Pomoc s Delphi

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pomoc s Delphi

Príspevok od používateľa LordMMX »

Zdravím páni,
potrebujem poradiť... Robím program, v ktorom chcem mať podporu skinov. Všetko mám spravené a teraz nasleduje otázka...
Ako ho donútim zapísať do ini súboru že som si z troch možností (troch skinov) pomocou Radiobuttonu vybral napríklad skin 2, aby mi ho potom načítal hneď pri spustení, namiesto defaultného skinu. používam knižnicu VCLSkin .

prikladám screenshot aby ste mali predstavu o čom básnim :D
Prílohy
img4.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

vieš vôbec robiť s ini súbormi? Predpokladám že nie, inak by si sa nepýtal lebo je to skutočne primitívne. Pozri si tu jednoduchý tutorial, na základe neho to musíš byť schopný vyriešiť: http://programujte.com/index.php?akce=c ... ni-soubory
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

A už do tých ini súborov niečo ukladáš? Ak áno, tak už vieš, ako sa tam ukladajú informácie, takže pridať tam ešte jednu položku s nejakou hodnotou, ktorá sa určí podľa toho zvoleného radiobuttonu nie je zložité. A ak nie, tak si naštuduj ten objekt, ktorý slúži na to spracovávanie ini súborov. :)

Pri štarte to budeš musieť načítať napr. pri vytváraní toho skinovateľného formu (aby si mohol zvoliť správny skin).
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

len nedávno som sa naučil robiť s ini súbormi, tak aby to vyhovovalo mojim predstavám. a preto sa pýtam, lebo sa to potrebujem doučiť... ako si z 3 možností vybrať jednu ktorú zapíše program do ini súboru... díky za typ.
chrono
VIP
VIP

Prečo by si mal vyberať z troch možností? Veď skupina radiobuttonov ti dá len jedinú aktuálne zvolenú možnosť (takže do ini súboru budeš ukladať vždy len jednu hodnotu).
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

eh, myslel som to tak, že vlastne sú tie 3 radiobuttony - 3 možnosti - 3 skiny. viem že vždy sa zapíše len jedna hodnota, nech sa klikne na ktorýkoľvek. ale ako? nejaká ukážka? lebo viem zapísať, že je skin povolený a má sa načítať pri spustení... ale už neviem čo mám spraviť aby sa načítal užívateľom zvolený skin...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to ale len v prípade, že ich má ako radiobuttongroup a nie ako tri samostatné radionbuttony
chrono
VIP
VIP

Už ani neviem, čo vlastne potrebuješ. :)
Pri ukladaní do ini súboru uložíš napr. do kľúča skin hodnotu 1,2,3 (podľa toho, ktorý radiobutton je vybraný). Samozrejme ten kľúč sa môže volať inak a aj hodnota, ktorá sa tam bude ukladať môže byť úplne iná (napr. skin=Sky blue) ;)

Dôležité je, aby si to pri načítaní vedel zmeniť na potrebnú hodnotu pre ten komponent, čo používaš na to skinovanie (a aby si pomocou toho vedel v tom okne s nastaveniami vybrať radiobutton, ktorý zodpovedá aktuálnej téme).

audiotrack napísal:to ale len v prípade, že ich má ako radiobuttongroup a nie ako tri samostatné radionbuttony
Tri samostatné radiobuttony pravdepodobne ani nefungujú (nedajú sa "zapnúť/vypnúť"). ;)
Napísať odpoveď