F1 2009
OK, Lewis mal rovnako ako ostatni- ktori v tom case vyleteli mimo trat- intermedalky (lacko, to prepadavanie v poziciach bolo sposobene defektom). Co to ma vsak dokazovat v suvislosti so zmienkou ayrtona2 ohladom vynimocnych hodinarskych schopnosti Massu na vode? V poli snad nie je pilot, ktory na vode kiksuje ako Massa a tu sa ide kontrovat jedinou situaciou z Nemecka 07, kde Lewis spolu s dalsimi vyletel mimo trat (btw. ak si dobre spominam, medzi mnozstvom pilotov, ktori v tom mieste vyleteli bol napr. aj Kimi)? Napriek tejto skutocnosti, ako aj napriek defektu v uvode pretekov pritom Lewis predviedol vykon, o ktorom Massa na vode moze len snivat, kedze ten ma pocas dazda najviac prace s tym, aby svoj monopost vobec udrzal na trati. Lewis sa po viacerych predbiehacich manevroch prepracoval na 9. miesto napriek tomu, ze po spominanych problemoch stracal na zvysok pola cele kolo(!), nehovoriac o skvelom starte, ked sa z 10. miesta prepracoval na 4. (vid video)
Kym si tu nevyrukoval s tym obrazkom Lewisa s trapnym dodatkom "ale (vid priloha)", riesil sa tu Massa a jeho hviezdne vykony na vode, tak tu zo seba nerob vola. OMG, krija, tvoje detinske vyhovorky miestami nepoznaju hranickrija napísal:kto tu pise o nejakej kontre? nazov obrazka v tej mojej prilohe hovori jasne! ale asi nie pre vsetkych to je dost jasne.
To su co za pseudopsychologicke nezmysli?krija napísal:ospravedlnujete lewisov kiks kiksom ostatnych pilotov. tym ale sami podsuvate lewisove kvality na uroven tych ostatnych. hmmm, zaujimave.
Islo poukazanie na specificke podmienky, v dosledku ktorych sa mimo trat ocitlo viacero pilotov, nehovoriac o tom, ze prave z dovodou mimoriadne nebezpecnych podmienok na trati boli preteky napokon prerusene. No ty tu samozrejme po kritike Massu, ktoreho vykony na vode su vseobecne´zname, ides kontrovat obrazkom, na ktorom je zobrazeny uplne nahodou prave a zaroven vylucne a len Lewis. BTW. Lewis ako jediny zo skupiny v strku dokazal udrzat motor v chode.
V skupine pilotov, kde vyletel aj Lewis nebol, no do vyasfaltovanej casti tej istej vybehovej zony vyletel aj Kimi, ba dokonca za SC(!) sa do tej istej vybehovej zony, t.j. mimo trat, bol pozriet aj Massa. Kimi si vsak preteky prehral inym smykom... islo o moment, ked strhol volant do boxovej ulicky na poslednu chvilu, avsak na mokrom obrubniku dostal smyk a vyletel s5 na trat.krija napísal:kimi tam nebol
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
vy tu budete riesit a ked zacne riesit niekto iny niekoho ineho, tak je ohen na streche. takze si myslis, ze niekto ako ty a tebe podobni mcl fanatici sa tu budu len tak navazat do pilotov ferrari a ja to necham tak, nie??? tazky omyl! a k tomu udrzaniu motora v chode prijmi moju uprimnu gratulaciu. heroicky vykon hodny vicemajstra sveta. a kde som sa vyhovaral? ja nie som massa!!!Tomasito napísal:Kym si tu nevyrukoval s tym obrazkom Lewisa s trapnym dodatkom "ale (vid priloha)", riesil sa tu Massa a jeho hviezdne vykony na vode, tak tu zo seba nerob vola. OMG, krija, tvoje detinske vyhovorky miestami nepoznaju hranic.
pritom som tu uz skor naznacil, ze za nemohucnostou jazdcov ferrari na vode nemusia byt zodpovedni iba jazdci. su v tom aj pneumatiky a kvazi samotny monopost. ale asi to je skoda aj vysvetlovat
Ale kdeze krija. Ide len opat o jeden z mnohych prikladov toho, ako ked po kritike kohokolvek z Ferrari, okamzite odputavas pozornost na Lewisa, pricom nevahas siahnut po absolutne neporovnatelnych situaciach. A ako to uz u teba pomaly zacina byt zvykom, akonahle si clovek dovoli poukazovat na okolnosti, ktore do tvojho scenara nezapadaju, sme pri fanatikoch etc.krija napísal:vy tu budete riesit a ked zacne riesit niekto iny niekoho ineho, tak je ohen na streche. takze si myslis, ze niekto ako ty a tebe podobni mcl fanatici sa tu budu len tak navazat do pilotov ferrari a ja to necham tak, nie??? tazky omyl! a k tomu udrzaniu motora v chode prijmi moju uprimnu gratulaciu. heroicky vykon hodny vicemajstra sveta. a kde som sa vyhovaral? ja nie som massa!!!
Kazdy s aspon minimalnym prehladom v F1 vie, ze Massa doteraz na vode priedviedol snad najviac kiksov z celeho startoveho pola. A ty tu ides kontrovat s Lewisovym vyletom mimo trat na Nurburgringu 2007, kde lietal takmer kazdy a kde prave z dovodu mimoriadne nebezpecnych podmienok na trati, boli preteky napokon prerusene?! Ved to je prejav totalneho zufalstva.
Pokial ide o udrzanie motoru v chode, clovek by predpokladal, ze po rokoch co sledujes F1 uz vies, ze po agresivnejsom vyjazde mimo trat nejde o nic jednoduche...
Opat vyhovorky! Preco Kimi na vode zdaleka nekiksuje tak casto ako Massa? Zeby to Kimi na vode predsalen vedel lepsie?krija napísal:pritom som tu uz skor naznacil, ze za nemohucnostou jazdcov ferrari na vode nemusia byt zodpovedni iba jazdci. su v tom aj pneumatiky a kvazi samotny monopost. ale asi to je skoda aj vysvetlovat.
MP4-23, a uz Ferrari a BMW hrozia odchodom z F1!
Takych vyhrazok za posledne roky uz bolo. Nic nemboj, este sa nazivame, kym v otazke motorov padne definitiva
Takych vyhrazok za posledne roky uz bolo. Nic nemboj, este sa nazivame, kym v otazke motorov padne definitiva
GothaR, nechajme sa prekvapit. Ja si myslim, ze aj pokial by presiel taky nezmysel ako unifikacia motorov v podobe aka je prezentovana dnes, vzdy budu timy, ktore budu top a timy, ktore budu "do poctu". Pokial sa neunifikuje uplne vsetko, bohate timy budu vrazat nehorazne prachy do vyvoja komponentov, ktore ostanu neunifikovane a tym padom sa povodny zmysel tychto zmien mina svojmu ucelu. Na druhej strane, ked sa vsetko unifikuje, uz nepojde o F1, na ktorej by sa automobilky mali dovod akokolvek priamo podielat a v takom pripade by bol ich odchod uplne prirodzeny. Chce vsak toto Bernie? Pochybujem.
-
MP4-27
Guru wannabe
vies co ja som trochu chapal niekedy rozhodnutia FIA a niekedy nie ked to bolo diskutabilne ale toto co FIA spravila teda ak to vazne mysli tak to je vazne zle lebo Ferrari je pojem a to uz neni len tak...myslim ze tu bude dlha diskuzia o tom...kua ved formula je tak krasny motosport o .... ale skoda reciTomasito napísal:MP4-23, a uz Ferrari a BMW hrozia odchodom z F1!
-
jukaza
Medium Expert
Je urcite. Povedzme si pravdu (i ked to nie je priemne) ale Massa je ozaj low na vode... proste alebo to nevie alebo ma taku strasnu smolu ja proste neviem ... ale vysledky hovoria za vsetko 
//autoeditácia príspevku ( 27 Oct 2008, 21:27 )
Urcite ze ak toto zavedú tak,popredne stajne stratia urcitu vyhodu no nevidim to zas tak hrozne lebo nie vsetko je o motore
predsa existuje aj aerodynamika ktora tiez velmi ovplyvnuje celkovy chod monopostu,po tomto kroku sa zase viac uvidi kto je aky jazdec .... pretoze zas to bude o nieco vyrovnanejsie...
Ale na druhej strane to bude podla mna skoda pretoze je to predsa len F1
//autoeditácia príspevku ( 27 Oct 2008, 21:27 )
No a k tomuto neviem ci prave toto bol celkom dobry tah i ked ma to svoje pre a proti ...MP4-23 napísal:A predsa budú štandardné motory toto je na zaplakanie I don t know what to say.
Urcite ze ak toto zavedú tak,popredne stajne stratia urcitu vyhodu no nevidim to zas tak hrozne lebo nie vsetko je o motore
Ale na druhej strane to bude podla mna skoda pretoze je to predsa len F1
standardizovanie motorov je koniec F1 vazeny vsetci sa nato vyj...,pokial tam bude ten nadrzany fasista s tym debilnym zasranom tak to je koniec im uz ide ta senilita na hlavu nech uz idu na ten dochodok uz si nahrabali dost to co uz oni zo seba vydavaju ved to je na urovni cloveka s IQ 33.....vedel by som si tam predstavit davida Richardsa alebo Craiga Pollocka ......
-
krija
VIP
o tom sme sa mali sancu presvedcit, ze kto tu porovnava neporovnatelne.Tomasito napísal:Ale kdeze krija. Ide len opat o jeden z mnohych prikladov toho, ako ked po kritike kohokolvek z Ferrari, okamzite odputavas pozornost na Lewisa, pricom nevahas siahnut po absolutne neporovnatelnych situaciach. A ako to uz u teba pomaly zacina byt zvykom, akonahle si clovek dovoli poukazovat na okolnosti, ktore do tvojho scenara nezapadaju, sme pri fanatikoch etc.
nekontroval som. upozornil som na jeden priklad! zvalicujes tu massovu neschopnost a bagatelizujes tu lewisovu. pomer v inkriminovanom case a useku to bolo 6 (niekto tam stihol zastavit na trati)/22 to nie je takmer kazdy.Tomasito napísal:Kazdy s aspon minimalnym prehladom v F1 vie, ze Massa doteraz na vode priedviedol snad najviac kiksov z celeho startoveho pola. A ty tu ides kontrovat s Lewisovym vyletom mimo trat na Nurburgringu 2007, kde lietal takmer kazdy a kde prave z dovodu mimoriadne nebezpecnych podmienok na trati, boli preteky napokon prerusene?! Ved to je prejav totalneho zufalstva.
o tom to ale nie je. ide o to, ze takmer ziadny pilot sa o to ani nesnazi.Tomasito napísal:Pokial ide o udrzanie motoru v chode, clovek by predpokladal, ze po rokoch co sledujes F1 uz vies, ze po agresivnejsom vyjazde mimo trat nejde o nic jednoduche...
zdaleka nie! ale co ma v rychlosti napada za tento rok:Tomasito napísal:Opat vyhovorky! Preco Kimi na vode zdaleka nekiksuje tak casto ako Massa? Zeby to Kimi na vode predsalen vedel lepsie?
-casto to vypustal mimo trat
-2xhodiny v GBR
-rozbil predne kridlo v monaku
-hodiny v SPA, a neviem posudit do akej miery ovplyvnil jeho defekt ten naraz do mura v tejto velkej cene.
na rovinu ti mozem napisat, ze kimi tolko kiksov na vode nespravil spolu za predosle roky. a to je v F1 od roku 2001.
vyhovorka
-
t0m4s3
Admin
Pre vsetkych co si myslia, ze rozumeju F1 
"Okruh Interlagos týmu Ferrari v posledních letech seděl. Massa se navíc může stoprocentně spolehnout na podporu rychlého týmového kolegy, jak Kimi Räikkönen předvedl už v Číně, kde mu daroval druhé místo. To ale Massa na rozdíl od Fina stále odmítá přiznat.
Massa:
"Vím, že komentáře k momentu, kdy jsem předjel Kimiho, nebyly moc přející mně a Ferrari. Ale byl to zcela běžný závodní manévr. Ti, co v tom vidí něco jiného, nerozumí našemu sportu," dodal sedmadvacetiletý pilot.
"Okruh Interlagos týmu Ferrari v posledních letech seděl. Massa se navíc může stoprocentně spolehnout na podporu rychlého týmového kolegy, jak Kimi Räikkönen předvedl už v Číně, kde mu daroval druhé místo. To ale Massa na rozdíl od Fina stále odmítá přiznat.
Massa:
"Vím, že komentáře k momentu, kdy jsem předjel Kimiho, nebyly moc přející mně a Ferrari. Ale byl to zcela běžný závodní manévr. Ti, co v tom vidí něco jiného, nerozumí našemu sportu," dodal sedmadvacetiletý pilot.
Toto je uz tragikomedia"Vím, že komentáře k momentu, kdy jsem předjel Kimiho, nebyly moc přející mně a Ferrari. Ale byl to zcela běžný závodní manévr. Ti, co v tom vidí něco jiného, nerozumí našemu sportu," dodal sedmadvacetiletý pilot.
Verzia c. 1:
- "V tom čase bolo moje auto najlepšie z celých pretekov. Bola to dobrá fáza, v rámci ktorej som sa dokázal priblížiť ku Kimimu a následne ho predbehnúť."
Verzia c. 2:
- "Viem, že sa veľa hovorilo o mojom predbiehacom manévri na Kimiho v Šanghaji. Vraveli to ale iba tí ľudia, ktorí nechápu ako fungujú tímové športy."
Verzia c. 3:
- "Vím, že komentáře k momentu, kdy jsem předjel Kimiho, nebyly moc přející mně a Ferrari. Ale byl to zcela běžný závodní manévr. Ti, co v tom vidí něco jiného, nerozumí našemu sportu."
PS: zeby masochizmus?
-
Mateq
Medium Professional
Osobne si myslím, že netreba dážď na zníženie Massových šancí... Aj na suchu bude dobiehať sedembodovú stratu, vďaka ktorej bude pod tlakom. Už toto dáva veľký predpoklad na kiksy z jeho stranyt0m4s3 napísal:Dazd by velku cenu rozhodne ozivil a viacmenej dost znizil Massove sance na akykolvek vysledok s ktorym by mohol bojovat o majstra.
Nemôžem súhlasiť. Autá F1 majú proti tomuto elektronickú pomôcku. Všimni si, že v minulostisa často stávalo, že pilot po hodinách zostal stáť zo zhasnutým motorom. Teraz to už nevidíme, vďaka elektronikeTomasito napísal:Pokial ide o udrzanie motoru v chode, clovek by predpokladal, ze po rokoch co sledujes F1 uz vies, ze po agresivnejsom vyjazde mimo trat nejde o nic jednoduche...
http://www.linksheaven.com/forums/index ... topic=3612
http://www.google.sk/search?q=F1+anti+s ... =firefox-a
Takže by som si stavil na to, že v spomenutom závode viacerým pilotom zostal motor bežať, lenže vystúpili z auta, keďže pravidlá cudziu pomoc nedovoľujú, ak to bezprostredne nezabráni vyriešeniu nebezpečnej situácie. Faktom ale je, že Hamiltonovi pomáhať nemali, no rovnako ani Schumacherovi doma, to aby boli Ferraristi kľudný
MP4-23 napísal:]A predsa budú štandardné motory:
Štandardizovanych motorov sa nebojím. Štandardizované aerodinamické elementy ešte prejdú v pohode. No F1 je významná hlavne vďaka toku peňazí od automobiliek, pre ktoré to je skvelá reklama. Ak by nemohol Mercedes či BMW pretekať so svojími motormi, ale tím BMW či tím Mercedes by mal mať na nose logo napr. Cosworthu, patriacemu Fordu, teda konkurencii na sériovom trhu, či v prípade hociakej inej kombinácie - tak F1 zamáva. A aj keď má FIA veľkohubé reči, odchod automobiliek si nemôžu v žiadnom prípade dovoliť. Nechápem snahy o vydieranie, veď koniec-koncov v rukách narozdiel od tímov (jeden čas aktívnych vo vlastnom združení) nemajú absolútne nič, iba akúsi značku "F1".Tomasito napísal:Pokial sa neunifikuje uplne vsetko, bohate timy budu vrazat nehorazne prachy do vyvoja komponentov, ktore ostanu neunifikovane a tym padom sa povodny zmysel tychto zmien mina svojmu ucelu. Na druhej strane, ked sa vsetko unifikuje, uz nepojde o F1, na ktorej by sa automobilky mali dovod akokolvek priamo podielat a v takom pripade by bol ich odchod uplne prirodzeny. Chce vsak toto Bernie? Pochybujem.
-
krija
VIP
mame navrchMateq napísal:Hamiltonovi pomáhať nemali, no rovnako ani Schumacherovi doma, to aby boli Ferraristi kľudný![]()
pomahali, ale nastastie to neslo, alebo stastie, ze aspon jeden cinan pozna pravidla