Nevladzem behat...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vacsina tu pise o zlom dychani a podobne, ale nemyslim si to. Pretoze ked nema kondicku a nebeha vobec, sedi len pri PC a ma nedostatok pohybu, tak jeho kondicka je nulova a hned sa to pocas behu odzrkadli. Ked sme na kondicnych treningoch na hokejbale zacavali behat a v prve treningy sme si odbehli tak 7-10 kilometrov, tak vacsina ludi mala problemy to odbehnut, dost zaostavali, pichanie, bolesti noh..., ale po mesiaci makania (2x tyzdenne) uz bolo vsetko v pohode. Nebolo to samozrejme len o behu, ale boli tam aj sprinty na vybusnost, beh do kopca, beh po schodoch, drepy, kluckovanie medzi stromami v lese atd..., po mesiaci sa to vsetko zacala odzrkadlovat a dostavil sa ucinok. Popri tom som sa este venoval cyklistike a tak bola kondicka velmi dobra.
ja si pametam raz sme behali cez kopec do susednej dediny asi 1,5 km mal som kopačky kratasi a dlhe tričko a vonku bol sneh ........mi bolo jedno že ma picha v bboku ze si necitim nohy som tak bežal ...........že by ma superman nedobehol.......lebo každy kcel byť už konečne v cieli pri kde ho čakal čaj a radiator
.........ciže ak tento rok bude sneh tak možeš skusiť
Teraz by som to mal objasnit:
S tou stovkov som zacal, lebo tu bola rada ze:
tak asi o 3min som musel ist znovu... (dal som 13.26) nebeham nejako super rychlo inak hej? Ziadny Usain Bolt
)
A ako napisal hojko, to dychanie sa dostavi s behanim. Proste treba behat, behat a behat... ziadne dychove cvicenia mi asi nepomozu
S tou stovkov som zacal, lebo tu bola rada ze:
Tak ma hned napadlo, ze to bude dobre na sprinty nie? (inak napisal som ze beham celkom rychlo, pretoze mam takych pukov kamaratov co davaju 100m za 13.5 a ja ked sme behali 100m v skole, odstartovalo sa bezal som asi 80m a ucitlel (puk) zakrici ze nazapol stopkynas ucili vdychovat nosom a vydychovat ustami na 2x... a ked zrychlujes v behu automaticky zrychluj aj dychanie necakaj na to az budes potrebovat rychlejsie dychat
A ako napisal hojko, to dychanie sa dostavi s behanim. Proste treba behat, behat a behat... ziadne dychove cvicenia mi asi nepomozu
no ja som nastupil na gymnazium a mame tu HROZNEHO telocvikara.....hned prvu hodinu nam dal behat 1000 na cas(predtym sme este behali pocas tej hodiny)......co by bolo fajn ale tak mi po prazdninach sme mali kondicku absolutne v......mal som problemy(nohy vladali,ale pichalo ma v boku)......na druhu telesnu to bolo uz o nieco lepsie......zacal som viac chodit doparku a venujem sa pasivne rychlo chodze.....neuveritelne mi to zlepsilo kondicku a zacina behavat.....je to fakt dobre....uz ma len pri konci trate kde tu daco pichne a pri 3000 volnim tempom zvladam tak za 11minut
Behanie je sice nudne ale je to najlepsi sposob ako nabrat kondicku a z aerobnych aktivit (teda spalovanie tuku) je to najefektivnejsia cinnost.pryja napísal:Ja tiez nevladzem behat, vlastne neznasam beh. Ale vobec ma to netrapi. Ked treba bezat na sutobus, to zvladnem a viac mi netreba. Su aj zaujimavejsie sportyBehanie samo o sebe je dost nudne.
Odporucil by som aj menit rychlost behu, povedzme ze 200 m vyklus a potom dalsich 200 m sprint atd...wolodo napísal:to s tym dychanim som myslel tak ze dajme tomu bezis 2 km a malo by sa pred finishom zrychlit, tak dajme tomu poslednych 250 metrov zrychlis (a aj dychanie) a poslednych 50 metrov sa snazis o sprint (tam zase zrychlis dych)
To je dost individualne a podla mna malo pravdepodobne a na druhej strane zase nebehanim a povedzme nevenovanim sa nejakej pohybovej sportovej aktivite zase trpi kardiovaskularny system.pryja napísal:kali250, nie je rychla chodza efektivnejsia a zdravsia ako beh? Lebo vsak pri behu pri kazdom naraze chodidla z vysky na zem trpia dost klby aj chrbtica.
A rychla chodza na udrzanie a ziskanie dobrej kondicii jednoducho nestaci a pri nej je tepova frekvencia podstatne mensia ako pri behani.
Osobne tiez nerad beham ale behanie je aj sucastou inych sportou ako je futbal, hadzana, basketbal a pod...
-
pesinko2468
Expert
a preco si sa prave rozhodol behat? tak sa najviac nicia klby a kolena , radsej zacni cvicit niejake jednoduchsie cviky a potom pridavaj tak urcite budes mat lepsiu kondicku, ja najviac schudnem ked tancujem, pri sexe alebo ked chodim na prechadzky
tak si uzivaj a zaroven cvic , nech to ma uz daky zmysel hehe
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
hmmm tak tancovat asi nezacne, sexovat pre chudnutie, alebo udrzanie kondicie alebo jej ziskanie je na nic... a chodit na prechadzky tu uz bolo povedane nema to s kondiciou skoro nic spolocne tym ze sa pri tom ani nezadychas.......
klby sa ti nicia pri vsetkom.... a aj pri tanci aj pri sexe a aj pri chodeni, je na kazdom co chce robit.... poznam chalana co vzdy behava inam.... nepamatam zeby siel 2x tou istou trasou vzdy skoncil inde, a too behava asi 4. rok....
neviem asi si sa chcela troska pochvastat ze si uzijes, aj zatancujes a este sa obcas prejdes.... ale teme si moc nepomohla
klby sa ti nicia pri vsetkom.... a aj pri tanci aj pri sexe a aj pri chodeni, je na kazdom co chce robit.... poznam chalana co vzdy behava inam.... nepamatam zeby siel 2x tou istou trasou vzdy skoncil inde, a too behava asi 4. rok....
neviem asi si sa chcela troska pochvastat ze si uzijes, aj zatancujes a este sa obcas prejdes.... ale teme si moc nepomohla
môj bratranec je bývalý poloprofesionál atlét (800m) a potvrdil mi, že ten trik s dýchanim je absolútna hlúposť, je nemyslitelné sa sústreďovať ešte aj na dych, keď sa sústreďuješ na zrak (hľadieť do výšky svojich očí), držanie tela(žiadne hrbenie) a o naťahovanie kroku...wolodo napísal:nas ucili vdychovat nosom a vydychovat ustami na 2x... a ked zrychlujes v behu automaticky zrychluj aj dychanie necakaj na to az budes potrebovat rychlejsie dychat
Dýchať normálne ako dýchaš pri behu, raz za čas sa nadýchnuť a vydýchnuť nosom...