Ubuntu 8.10 a ati 3650

Všetko ohľadom Linuxu...
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ubuntu 8.10 a ati 3650

Príspevok od používateľa tukilluki »

Caute viete mi niekto povedat ako to je s podporou a ovladacmi v Ubuntu 8.10 a kartou ati mobility radeon 3650?? lebo som si vybral notas s tou grafikou ale neviem sa nikde dopatrat ako to je s podporou.
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

http://wiki.ubuntu.com - tam je navod, ale podla neho mi to tiez neslo, preto pouzivam kvalitnejsie distribucie ( Mandriva )
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

mandriva lol . s tou ati by to melo jit nekdo skousel ati a slo nwm jak to je s tim druhem ati sak skus a uvidis
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Silent napísal:mandriva lol . s tou ati by to melo jit nekdo skousel ati a slo nwm jak to je s tim druhem ati sak skus a uvidis
co mandriva lol? mne sa to paci ovela viac jak ko*ot
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Mozem sa ta spytat ako sa ti Mandrivu podarilo naisntalovat ? Ci cez normalne boot medium alebo Live CD ? :) A ake mas graficke prostredie ? (gnome,kde,kde4..xfce....)
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

cez livecd a mam kde4
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

neviem konkretne s hentou atinou,ale viem ze moja x1650 tka bezala uplne v pohode,hned po instalacii kubuntu [inak hrozne pomaly system oproti gentoo] sa ma spytalo ci chcem nainstalovat grafiku dal som ze ano a potom to slo krasne.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

X1600XT, takisto ziadny problem. Myslim, ze na tych novsich atinach to pojde tiez.
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

warezman napísal:inak hrozne pomaly system oproti gentoo
este som nevidel ubuntu/kubuntu ktore by slo rychlo....
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

zrychli ho muzes kdyz si nainstalujes prelink
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Škoda rečí, ďaľší, čo si horko-tažko nainštaloval nejakú tú mandrivu a hneď je expert na linuxové distribúcie.

A s tou ati kartou - nainštaluj si predošlú lts verziu a počkaj s tým novým, určite tam sú chyby ale sa určite opravia cez aktualizácie. Samozrejme môžeš skúsiť aj iné distribúcie ako Mandriva alebo iné. Podobná distribúcia je OpenSuse ale ja s tým mám skôr negatívne skúsenosti, preto radšej Mandrivu keď už...

Keď niekto si pohľadá návody na google tak návody sa nájdu na všetko a na väčšinu distribúcií.
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Silent napísal:zrychli ho muzes kdyz si nainstalujes prelink
viac casu stravim riesenim p*covin ako nastavovanie systemu, instalaciu hovadin ako samostatnou pracou na pc :!:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

OT:
Charger napísal:viac casu stravim riesenim p*covin ako nastavovanie systemu, instalaciu hovadin ako samostatnou pracou na pc :!:
Ja to zhrniem:
1. samostatna praca na PC = v drvivej vacsina hranie hier, browsovanie, pocuvanie hudby, pozeranie filmov ...
2. riesenie p*vin = pochopit ako funguje system; znalost toho, co, kde, kedy a preco hladat a ako to vyuzit vo svoj prospech ...

No a v praxi to potom vyzera tak, ze najvacsi majstri z prvej skupiny spamuju skrz-naskrz fora, ked im nieco nejde ...

K veci:

ATI ovladace ti urcite pojdu, ked si pozries Release Notes, tak sa docitas, ze rada 3600 je podporovana.
Neviem ci si skusal nainstalovat ovladace z repozitara, no myslim, ze by ti mala ist automaticky. Ak ti nepojdu tieto ovladace, stale si mozes stiahnut ovladace z amd a nainstalovat ich podla tohto navodu.
Snad ti pojde, i ked to nie je iste, kedze kazda distribucia vydava svoje rozne zaplaty na jadra, vdaka ktorym to nemusi ist (alebo naopak je jadro patchnute, aby to islo).
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

ja len cakam kedy tvorcovia distribucii pochopia, ze pc nevyuzivaju len IT profici. Beznym uzivatelom ako su moj otec a matka neostava nic ine ako ostat pri windowsoch.... uz vidim otca ako cez konzolu stahuje ovladace a vidim ako mama natsavuje prelink aby jej lepsie slapal system :lol: zatial som neobjavil distribuciu ktora by bola vhodna pre takychto uzivatelov..
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Hm, zaujimavy argument. Takze tvoji rodicia zvladnu nainstalovat ten windows, doinstalovat si co potrebuju a nastavit podla predstav. To potom klobuk dolu, ale isto budu z tych mladsejsich rocnikov.
To je vsetko dane tvojou ochotou stravit nad niecim cas. Vo windowse po nainstalovani nemas zhola nic a ked daco chces, tak si to najskor musis zaplatit. Po nainstalovani dnesnych distribucii, mas plne funkcny system s roznymi aplikaciami.
Ak teda chces hned system pouzivat, nie je instalovanie akcelerovanych ovladacov nejaky zbytocny prepych, imho? Myslim, ze na tu beznu pracu bohate stacia predinstalovany xorg ovladace radeon/nv/vesa.
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

dobre nehadajme sa, ale zatial som neobjavil distribuciu s ktorou by som bol na 100% spokojny, je ich vela neotestoval som, vsetky, bol by som rad keby ste poradili nieco co do notebooku, nech je to rychle a hlavne nech sa nespusta system 5 minut...
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja sa nehadam, ja len argumentujem ;) So ziadnym systemom nebudes nikdy na 100% spokojny, bo ziady uber-system neexistuje. Vzdy sa najde cosi, co ti bude vadit.
Co sa tyka toho distra pre notebook, nie je to prave mandriva, co vydala to distro specializovane na notebooky? Klamal by som, no fakt som si neni isty. Kazdopadne neviem ako je to s podporou pre notebooky pri Debiane, ale ten system som instaloval na stroj s 400 MHz CPU a 256MB RAM s xorg a Gnome a ten stroj fical ako gula.
Ja mam na booku Gentoo a fici rychlo, ale samozrejme vsetko mam prekompilovane s roznymi optimalizaciami specifickymi pre moj stroj
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

a inak preco kazda distro ked nic nerobim zatazuje procak na 40% ??
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ktore procesy?
top -b -n1 | head -20
Napísať odpoveď