Váš názor na " single" / dobrovoľný celibát ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
NEVO
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa NEVO »

smial sa na tom ze mat 17 a byt singl je skor normalne niez nieco nezvycajne, aspon ja to tak vidim v mojom okoli
ja som mal prvy vztah az sokoro v 18(nemislim vztahy typu dnes ta milujem a zajtra, ja uz k tebe nic necitim musime sa rozist) :D
ja tipujem dva tyzdne ak aj bez onanovania :P
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Príde mi to normálne. nevidím na tom nič zvláštne a reakcie okolia treba ignorovať, je to každého osobná vec, pre čo sa rozhodne a aké dôvody ho k tomu vedú...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

NEVO napísal:smial sa na tom ze mat 17 a byt singl je skor normalne niez nieco nezvycajne, aspon ja to tak vidim v mojom okoli
ja som mal prvy vztah az sokoro v 18(nemislim vztahy typu dnes ta milujem a zajtra, ja uz k tebe nic necitim musime sa rozist) :D
ja tipujem dva tyzdne ak aj bez onanovania :P
No však.

V 14. sa zadívať do nejakého (spravidla ešte mladšieho) dievčaťa,

ktoré opätuje "lásku" (prípadne jej variácie),

ľúbia sa ako kone,

potom sa niečo pokazí medzi nimi,

nastane vzájomná zvada,

ona trucuje a vyvádza psie kusy (keďže sa dostáva do puberty),

on neviem ako na ňu a má z toho ťažkú hlavu,

a máme ďalšiu raduprosiacu tému v LVP :roll: .

Týmto som len poukázať na to, že hoci takéto "vzťahy" môžu byť aj poučné, v najlepšom prípade úspešné, ale žeby boli nevyhnutne nutné a potrebné - myslím si, že nie úplne.
prazenico
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa prazenico »

no ja som tiez nemala dlhsi cas partnera (pol roka) , nepacil sa mi nikto a bola som uplne narocna ale to len kvoli tomu , ze som chcela uplne zabudnut na byvalu lasku a stale sa mi pacil len on , podla mna je to ovela mudrejsie ako kazdy tyzden s dakym inym chalanom na discoteke. :smt006
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kabul napísal:... podla mna je vzdy lepsie niekoho pri sebe mat.
zavisi od toho, koho pri sebe mas, lebo niekedy je daleko lepsie nemat nikoho.

bol som sam bez vsetkeho vyse roka a nemozem povedat ze by to bolo neake zle obdobie, skor naopak. teraz som bol sam skoro pol roka a nic nelutujem. myslim, ze pri vybere vaznejsieho partnera treba byt maximalne obozretny, ale kym chodite na strednu alebo zacinate vysku, tak vam to moze byt jedno. takze, kazde obdobie ma nieco do seba.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

zelovoc napísal:zavisi od toho, koho pri sebe mas, lebo niekedy je daleko lepsie nemat nikoho.

bol som sam bez vsetkeho vyse roka a nemozem povedat ze by to bolo neake zle obdobie, skor naopak. teraz som bol sam skoro pol roka a nic nelutujem. myslim, ze pri vybere vaznejsieho partnera treba byt maximalne obozretny, ale kym chodite na strednu alebo zacinate vysku, tak vam to moze byt jedno. takze, kazde obdobie ma nieco do seba.
Áno, myslím že je rozumné si vopred položiť otázku: ako ďaleko to s tou-ktorou chcem dotiahnúť? A toho sa náležite držať.
Miro06
Novice
Novice

Re: Váš názor na " single" / dobrovoľný celibát ?

Príspevok od používateľa Miro06 »

Ja mám dosť vysoký vek a v živote som nemal vzťah a nič s tým spojené. Môj názor je, že to každého vec a nechápem tých kasanovov, čo urážajú takých ako ja. A čo keď nikdy nikoho nebudem mať, všetci nemôžu byť šťastní a vo vzťahu a rada pre všetkých, čo radi urážajú: Nesúďte niekoho, pokiaľ ste neprežili to, čo on!
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

fascinuje ma, ze vyhladavas temy, aby si sa mohol vyplakat, nestaci ti jedna?
Miro06
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Miro06 »

Tak vieš čo bozaj ma, kašlem na takéto fórum, kde si každý kto mal dievča myslí, že je boh. Vidím, že na svete je plno horších "ľudí" ako ja.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Miro06 napísal:Tak vieš čo bozaj ma, kašlem na takéto fórum, kde si každý kto mal dievča myslí, že je boh. Vidím, že na svete je plno horších "ľudí" ako ja.
ale veď tu sa nikto nad teba nepovyšuje. Nikto nevraví že sme niečo viac ako ty. To TY sa tu zhadzuješ sám a nariekaš nad sebou. Vieš koľko je tu ľudí čo nemá partnera? Lenže oni to berú ako samozrejmosť, kým ty vyhladávaš témy kde môžeš šíriť svoju negatívnu náladu. V poslednej dobe sa s vami nejako roztrhlo vrece, tak sa nečuduj že to ľuďom vadí. My máme svoje starosti, a nikoho nebaví počúvať náreky nejakého človeka že je sám. No tak je, a čo? Na to sa neumiera
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

tak tak.. Zbytocne obnovujes 4 roky stare temy, ked tvoj nazor mame v jednej tvojej aktualnej :) Je to v pohode. Kym ti take veci nechybaju, teda citis sa fajn, ako sa mas, tak inych neries. Kazdemu je dobre tak, ako si zariadi. Nikto ti nazor nebere.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa jin »

Tempus7 napísal:d4nt3 Dúfam že sa nezamýšlaš nad touto "životnou filozofiou" (nekonečným utrpením) ... :D
Dante a nekonečné utrpenie? Ono to ide celkom dokopy :lol:
Ale teraz k téme. O dobrovolnom celibáte tu už téma je a dosť rozsiahlo som sa k nej vyjadril - http://www.hojko.com/incel-nedobrovolny ... it=celibát . V skratke - keď sa tým niekto obhajuje a oháňa, tak je to neschopné nemehlo, ktoré si zo svojej úbohosti spravili lifestyle.
Iné je to pokiaľ niekto vzťah dlhodobo nemá, ale chce, no nedarí sa mu. Musí skúšať, nakoľko ho ľudská prirodzenosť ženie ku spolčovaniu.
A postrehol som tu niečo so 17r.... so what? Ja som bol single do 19 a nebol to incel. Skôr som nebol ešte zrelý.
Terepin
Addict
Addict

Re: Váš názor na

Príspevok od používateľa Terepin »

Skôr som nebol ešte zrelý.
To zrejme ani ja, ale už to mám hlboko v zadku. Život je tak podstatne jednoduchší. :-)
kathleen
Light Professional
Light Professional

Re:

Príspevok od používateľa kathleen »

Grim napísal:no dovodov na single moze byt viac, napriklad v mojom pripade nevyhladavam momentalne ziadnu znamost a do buducnosti ani neplanujem velmi vztah. Velke riziko vidim v tom ze si nebudeme rozumiet a necitim sa schopny zvladnut vychovu deti, alebo mam strach ze nebudem schopny zabezpecit financne chod domacnosti. A navyse som si do buducnosti vybral povolanie kamionistu (bavi ma to a chcem robit co ma bavi bez ohladu na rizika) a za tym si tvrdo pojdem. Momentalne rodinu povazujem ako pritaz v "rozlete". Toto je len moj momentalny nazor, mozno ho za nejake obdobie zmenim.

A tebe A7X tipujem tak tyzden.
tak nejak podobne. vacsiu frustraciu ako zo samoty som mala z toho, ze sa nemozem osobne realizovat. teraz sa konecne realizujem a nechcem sa prisposobovat. cize by som sa nemohla nikomu venovat tak, ako by si to -ako milovana osoba- zasluzil. platonickou laskou nikomu neublizim a mam zodpovednost len sama za seba.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

single som uz 2 a pol roka. a hmm... zo vsetkych co som za tu dobu stretol ziadna nestala za to, aby z toho bol nejaky vztah. su dni, ked som rad, tak ako som, a potom su tie dni kedy ma ide porazit, ale tie prejdu :) ved uvidime, what the future holds.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zo stavom slobodný nemám problém, mám to tak už dlhšie, vyhovuje mi a určite nemám v pláne na tom čosi meniť v najbližších x rokov. :D Svoje lásky a jednu veľkú som si odžil, bolo to krásne, intenzívne, relatívne dlhé, skončilo to a proste teraz to je takto a ja mám takisto čas na sebarealizáciu, nemusím sa nikomu prispôsobovať a riešiť (v tomto je vzťah dosť obmedzujúci, hlavne taký, kedy ste s partnerom každý deň).

Tak ale horšie je byť ešte aj v celibáte, síce do istého veku to netreba vôbec riešiť, ale ak by to už začalo výrazne stúpať a stále nič, už by som asi začal byť nervózny ako podaktorí užívatelia tu. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Lepšia inteligentná samota ako hlúpa spoločnosť.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Racius napísal:Lepšia inteligentná samota ako hlúpa spoločnosť.
Amen.

Z mojich skusenosti je zivot vo vztahu omnoho vycerpavajucejsi a narocnejsi, pricom jeho vyhody su prinajlepsom zanedbatelne. Teda pokial cloveka nezmieta samota a vyslovene nepotrebuje spolocnost nejakej formy spriaznenej duse, ci neciti potrebu zacat budovat rodinu. Ak cloveku vztah velmi nechyba, nemal by ho vyhladavat, pri sexe to plati dvojnasobne.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Gangy napísal: Z mojich skusenosti je zivot vo vztahu omnoho vycerpavajucejsi a narocnejsi, pricom jeho vyhody su prinajlepsom zanedbatelne.
tak to si musel mat naozaj ubohe vztahy :) (alebo extremne divne partnerky)
Artmesai
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Artmesai »

„Lebo sú ľudia neschopní manželstva, pretože sa takí narodili zo života matky, iných takými urobili ľudia a iní sa takými urobili sami pre nebeské kráľovstvo. Kto to môže pochopiť, nech pochopí“ (Mt 19,12). - kto sa rozhodne pre zasvätený život, nerozhodne sa tak sám zo seba - tj. je to Božia milosť, ktorú vyberá každému ako sám chce. :) Na človeku záleží, len či to príme...
Napísať odpoveď