Nejde siet, ako na to ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nejde siet, ako na to ?

Príspevok od používateľa icefiresr »

Takze mam dany problem, zial, ktory nedokazem sam vyriesit a preto dufam, ze vy mi pomozete. Vopred dakujem za navrhy.

Mam takuto siet:
http://img253.imageshack.us/my.php?imag ... 445xz9.jpg

Problem spociva v tom ze notebook ani MDA sa nemozu pripojit na internet, nakolko predpokladam, ze WIFI zariadenie (wifi router d-link di-524) sice je napojeny na AP WL-5460AP, ale nieco je zle nastavene.

Ked sa pripojim cez wifi s notebookom, jedine co mozem urobit je konfigurovat wifi router, stranky na webe nejdu.

Co sa tyka AP WL-5460AP mam k nemu pristup a mozem menit vsetky nastavenia ako aj na druhom routeri.

V sieti musia byt obe zariadenia, kvoli dosahu, nemozem vynechat ani jedno, alebo zamenit jedno za druhe, ak by ste to navrhovali.

Dakujem za pomoc

btw: doteraz to slo cez sietovy kabel, tam netreba nic nastavovat, vsetko riesi automatika, ja len neviem nastavit wifi router, popripade upravit nastavenia AP, aby vsetko slo
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Dúfam, že myslím dobre a ten druhý router [D-Link] je pripojený prostredníctvom káblu, však? Ak áno tak kábel napájaš kam? Dúfam, že do WAN portu. Skús v nastaveniach WAN spraviť jednoduchú vec – zapni si DHCP klienta [IP ti bude priraďovať 5460] a v nastaveniach LAN DHCP vypnúť. Teraz by sa mali IP všetkým zariadeniam v sieti priraďovať IP prostredníctvom 5460. Ešte ma napadajú také veci, že na 5460 nemáš zapnutý nejaký filter MAC adries, alebo nemáš vypnuté úplne DHCP?
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa icefiresr »

dakujem za pomoc, nakoniec to ale bolo v type kabla-nebol cross
Napísať odpoveď