automatické posielanie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
culi7
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

automatické posielanie

Príspevok od používateľa culi7 »

Cafte....

potreboval by som program ktory vie posielat emaily automaticky po zadani emailu a datumu a casu.

poznate niekto nieco take?

Dakujem
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

z PC alebo z nejakeho servera/stranky?
culi7
Light Star
Light Star

tak mam jeden PC ktory mi ide stale a je pripojeny aj na net...
takze napr z neho... ale aj ja som na notebooku stale.. mne ide o tom aby to proste chodilo samé...

ale mam aj oMail-admin 1.2
turtlak69
Guru
Guru

ak by to bol linux, tak cez cron by nemal byt problem nastavit, aby bezal nejaky napriklad php script, ktory by poslal cokolvek. na windowse by malo byt tiez nieco podobne (nejaky scheduler ba sa mal dat najst). neviem ale ako je to s nastavenim apache servera, ci sa da posielat maily z vlastneho PC (i ked preco by sa nedalo). keby sa nedalo, tak by sa dal pouzit script, ktory sa pripoji na mail server a posle poziadavku aj pomocou SMTP. mam pocit, ze je to realne
culi7
Light Star
Light Star

chlape! akoze myslel som nejak jednoducho. ja sa moc do tychto veci nevyznam...
turtlak69
Guru
Guru

vzhladom na to, ze zrejme nemas zaplateny poriadny hosting umoznujuci posielat e-maily pomocou php scriptov by som si najprv polozil na tvojom mieste otazku ci sa da poslat mail pmocou funkcie mail z domaceho PC s nainstalovanym apache serverom alebo php home balikom. alebo ci existuje jednoduchsie riesenie (ja o inom neviem. to ale vobec neznamena, ze neexistuje). mozno aj nejaky mailovy klient by mohol mat taku futurku. este by som si tiez na tvojom mieste polozil otazku ako zavolat dany php script vo windowse (za predpokladu, ze pouzivas windows). to by nemalo byt zlozite. keby som windows pouzival aspon o cosi aktivnejsie, mozno by som vedel poradit. po zodpovedani tychto otazok (na ktore neviem odpovede) by sa dalo pohnut dalej. snazil som sa hlavne ukazat smer a riesenie. keby si mal nahodou hosting alebo znameho, ktory ma normalny hosting, bolo by vsetko o dost jednoduchsie. script na posielanie mailov staci stiahnut a jemne upravit a spravit zapis do cronu, aby sa pustal v urceny cas. tymto sposobom by som to riesil ja. kedze mam zaplateny hosting, tak by ma tento sposob stal velmi malo casu a o nieco viac penazi (vyuzitie cronu nemam v balicku).
rezistor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa rezistor »

-ked to budes posielat z tvojho pc, s velkou pravdepodobnostou to bude oznacene ako spam.
turtlak69
Guru
Guru

otazka skor znie, ci je to mozne. predpokladam, ze tie maily poputuju na jednu urcitu adresu a su vyziadane. takze nastavit nejake to pravidlo, aby posta nebola oznacena za spam by nebol az taky problem.
Napísať odpoveď