Sluchatka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sluchatka

Príspevok od používateľa Nadeo »

No prisiel cas kupit nove sluchatka :)
Pouzival by som ich na hry, hudbu(320kbps), filmy ... mohli by obsahovat aj mikrofon, ale nieje to nejaka velmi nutna zalezitost...
Cena okolo 2000 , +- 100 SK
Moj tip je zatial Koss SB49 + Creative SOUND BLASTER AUDIGY SE
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Co take Koss Porta pro? stara znama kvalitna klasika? :P iked nema mic a to ma strasne sere
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Porta Pro urcite nie...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

preco?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ja chcem tie sluchatka na doma, a nie do mp3 alebo tak ... Porta Pro sa mi hnusi uz tym vzhladom :D

Radsej nieco mohutnejsie fakt..
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Tak, otvaram tuto temu, nech nezakladam tridsiatu500u o sluchadlach (dokonca tato zodpoveda aj mojej cenovej kategorii). Samozrejme chcem sluchatka. Do 70€. Teraz mam CX300, ktore ma ale seru kvoli kablu (ten "rozdelovnik" sa trha) a troska ma ten zvuk ?omrzel?. Rozmyslam nad DENON AH-C551. Recenzie su na nich dobre, az na jednu, kde nejaky tipek v komentaroch pisal ze su otrasne... Chcel by som vediet ci to hlinikove telo za daco stoji a ci maju mne potrebny zvuk - trocha zvyraznene basy (nieco ako CX300 +-) a taku viac-menej cistu reprodukciu, ze sa zasa nestrati polka tonov v treku. Tiez - maju len polmetrovy kabel (DMNC :?: ), cize prilozena prdelozvacka bude potrebna (pokles kvality zvuku? Asi blbost co...). Nejake rady ine? (out - iPod nano3G)
Filipito
Darca
Darca

takze ty hladas sluchadla na hudbu tak?
ak ano tak tie Denony su fakt spickove, za takuto cenu nezozenies nic lepsie a znacka Denon hovori sama za seba :wink:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ved jasne, to vim (btw ako tvoje BbDrDre?). Len
Výsada hodně hutných basů, bývá často spojena jen s těmi nejlevnějšími špunty (do 600kč) - jak se cenová úroveň zvyšuje, posunují se zpravidla sluchátka směrem k větší neutralitě a již u sluchátek v ceně okolo 2tis kč se může stát, že běžnému posluchači najednou budou "basy chybět". Přestože by člověk rád investoval do špuntů částku 2tis (či více), velmi těžko se v této kategorii hledá model, který by basy dostatečně uspokojil běžného konzumního zákazníka a často takový člověk odchází s levnějším (více přebasovaným) modelem. Denon C551 jsou trochu vyjímkou, protože přestože patří provedením i zvukem do vyšší cenové kategorie, přináší dostatečné množství hlubokých basů - na rozdíl od modelů za poloviční cenu jsou basy přesnější, přirozenější a i zbytek spektra je lépe čitelný.
Výsada hodně hutných basů, bývá často spojena jen s těmi nejlevnějšími špunty (do 600kč) - jak se cenová úroveň zvyšuje, posunují se zpravidla sluchátka směrem k větší neutralitě a již u sluchátek v ceně okolo 2tis kč se může stát, že běžnému posluchači najednou budou "basy chybět". Přestože by člověk rád investoval do špuntů částku 2tis (či více), velmi těžko se v této kategorii hledá model, který by basy dostatečně uspokojil běžného konzumního zákazníka a často takový člověk odchází s levnějším (více přebasovaným) modelem. Denon C551 jsou trochu vyjímkou, protože přestože patří provedením i zvukem do vyšší cenové kategorie, přináší dostatečné množství hlubokých basů - na rozdíl od modelů za poloviční cenu jsou basy přesnější, přirozenější a i zbytek spektra je lépe čitelný.
a niektore recenzie ze su akoby naturalne, proste studiove, nic nezvyraznuju.
Filipito
Darca
Darca

bbDRDRE, tak ze si ich najskor kupim na vianoce kedze teraz ide 600 eur na bike (OT)

uplne s tou recenziou suhlasim ja som sice skusal ten predchadzajuci model, nespomeniem si ako sa volal ale je o cca 10 eur lacnejsi a tamten hral velmi pekne ( na spunty) tak tento musi byt kvalitka

//k tym shure, nikdy som ich neskusal ani nic podobne ale ak si dobre spominam tak shure vyrabalo veci hlavne pre studia a na neake ich sluchadla si velmi nespominam. skus pozriet aj par recenzii
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Este som ale objavil toto Shure SE110 - no asi nebude splnat poziadavku hutnejsich basov. Alebo?

//autoeditácia príspevku ( 03 Sep 2009, 19:58 )
A este takto - su lepsie ako CX300? (dajak to skus porovnat Filip, snad si uz CX300/EP630/m100 na usiach mal).
Filipito
Darca
Darca

tieto senhaiser CX300 by som si v zivote nekupil, po 3 hodinach pocuvania bolia usi ako slak.
Kvalita hudby je umna trocha nizsia ako u denonov (prevazne pocuvam hip-hop / rnb) a tam zalezi hlavne na basoch , a tieto cx300 ich maju, povedal by som ze umele , napriklad so spominanymi denonami/portami sa to ani len neda porovnat (a to su porty pekne prebasovane :wink: )
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No vyzera to s nimi velmi dobre teda :). Tu su zhrnute vsetky recenzie, a najslabsie hodnotenie je 7.5, najviac 10. Len dufam ze za mesiac sa tam nevypredaju (hoci CX300 su tam v zlave asi rok a pol :D). No NESKUTOCNE ma serie dlzka kabla... debilna predlzovacka. Aspon ze to ma na zvuk vplyv minimalny/ziaden... pol metra malo, meter a pol vela. Asi si dam potom urobit kratsiu predlzovacku.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tak ja ti to napisem uprimne: 70E by som za stuple nedal. Ak chces fakt kvalitne stuple, tak Etymotic alebo Ultimate Ears, tie hadam dosahuju rozumnych kvalit, Shure je sice skvela firma co sa tyka profesionalnej vybavy do studii, ale ich sluchadla stoja za hovno (vlastna skusenost) a Denon by mal taktiez zostat tam, kde patri. Ak chces vyvalit 70E za sluchadla, preco nie nieco uzavrete, atd? Ak ti teda ide o kvalitu zvuku, nie o dizajn, pretoze velka cast ludi na tomto fore si zaklada prave na tom. Ani Grado RS1 nie su najkrajsie, ale ten ich zvuk je bohovsky (pocul som ich v istom shope), proste ak chces stuple na behanie, posilovanie, cojaviem co, tak si kup nejake sroty za 5E a je to. Od vysokej kvality zvuku maju hocijake stuple do 100E dost daleko...
Filipito
Darca
Darca

neviem ako ty ale denony maju velmi kvalitne sluchadla, a pokial nanich ma tak preco nie ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:neviem ako ty ale denony maju velmi kvalitne sluchadla, a pokial nanich ma tak preco nie ?
Takze este raz - sluchadla je celkom siroky pojem, ale podla vsetkeho sa bavime o stuploch. Denon vie robit vselico, ale stuple isto nie. Taktiez vlastna skusenost. Nechapem - zda sa mi, ze ak by Accuphase, alebo Harman&Kardon zacali robit lacne sluchadla, tak by sa kazdy bil do prs, ze su super a super zneju. Ale co tak to porovnat s cenovo rovnakou kategoriou? Preco stuple? Uz som pisal - ak na behanie, alebo cvicenie, tak kvalita JmLab alebo MacIntosh istotne nie je potrebna...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja chcem in-ear, lebo mi je po ulici blbe nosit mostove sluchadla. Samozrejme, som si vedomy ze do tych 66€ by som zohnal sluchadla s lepsim zvukom ako tie Denony, ale neboli by in-ear (etymotic su drahe, ultimate ears tiez). Ale prosim - daj tu nejake typy na mostove sluchatka (nie giganticke), ktore splnaju uz spomenute poziadavky na prvej strane. A este tolko - ja nie som audiofil. Som v podstate trocha narocnejsi posluchac, cize uplne naturalny zvuk nechcem.

//autoeditácia príspevku ( 05 Sep 2009, 15:22 )
Nevies ziadne? Mozno by som zmenil nazor...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jedny ti tu uz dal Jin...a dalsie su Koss Porta Pro a este aj usetris. Tie dristy o prebasovani, atd su iba blaboly ludi, ktori nevedia, co je ekvalizer.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

to si zadrel s tým ekvalizérom ty znalec...
Napísať odpoveď