake napísal:Omg to som chcel napisat, ale neodpovedal si.
A co s tym ako urobis?

V skutocnosti odpoved mas niekde na prvyh stranach tejto temy takze je zbytocne sa tomu vracat, takze ti polozim ja rovnaku otazku, ked uznavas nezavislost Kosova namal by si uznavat nezavislost Abchadzska a Osetska? Albo okrem toho ze nevies diskutovat si este aj pokrytec?
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Malo by to byt tak ale to tu u niektorych ludi vyzera ,ze Rusku okupaciu Gruzinska a nasledne ukradnutie jeho uzemi (a dalsie zlociny) podporuju, Rusky agresor neni ziadny problem a na druhej strane v pripade Srbska a Kosova nadavaju na USA a placu.

A ked si precitas celu temu Kosovo zistis ,ze som napisal ,ze Kosovo ma pravo na samostatnost a nie ze ho uznavam.

Oseti nemozu mat pravo na vlasny stat ked v Ostetsku zije VACSINA Gruzincov. (aj ked Rusky spojenci vyhanaju Gruzincov), (to ,ze Rusko do oblasti konfliktov nepusta nezavislych novinarov podobne ako do Cecenska je velmi okate)

To ako keby madari na Slovensku vyhlasili Slovensko za ich stat.

A vobec sa neda ospravedlnit ,ze Rusko napadne suverenne Gruzinsko, za par dni mu ukradne Abchadzko a Osetsko a rozmiestni tam svoju armadu.
A okrem toho okupovalo aj cisto Gruzinske uzemie a o zlocinoch ako ze Ruska armada okradala novinarov, zapalila narodny park, zbombardovala zeleznicu, necinne sa prizera ako Oseti vyhanaju Gruzincov ani nehovorim.

Na jednej strane Rusi su so Srbskom v otazke Kosova, na druhej strane urobia este horsiu vec a tvaria sa ze nikto nic.

--
To ,ze ten clovek co neuznava Kosovo by nemal uznat Abchadzko a Osetsko (a odsudit Rusku agresiu) je sice pekna myslienka, vacsina ludi je vsak ZAUJATYCH, ci uz Rusofilovia alebo Amerikofilovia a ty budu vzdy tvrdit ,ze su OBJEKTIVNY a NEZAUJATY.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

MakeFake napísal:...A ked si precitas celu temu Kosovo zistis ,ze som napisal ,ze Kosovo ma pravo na samostatnost a nie ze ho uznavam.

Oseti nemozu mat pravo na vlasny stat ked v Ostetsku zije VACSINA Gruzincov...
na zaklade medzinarodneho prava su to prave osetinci co maju pravo na samostatnost: vlastne uzemie, vlastna kultura, vlastny jazyk...
albanci v kosove nesplnaju ani jedno kriterium prava na sebaurcenie naroda, lebo proste narodom nikdy neboli, nie su, ale zial po zasahu USA nim raz budu.
btw kolko clenov ma tvoja rodina? styroch? pride ti navsteva o siestich ludoch a automaticky sa stavaju majitelmi tvojho/vasho domu aj s pozemkom, nie? ved su VACSINA!
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Oseti a Abchaci maju Ruske pasi su teda Ruskymi obcanmi. Rusi nemali co pravo davam Osecom a Abchadzom pasi. To je ako keby madarsko davalo nasim madarom pasi (alebo este lepsie romom), potom nas napadlo a ukradlo nam uzemie.

Ked ma kazdy narod pravo na samostanost (aj ked ma mensinu na uzemi), preco Rusku nedalo samostatnost Cecensku (Cecenci tvoria 90%) ale namiesto toho znicili cele Cecensko, vyvrazdili 300 tisic obyvatelov a pod...

Rusi su proste obycajne okupacne svine ,ktore napadli suverenny stat a ukradli mu uzemie. A taktiez nelegalne okupuju Cecensko. Bodka.
kali520
Darca
Darca

Makefake:
http://www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=2967
http://www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=2984

Inak vidiet ze z teba uz srsia emocie a zo zufalstva robis to co vzdy ked si uvedomis ze mame pravdu a t.j opat odputavanie pozornosti tentoraz na Cecensko.

K zbytku tvojmu prispevku staci uz len "argument" ktory (vzhladom nato ze si to ty) tu viac obstoji ako vsetko co si momentalne dokopi napisal a to je, ze zase nemas pravdu.

Odvovodnenie neni potrebne ci uz pre mna pre teba a inych uzivatelov ktori sa vyznaju v danej problematike resp citali par politickych rubrik na tomto fore.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

V nicom si ma nepresvedcil, jednoducho som vymenoval veci ako sa maju.
Samozrejme kedze je tu Rusko ako agresor treba ho co najviac obhajovat a obet Gruzinsko ociernit.

V pripade Kosova a Srbska zas veci upravime lebo tam je USA...

Ti ludia co su za Srbske Kosovo automaticky by mali odsudit Rusku agresiu a postavit sa za Gruzinsko, teda ak su objektivny.

Osetski teroristi podporovany Ruskym okupantom zas terorizuju Gruzincov.

Kód: Vybrať všetko

Gruzínsko: Pri paľbe v hraničnej zóne s Abcházskom dvaja mŕtvi

Tbilisi 25. októbra (TASR) - Pri výbuchu nášľapných mín v nárazníkovej zóne pri gruzínskom odštiepeneckom regióne Abcházsko zahynul dnes predstaviteľ regionálnej vlády a ďalší civilista.

Gruzínska polícia hlásila mínometnú paľbu z územia Abcházska. Ide o ďalší zo série útokov v separatistickej republike po minulomesačnom odsune ruských jednotiek z tohto nepokojného územia.

Hovorca ministerstva vnútra uviedol, že obeťou bombového útoku sa stal guvernér regiónu Calendžicha. Ten práve v nárazníkovej zóne pri hraniciach s Gruzínskom vyšetroval správy o mínometnej paľbe z Abcházska, keď pred ním vybuchli pravdepodobne nášľapné míny odpálené počas streľby.

Guvernér zomrel namieste, ďalší civilista podľahol zraneniam v nemocnici. Medzi zranenými sú aj dvaja policajti. Gruzínsky prezident Michail Saakašvili zvolal mimoriadne stretnutie Národnej bezpečnostnej rady.

Moskva v auguste vyslala do Gruzínska svoje jednotky a tanky s cieľom odraziť ofenzívu gruzínskej armády zameranú na opätovné získanie proruského Južného Osetska, ktoré sa v rokoch 1991-92 zbavilo gruzínskej vlády.

Rusko vytlačilo gruzínske jednotky z Osetska a jeho jednotky neskôr postúpili hlbšie na územie Gruzínska s tým, že musia zabrániť gruzínskym útokom.

Západ Rusko odsúdil za "neprimeranú reakciu" a ruské jednotky sa odvtedy stiahli z bezpečnostných zón okolo Južného Osetska a druhej separatistickej provincie, Abcházska.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Budem sa opakovať, tvoje miesto je v zariadení označenom Psychiatrická liečebňa Plešivec. Lístok ti s radosťou kúpim. To, čo rozprávaš s tými Maďarmi to totiž nie je prípd Gruzínsko (kde sa uplatňuje právo na sebaurčenie národov) ale Kosovo (kde sa uplatňuje sebaurčenie - a teraz sa sústreď, no, aspoň sa tvár - štátotvorného národa s dlhodobo existujúcim vlastným štátom o pár metrov vedľa - ergo bez nároku na vlastný štát na danom území)

Národ Kosovanov - neexistuje.
Národ Osetíncov - existuje.
Národ Abcházcov - existuje.

Národ Albáncov - existuje - ALE JE ŠTÁTOTVORNÝM NÁRODOM MIMO KOSOVA!
spermia
Light Star
Light Star

:)

Príspevok od používateľa spermia »

a ako vyriesis nepravosti na fore?
lebo hociaky stat na svete sa sprava slusne voci svojmu obyvatelstvu,ze?
feed'em shit and keep'em dark.... knowledge is power, thats why we need STUPID LABOUR FORCE. nic ine nie sme ani sme nikdy neboli... MUSIC FOR THE MASSES, proste ovladanie stada. kym je stado spokojne vsetko je fajn. nejde primarne o peniaze, primarne ide o kontrolu nad davom ktora je vykonavana prostrednictvom penazi...
btw vzor58 stoji cca 20k, s nabojmi bude problem :) ked sa to zacne sekat treba mat nejake argumenty :) v zasade cim vacsi kaliber tym lepsie :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Spermia no neviem, mne pride 7.62 (Sa vz.58) silnejsi argument ako 9 :)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

O čom je táto téma na skoro 40 stranách?

Jediná otázka.

Kto začal napádať a vraždiť ruských civilov v Osetsku?

Ten kto to začal je zodpovedný za vojnu aj za obete, vinník je len jeden a na prvý pohľad jasný, to že naše zaručene "nestranné" médiá inforumjú inak ma nezaujíma, mnohokrát sa preukázalo ako klamú a zavádzajú a aj v tejto kauze tomu nebolo inak. Rusko bránilo svojich neozbrojených obyvateľov v Osetsku z ktorých 2000 chladnokrvne povarždila Gruzínska armáda, niet k tomu čo dodať. Myslím si že žiaden štát si nenechá vraždiť občanov. Teda okrem Slovenska. Čo sa týka výrokov USA tie vyznievajú tiež tragikomicky, vraj nijaký štát nemôže vojensky zaútočiť na iný zosadiť vládu, zničiť pomníky cudzieho štátu a rozhodovať o ňom, zjavne sa asi pozabudli stačí si pripomenúť Afganistan a Irak. Čo sa týka Gruzínska, boli plány o urýchlenom prijatí do NATO, myslím si že USa rozohrali ďalšiu špinavú hru a tentoraz chcú z vnútra rozbiť jedinú veľmoc schopnú im oponovať a tou je RUSKO.

Azda mi chce niekto nahovoriť, že keď príde ku mne do bytu vrah, zabije mi otca, matku a potom chce ešte zabiť mojich súrodencov ja sa brániť nemôžem a ešte som ja ten zlý?
Ivko63
Novice
Novice

Pre Ivan Sk

Príspevok od používateľa Ivko63 »

Aj ja som Ivan. Aj ja som Sk. Som rad, ze si napisal . Uz sme dvaja. Ak sme dvaja - neznamena to, ze nemame pravdu. Znamená to, ze ostatným treba kupit bielu palicu lebo su slepi. (alebo zaslepeni).
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

...and say that I love Ossetian people, both as the president and as an ordinary person.

Mikhail Saakashvili

War 08.08.08

1.časť
2.časť
3.časť
4.časť
5.časť
6.časť
alebo spolu:
tu
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Nechapem co sa tu riesi na milion stran.

Proste Rusi porusili medzinarodne zmluvy, agresivne napadli mali stat a ukradli mu uzemie. To je v rozpore s jeho politikou vid. Kosovo.

Argumentovali tym ,ze idu chranit Osetov. Osetov ,ktory pachaju teroristicke utoky na Gruzincoch a vyhanaju ich s domovov. Rusi idu chranit mensiny xD xD
A preco potom Rusi v Cecensku vyvrazdili statisice civilov (male deti, zeny) a celu krajinu znicili a zrazu idu chranit mensinu. Podla Ruskej logiky mal potom hoci aky stat pravo chranit Cecencov a Rusku Cecensko ukradnut (aj ked Rusi Cecensko nelegalne okupuju)
(v Cecensku je viac ako 90% obyvatelstva Cecencov, v Ostetsku je (aspon bola) vacsina Gruzincov)

Rusi argumentovali ,ze Gruzinci vyvrazdili 2000 tisic ludi. Medzinarodne nezavisle organizacie odhaduju ze zomrelo len 500 ludi, a vobec sa nejedna o genocidu. A co potom tych 300 tisic Cecencov co vyvrazdili Rusi??? (samozrejme Rusi nepustaju do Cecenska novinarov (v horsom pripade Rusi novinara zavrazdia, funguje tam Ruska propaganda, porusovanie zakladnych prav)

Ked Rusko ide kradnut statom uzemie malo by najprv dat nezavislost Cecensku. (o cecenskej problematike pise dobre ceska novinarka Prochadzkova a senator Stetina)

Ti ludia co podporuju celistve Srbsko, maju podporovat celistve Gruzinsko a odsudit Rusku agresiu a okupaciu.

(Rusko ukradne Gruzinsku uzemie a este tvrdi ,ze Gruzinsko je to zle xD)

A preco Rusi ked okupuje Osetsko a Abchadzko nezabranuju teroristickim utokom proti Gruzincom a vyhananie Gruzincov?

To je vse.

(ma to vyznam diskutovat s niektorymi ,ktory len ociernuju obet (Gruzinsko) a podporuju agresora a obhajuju ho (Rusko).
V pripade Kosova mali potom podporovat USA a ociernovat Srbov.
To by som od nich vela chcel xD. Keby miesto Ruska v tomto pripade je USA hned by tu bolo milion nadavok na USA)

A este sa aj Rusko vyhraza celej Europe a niektory mu tlieskaju, staci sa ist opytat do Polska alebo Pobaltia (aj do Cecenska ale tam vas Rusi nepustia) co su Rusi zac. Ale vsak co, raz sa zbadaju.

Samozrejme nechcem pisat o Rusko ako zlom narode, Rusi nemozu za to ,ze ich pani Medvedev a Putin si krvilacne bestie.
kali520
Darca
Darca

Makefake tebe asi unika podstatna vec a to je ta ktora uz bola riesena na prvej strane
V reakcii na eskaláciu konfliktu ruský minister zahraničných vecí Sargej Lavrov v sobotu vyhlásil, že Moskva si neželá vojnu s Gruzínskom a usiluje sa iba o návrat do stavu pred začiatkom gruzínskej ofenzívy. Gruzínsko zároveň obvinil, že porušilo mierovú dohodu, v ktorej sa pred rokom a pol zaviazalo, že v spore o Južné Osetsko nepristúpi k použitiu sily

Gruzinsko je vinnik kedze porusilo dohodu, a ty sa mozes aj nahlavu postavit jedoducho tomu tak je.

A este par informacii pre teba, samozrejme cakam reakciu ale to bude asi marne ze?
Independent: Proč ignoroval Západ pravdu o válce v Gruzii?
Amerika a Británie vytvořily dojem, že vinu nese Rusko

Díky bohy, myslí si asi na americkém a na britském ministerstvu zahraničí, že vznikla ta finanční krize. Kdyby noviny nebyly plné stále špatnějších zpráv o světové ekonomice, do palcových titulků by se dostal jiný skandál. Týká se vztahů našich dvou zemí k Rusku a pravdy o gruzínsko-ruské válce, k níž došlo letos v létě, píše Mary Dejevsky v deníku Independent.

Za posledních čtrnáct dnů se objevila v britských a amerických médiích řada analýz, které zpochybňují mnoho dosavadních tvrzení o této válce, zejména, že viníkem bylo Rusko. Mimo jiné se do Jižní Osetie vydali novináři z BBC, z New York Times a z kanadského časopisu Embassy, ve snaze zjistit, jaká vlastně byla fakta.

Nejde o "fakta", jak je šířila superefektivní gruzínská propagandistická mašinérie, ani "fakta", jak byla nakonec pracně získána od neuvěřitelně defenzivních a rozčílených úředníků v Kremlu. Ale o fakta, jak je zažili na místě lidé, kteří tam byli - civilisté, místní vojenský velitel, a malý počet neozbrojených pozorovatelů, které do regionu vyslala Organiaace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.

Tito novináři cestovali do regionu samostatně a různými cestami. Hovořili s různými lidmi. Ale to, co zjistili, bylo všude stejné. Gruzie zahájila ostrý vojenský útok na hlavní město v Jižní Osetii Cchinvali a nerozlišovala přitom vojáky od civilistů. Gruzínci stříleli i na nemocnici: Lékaři byli zraněni i přitom, když operovali.

Dalo by se jistě argumentovat, jak argumentují britské i americké ministerstvo zahraničí od samého začátku, že vlastně nezáleží na tom, kdo tu válku začal. Už dlouho docházelo k provokacím z obou stran a prioritou bylo konflikt ukončit. Také můžete argumentovat, a to je přesvědčivější, že právo bylo na ruské straně na začátku, ale že se Rusko octlo v neprávu tím, že použilo nepřiměřené síly a pak uznalo Jižní Osetii a Abcházii za nezávislé.

Ale ono přece záleží na to, jak tento konflikt vznikl. Záleží na tom z právních i z morálních důvodů. A nutně to ovlivní náš pohled na obě tyto země. Avšak všeobecné mlžení oficiálních amerických a britských analýz vytvořilo dojem, že viníkem je Rusko a že Gruzie je odvážná malá demokracie, kterou zlé velké Rusko chtělo zničit. Nejenže byla tato verze téměř okamžitě přijata, ale bylo téměř nemožné pro Rusko ji zpochybnit.

Nyní ale vyšlo najevo, že Spojené státy a Británie nemají žádnou výmluvu, že by bývaly nevěděly, jak ta válka začala. Dostaly o tom hned na začátku velmi přesné informace od pozorovatelů OSCE a mezi těmito pozorovateli byli dva vysoce zkušení bývalí britští armádní důstojníci.

Takže proč britští a američtí činitelé tak silně váhali a nechtěli přiznat, co se opravdu stalo? Proč se vydal šéf britských konzervativců David Cameron tak rychle do Tbilisi, aby tam podpořil Gruzii jako jasnou oběť? A proč přednesl britský ministr zahraničí agresivní řeč v Kyjevě, která dál potvrzovala dojem (aniž by to Miliband řekl rovnou), že cílem války v Gruzii bylo obnovit údajnou touhu Ruska znovu si vybudovat své impérium?

Bylo to v důsledku nevědomosti? Anebo v důsledku ideologické slepoty? Rozhodli se záměrně nepřiznat, že jejich gruzínský kamarád je nespolehlivý, protože by to mohlo zdiskreditovat jcelý jejich projet šíření demokracie a získávání spojenců v bývalých sovětských republikách? Až teď, po čtvrt roce, se přiměli Miliband a američtí činitelé k tomu, že charakterizovali gruzínské jednání jako bezohledné.

Činy ale hovoří jinak. Tento týden Británie tiše zrušila své námitky proti tomu, aby Evropská unie začala jednat o nové partnerské smlouvě s Ruskem. Avšak pocit nespravedlnosti v Moskvě potrvá, dokud někdo v Londýně či ve Washingtonu nepřizná, jak nesprávně byla rusko-gruzínská válka interpretována.

http://www.independent.co.uk/opinion/co ... 12234.html
Ti ludia co podporuju celistve Srbsko, maju podporovat celistve Gruzinsko a odsudit Rusku agresiu a okupaciu.
A ti ludia ktory podporuju nezavislost Kosova by mali podporvat nezavislost Osetska Abchadzka ze?
Samozrejme nechcem pisat o Rusko ako zlom narode, Rusi nemozu za to ,ze ich pani Medvedev a Putin si krvilacne bestie.
Mozu, cez 80% Rusov stoji na Putinovej a Medvedevovej strane, takze su to vsetci krvilacne bestie :roll:
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

To ,ze Gruzinci reagovali na Osetske teroristicke utoky a chceli ochranit integritu uzemia bolo spravne a prednejsie ako nejaka zmluva.

Akoze ked Gruzinsko porusilo nejaku dohodu tak co potom Rusko. Preco Rusko napadlo Gruzinsko a ukradlo mu tieto uzemia a okupovalo aj cisto Gruzinske casti (o pachani zlocinov ani nehovorim). A k tym dohodam, v mediach bolo viac sprav ako Rusi nedodrzuju dohody v pripade tohto konfliktu a ty nic na to.

Ak mame ist podla zmluv to co Rusi urobili v Cecensku porusilo milion zmluv, milion dohovorov o pravach, ludske prava.

...

Je to jasne ,ze Rusko je agresor a vojnovy stvac. Aj v 68 prisli ku nam Rusi na "pozvanie". Hnus.

Radsej sa vyjadri k Ruskym zlocinom a prestan Rusko donekonecna obhajovat a ociernovat obete.

Tych 80% Rusov ani nema moznost inej alternativy, kedze media a tlac ovlada Kremel. A taky ludia ,ktory chcu poukazovat na spinavosti vlady a systemu "nahodou" sa otravia, "nahodou" su zavrazdeny. Rusi nepoznaju demokraciu a jej vyhody. A ani sa nemaju sancu dozvediet ake zlociny robil Putin a teraz ho nasleduje Medvedev.

(keby USA ukradne uzemie takemu Mexiku to ani nechcem vediet co by na tomto fore objektivny "Rusofili" urobily)

Opakovanie je matkou mudrosti, kolki ludia to tiez robia a nikto nic. A Frco ked sa ti nepacia moje nazory chod sa stazovat na lamparen. Fabo tvoje rady ma nezaujimaju. Ked nieco chces napis sukromnu postu a nespamuj forum nezmyslami.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

MakeFake opakujes sa. A trepes pi*oviny jak furt, uvedom sa.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

makefake tebe asi fakt za to platia, uz zmizni dopi* ty chudak.

//audiotrack: basa za vulgarizmy a urážky
kali520
Darca
Darca

To ,ze Gruzinci reagovali na Osetske teroristicke utoky a chceli ochranit integritu uzemia bolo spravne a prednejsie ako nejaka zmluva.
V skutocnosti to je polopravda mozno aj uplny vymysel, kazdopadne ta ich ochrana mala crty genocidy
Akoze ked Gruzinsko porusilo nejaku dohodu tak co potom Rusko. Preco Rusko napadlo Gruzinsko a ukradlo mu tieto uzemia a okupovalo aj cisto Gruzinske casti (o pachani zlocinov ani nehovorim). A k tym dohodam, v mediach bolo viac sprav ako Rusi nedodrzuju dohody v pripade tohto konfliktu a ty nic na to.
Preto lebo Gruzinsko porusilo dohodu a:
...později informovaly stránky RIA Novosti o slovech, která pronesl bývalý ruský prezident a současný premiér Vladimir Putin při své návštěvě Vladikavkazu: Z právního hlediska jsou naše kroky absolutně opodstatněné a legitimní“. Putin označil jednání Ruské federace jako nevyhnutelné a dodal: „V souladu s platnými mezinárodními úmluvami, včetně úmluvy z roku 1999, Rusko nejenom plní funkci mírotvorného charakteru, ale je také povinno v případě, že jedna ze stran dohodu o příměří poruší, vzít pod svou ochranu druhou stranu, což jsme učinili – v tomto případě ve vztahu k Jižní Osetii.“
Ak mame ist podla zmluv to co Rusi urobili v Cecensku porusilo milion zmluv, milion dohovorov o pravach, ludske prava.
Vyjadruj sa k teme, pre Rusko Cecensky konflikt tu mas prislusnu temu, tieto zufale odbocovania od podstaty ti niijak nepomozu.
Je to jasne ,ze Rusko je agresor a vojnovy stvac. Aj v 68 prisli ku nam Rusi na "pozvanie". Hnus.
Nie neni, vid vyzsie, a 68 dosli komunisti.
Radsej sa vyjadri k Ruskym zlocinom a prestan Rusko donekonecna obhajovat a ociernovat obete.
Ja nemam problem pripustit nejake zlociny ktore pachali Rusi ( o tom je vojna), ale ako vidiet ty si uz iny extrem a Gruzinske zlociny si ani naznakom nechcel nechces pripustit, povacsine sa k nim nevyjadrujes alebo tradicne odbocujes k tematu Cecensko Ruskeho konflitku alebo bars kde inde len aby si sa nevyjadril k podstate.
Tych 80% Rusov ani nema moznost inej alternativy, kedze media a tlac ovlada Kremel. A taky ludia ,ktory chcu poukazovat na spinavosti vlady a systemu "nahodou" sa otravia, "nahodou" su zavrazdeny. Rusi nepoznaju demokraciu a jej vyhody. A ani sa nemaju sancu dozvediet ake zlociny robil Putin a teraz ho nasleduje Medvedev.
No v podstate rovnaky system funguje aj na zapade, v USA tak by si s tym nemal mat nejaky problem ze?
Opakovanie je matkou mudrosti, kolki ludia to tiez robia a nikto nic. A Frco ked sa ti nepacia moje nazory chod sa stazovat na lamparen. Fabo tvoje rady ma nezaujimaju. Ked nieco chces napis sukromnu postu a nespamuj forum nezmyslami.
Spamer poucuje druhych uzivatelov aby nespamovali :lol:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Gruzie přiznala: Byli jsme to my, kdo začal válku

28.11. 19:31 | Aktualizováno 19:51 | tn.cz / Mediafax / kap

Prezident Michail Saakašvili ale k tomuto přiznání dodal, že opatření jeho země bylo "opodstatněné a adekvátní“.

Vyjádření gruzínského prezidenta Saakašviliho zazněla před parlamentní komisí prošetřující srpnovou krizi na Kavkaze a citoval je ruský deník Izvestija.

"Otázka není v tom, proč Gruzie zahájila vojenskou intervenci, přiznáváme, že jsme to odstartovali my, ale měli jsme jinou možnost v době, kdy Jihoosetinci začali likvidovat naše občany? Pokoušeli jsme se zabránit intervenci, zpočátku jsme bojovali na svém území,“ uvedl nejvyšší představitel Gruzie.

Podle Saakašviliho daleko víc otázek než postup Gruzie vyvolává zásah ruských jednotek v Jižní Osetii. Prezident upozornil, že nejen jeho zemi, ale i celému světu hrozí od Ruska nebezpečí.

Chce Saakašvili prchnout z Gruzie?

Zatímco se Saakašvili snaží vylepšit si pověst u Gruzínců, stálý velvyslanec Ruska v NATO Dmitrij Rogozin tvrdí, že Spojené státy plánují odstranit Saakašviliho z jeho funkce.

"Přátelé Gruzie v NATO jsou zklamáni Saakašvilim a on sám chápe, že se už Washington rozhodl a připravuje nového vůdce pro Gruzii. Tím se nejspíš stane Nino Burdžanadzeová,“ uvedl Rogozin v rozhovoru pro ruskou televizní stanici Věsti. Budržanadzeová, bývalá předsedkyně gruzínského parlamentu, nedávno ohlásila svůj návrat do politiky.

Členové gruzínské Labouristické strany tvrdí, že se Saakašvili a jeho nejbližší okolí chystá utéct ze země. Podle labouristů už prezident začal převádět své peníze na účty v zahraničních bankách.

"Desítky milionů dolarů přeposlali představitelé vládních sil do bank v Mexiku a Švýcarsku. Všechny tyto peníze patří gruzínskému státu a gruzínskému národu,“ prohlásil člen Labouristické strany Georgij Gugava.

http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/gruz ... ovali.html
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

:)
Prílohy
aaa21.jpg
Napísať odpoveď