pes (jaky je to cokel? )

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

pes (jaky je to cokel? )

Príspevok od používateľa Masaker »

caute aka je rasa taky amly pes do tasky.. ne taka skapacina ako je v smotanke ale taky maly psik .. mame sa to paci.. ja som zasa za pitbull-a mam s nim skusenosti a sedi mi ten pes.(rottweiler ne mame dvoch ale ne doma a doma by som to nechcel ani zadarmo). nemate nejaky prehlad cien steniat tychto dvoch typov psov.. ceny bez papierov len na domaci chov..
a ten nazov plemena toho maleho psa by som vas poprosil.. dik
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

chiwawa to neni? :D
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ClicK napísal:chiwawa to neni? :D
ale ta je v smotanke :D maly je aj yorkshirsky terier,jedna kamoska ho ma a je to skoro ako macka :)
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

ratlik???
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

alebo si zozen potkana ten teraz leti xD
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tu mas par adeptov:
//domaci terier, namiesto vystavneho :wink:
Prílohy
westik.jpg
prazsky krysiarik.jpg
mops.jpg
bison.jpg
terier 2.jpg
terier 1.JPG
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

je to ako yorkshirak ale nema to take vlasy deda vseveda po sebe taku kratsiu srst.. a mensie ako kralik to je
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

pravdupovediac ten yorkshir, ktorého dala pryja je nejaký výstavný kúsok, ale normálne majú kratšiu srsť a majú ich aj v rôznych veľkostiach :)
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ty vole to normalne ako v obchode:D take S-ko bude asi stačit :lol:
NZXT
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa NZXT »

Hladas info o tych psoch? O terieroch - s papiermi nad 20.000, bez papierov sa da za cca 5000 (vsak nejasny povod, inteligencia psa nevies aka bude), alebo okolo 8000 (fenka 1000 viac) - po vystavnych rodicoch, chapajuci ucenlivy pes...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak cena je fajne vysoka.. ale myslim ze ani ten bez pp s nejasnym povodom by nemuselo byt nieco ako clovek s downovym syndromom.. :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Kamaratka ho napriklad kupila za symbolicku cenu 1000sk, lebo ma vraj zvlastne postavenie klbov na zadnych labkach. Ale keby mi to nepovie, tak si ani nic nevsimnem. Je uplne ok. Cize ziadne prehnane slintanie, ani sikme oci :wink: Papierovych, dokonalych kupuju vacsinou ludia, ktory planuju dalej biznis so stenatami, alebo chodit po vystavach. Ked ho chce niekto len cisto ako domaceho milacika, tak si moze s tymi papiermi akurat tak zakurit alebo vytriet rit :D
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

pryja napísal:... lebo ma vraj zvlastne postavenie klbov na zadnych labkach. Ale keby mi to nepovie, tak si ani nic nevsimnem. Je uplne ok...Papierovych, dokonalych kupuju vacsinou ludia, ktory planuju dalej biznis so stenatami, alebo chodit po vystavach. Ked ho chce niekto len cisto ako domaceho milacika, tak si moze s tymi papiermi akurat tak zakurit alebo vytriet rit :D
skopcim to sem z mojho predosleho postu lebo sa mi to nechce pisat este raz:
pri papieroch nejde o to, ci budes alebo nebudes chodit na sutaze. Ide tam v prvom rade o zdravie a kvalitu psika, ktoreho kupis. Chovatel na to aby ziskal statut chovnej stanice a mal k psom PP musi absolvovat strastiplnu cestu sutazi a plnenia roznych podmienok a zdravotneho testovania svojich zvierat, cim vlastne garantuje zviera po zdravotnej stranke a po stranke povahovych vlastnosti, takych ako ma dane plemeno mat. Mnohy dobry chovatelia maju hafanov rozdelenych podla ceny na domacich milacikov a psov vhodnych na chov a poradia ti v tom. Dokonca su ochotni pas od teba vziat spat ak si ho nebudes moct nechat. Tiez s nimi podpises zmluvu, kde sa ti zavazuju predat kvalitne a zdrave zviera - cize ak sa psovi cokolvek zle stane a veterinar to spoji s nejakou vrodenou vadou, tak ti chovatel musi vratit peniaze - mas na to zmluvu a na sude by si vyhral. Podstatna vec je aj to, ze ked si kupis psa za 10000 tak si skor rozmyslis, ci sa on budes vediet starat cely jeho zivot a co s nim urobis ked sa ti prestane hodit. Proste na ulici alebo v utulku konci minimum psov s PP aj ked najdu sa aj take.

To zvlastne postavenie klbov sa vola dysplazia (pravdepodobne) a vobec to nie je az taka sranda - ked si to chovatel vsimol na mladom psovi tak ju musi mat fest zlu a to vo vacsine pripadov znamena utratenie po par rokoch a obrovske bolesti pre hafana. A kludne pri tom moze byt aj 5 rokov uplne ok.

Len na okraj - ja chovnu stanicu nemam ale v horizonte 2-3 rokov si zalozim. Ako vacsina chovatelov aj ja som zacinal pri sucine bez PP. Cize to nepisem ako nejaky urazeny majitel chovnej stanice.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

NZXT napísal:Hladas info o tych psoch? O terieroch - s papiermi nad 20.000, bez papierov sa da za cca 5000 (vsak nejasny povod, inteligencia psa nevies aka bude), alebo okolo 8000 (fenka 1000 viac) - po vystavnych rodicoch, chapajuci ucenlivy pes...
To si kde nabral, že teriere 20 000? Terier nie je plemeno, ale cela skupina psov (podľa FCI 3. skupina) vyšlachtených v Anglii a anglických koloniach na prevažne polovne učely. Ceny pri týchto psov aj s papiermi su veľmi rôznorodé.
pinco napísal:pravdupovediac ten yorkshir, ktorého dala pryja je nejaký výstavný kúsok, ale normálne majú kratšiu srsť a majú ich aj v rôznych veľkostiach :)
Yorkshire je len jedna veľkosť, jedná srsť. Kratšiu srsť mávajú bežné "sídliskové" kúsky, ktorým ich ju majitelia dali ostrihať (už do do povodnej formy nedorastie). O tú srsť je treba starostlivosť a keď sa o to človek nestará sa zachumlí a trba to dať dolu.

Pri "bezpapierakoch" sa často stáva, že prerastú svoju maximalnu hornu hranicu. Je to spôsobené buď genetickou degeneráciou alebo krížením s inou rasou. Videl som však už aj inzeráty "Predám yorkšira - stredná a veľká velkosť." :D Samozrejme že bez papierov.

woundgiver, pryja: Pri tých kĺboch ide o vybočené kĺbové (panvové) čiašky. Je to veľmi podobné ako displazia u veľkých plemenách. Je to dedičné a psíkom to hlavne v staršom veku môže spôsobovať bolesti pri chôdzi. Záleží samozrejme od stádia tejto degenerácie, niekedy s tým môže psík kludne žiť. Do chovu sa však takýto jedinci nepúšťajú.
Napísať odpoveď