Upíri-Vampires

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Ritchiena
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Upíri-Vampires

Príspevok od používateľa Ritchiena »

Som tu nováčik, ale nenašla som tému, ktorá by sa venovala upírom ako takým, len filmom a počítačovej hre, preto som sa rozhodla túto tému vytvoriť. Chcela by som sa opýtať, či tu niekto pozná knihy Vampires - The masquerade, z ktorej bola vytvorená aj počítačová hra a či sa tu nájde niekto, kto ich kvázi "miluje" .. rád o nich číta, alebo niečo podobné :) poteším sa každému príspevku... :) :)
Prílohy
n120789.jpg
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

no da sa povedat ze o nich rad citam:D teda skor som zacal, nejak som v poslednej dobe stihol spolubyvajucej precitat vsetky knihy od Brama Stokera az po Jiriho Kulhanka :)
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

Tak ti odporúčam prečítať si aj tie knihy vyššie uvedené.. je to séria - 13 kníh. O 12 upírskych klanoch. Strašne sa mi páči ta myšlienka, že každý jeden klan predstavuje iný životný štýl, chovanie, ktoré je pre nich typické :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Ritchiena napísal:Tak ti odporúčam prečítať si aj tie knihy vyššie uvedené.. je to séria - 13 kníh. O 12 upírskych klanoch. Strašne sa mi páči ta myšlienka, že každý jeden klan predstavuje iný životný štýl, chovanie, ktoré je pre nich typické :)
nemohla by si napisat vazne strucny obsah kazdej knihy ? staci dvoma, troma vetami.... kazda kniha je o jednom klane, alebo nejako superia medzi sebou, alebo ako ? uz dlho som nic necital, ale aj by som sa do toho pustil

popripade tvoj opis, dojmy...
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

čítala som to dávnejšie, ale pokúsim sa... takže tieto klany sa delia na dve skupiny Sabat a Camarilla... Sabat sú ti horší. bojujú proti sebe... Majú všetky klany svoje pravidlá a niektoré majú medzi sebou dohodu. Nesmú sa prezradiť a tak. Hlavný rozdiel medzi skupinami je, že tí zo Sabatu vycucajú človeka do poslednej kvapky krvi, pričom tí druhí pijú len toľko, koľko potrebujú a človek si na to nebude pamätať. Každú knihu sa mi až nechce popísať, ale súvisia spolu. Čiže musíš prečítať všetky. Každá kniha je o jednom klane a opisuje, ako sa odvíja ten hlavný dej v ich prípade. Prvá kniha je Toreador - oni sú klanom umenia, krásy. Ono je na to aj kartová hra. Nedá sa to pár vetami popísať, ale ja som z tých kníh bola rozhodne nadšená. Prečítaj si :D
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Ritchiena: bola si na BeDarku?
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

nie, úprimne ani neviem, čo to je... povieš mi o tom niečo viac? :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hanbi sa :)
BeDark je LARP zalozeny na WoD. Je to vlastne klasicka spolocenska hra prevedena do zivej podoby. Hraci nesedia pri stole a nehadzu si kockou ale normalne behaju po meste a hraju svoju postavu. Mozno Ti to pride na hlavu, ale je to zabava.
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

No to je husté, to sa mi páči viac, ako nejaká kartová hra.. a kde sa to všade koná? :D :D ty na to chodíš?
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

ono si to holka asi jaksi nepochopila ale budis pokusim sa vysvetlit co kolegyna pokazila
VtM - Vampire the Masquerade je jedna zo sag vydavatelstva White Wolf
Idea WW spocivala v tom ze vytvorili paralelny svet podobny nasmu Svet Temnoty -> World of Darkness (WoD). tu upiri zohravaju iba malicku ulohu ale predsa len. V tomto svete sa nachadzaju vlkodlaci, duchovia, magicke bytosti proste svet.

Na toto zacali vydavat rozne knihy - vice menej ako podklad pre stolovu RPG - VtM alebo vapmiracky Draci doupe, kartovu hru, LARP a mnoho inych

teraz konkretne k VtM
v tychto knizkach je popisana historia upirov ako upiry vznikli podla WoD atd hiistoria jednotlivych upirskych klanov. Je to pisane pribehovou formou. viac tu http://en.wikipedia.org/wiki/World_of_Darkness

pre viac info alebo ak to niekoho zaujima tak PM nechce sa mi rozpisovat

//edit axxis nerob z nas sektistov

BeDark je hra Larp(Live Action Role Play) zalozena na svete WoD a odvija sa z realii VtM trocha danych do slovenciny a axxis BD je iba jeden z vampirakov podla WoD :) je ich viac
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

Ale pochopila, zase zo mňa nerob nechápavú..... :? každý ten klan ma svoje charakteristiky a sú delení do tých skupín.... a ešte chcem dodať, že existujú aj trilógie pre niektoré klany...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

nie nepochopila si asi anglickym vyrazom ak si to citala v anglictine
Pretoze napr sabbat necica cloveka do dna on sa chova troska inak
Sabbat ako sekta podla WoD ma svoje zakony tiez, dodrzuje iste principy etc
Cammarila ma svoje tradicie

dobra stranka o WoD http://www.vampire.cz/ by si si mala precitat

takzie si zabudla anarchov co je tiez jedna zo siekt :) etc etc
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

čítala som to v mojom rodnom jazyku ... áno obe skupiny majú pravidlá, ale viem, že Sabat sú horší, lebo cicajú aj do dna... a anarchisti to sú napr. aj brujahovia - ten hlavný Brujah spomínaný v knižke chodí na motorke, kožená bunda, černoch.. super :D
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

z kade si to zohnala prelozene? iba cisto zo zaujmu. No brujahovia ani tak niesu anarchovia iba ked im drbne tak sa pridaju na zlu stranu
Brujahovia su apriori cammarilskymi vojakmi

Anarchovia su vlastne predkami sabbatu len anarchovia podpisali po velkej vojne mier s cammarilou. vtedy sa od nich odstiepil sabbat zo starych anarchov.

A ako mozes tvrdit ze su sabbat zli. To je blbost. Jednak vo WoD neexistuje pojem dobry a zly. To ze ma sabbat troska ine tradicie a zaklady to z nich nerobi automaticky zlych. Iba si ich nepochopila
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

Sú horší, nie zlí :D :D :D to je rozdiel :wink: mne tak prídu .. ja som mala radšej Camarillu....
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jeremy: nehraj formu :D mas stastie, ze si bol jedna z velmi mala postav, ktorej som nebol priamy nadriadeny, lebo keby si bol tak by si videl ten pruser :D

Ritchiena: Sabbat vobec niesu ti horsri, vzhladom na upirske klany su sabbati praveze ti lepsi. Ale ak sa na to pozeras z ludskej prespektivy mozu Ti prist ako horsi. Dalsia vec. brujah (do tych sa mi neser, hral som im primogena) nieje synonymum od anarch. A nenosil som kozenu budnu ale bavlenu s fenixom na chrbte a roztrhane nohavice.

Btw. je vlastne v plane nejaky dalsi BeDark po tom co s tych Sezo trhol?
Ritchiena
Light Expert
Light Expert

Brrrrr, ako nechtiac útočíte... :D :D ja mám strach niečo napísať pomaličky... :D
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

V com su horsi podla teba? objektivne?

TO ze cucaju do dna som ti povedal ze to je blbost ze to nerobia. A to sa WoD venujem nejeden rok.
Maju ine tradicie su zalozenejsi tak ze ziju svoj nesmrtelny zivot a neboja sa v strachu. Ovladaju polovicu vychodneho sveta. Zapadny svet ovladaju iba z casti. Su nekompromisny. Nemiesaju sa do politky. A naozaj nepiju ludi do dna iba ich maju za podradnejsi druh ktori je nizsie v potravinovom retazci.

To ako keby si porovnavala z pohladu sliepky ze ludia su ti horsi lebo nas jedia.

//edit
BD bude prevazne robit Rellik ale to je na inu diskusiu
Nie neutocime iba sa vyznam tak napravujem tvoje omyli
Axxis diskusia o larpoch je inde kus
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jeremy ale ber na ohlad skvele sabbatske zabavy s ludmi, z ktorych ludia nezvyknu vyjst moc dobre
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No a, podla WoD to je iba jedna z hier. Ale v skutocnosti ma podla WoD sabbat dosti prisnu strukturu, dosti prisne zakony nemaju sice maskaradu a krvne puto ale pouzivaju rituali ktore ostatnym niesu zname... atd atd
Napísať odpoveď