2x HDD
2x HDD
Zdravicko. Idem si kupovat novy HDD a skoda by bol zahodit ten stary. Rozmyslal som ze budem pouzivat obe HDD. Avsak ten novy bude mat vecsiu prenosovu rychlost ako ten stary. problemom je ze neviem ci ho ten stary nebude brzdit.
Stary HDD:
SEAGATE Barracuda 7200. 10 T-Lite 160GB, SATA II NCQ 2MB cache, 7200 ot, ST3160215AS
Novy HDD:
Pravdepodobne to bude tento
Stary HDD:
SEAGATE Barracuda 7200. 10 T-Lite 160GB, SATA II NCQ 2MB cache, 7200 ot, ST3160215AS
Novy HDD:
Pravdepodobne to bude tento
??? Tak potom mi nieco uslo. Ja som si myslel ze je tam dost velky rozdiel.KoCi napísal: BTW oba su SATA2, takze rychlost by sa lisit nemala. Aspon teda citelne nie.
Napriklad:
SEAGATE Barracuda 7200.11 500GB, SATA II NCQ 32MB cache, 7200ot, PMR Ma prenosovu rychlost Až 105 MB/s
A
Samsung SpinPoint F1 500GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot., 8.9ms Ma prenosovu rychlost až 300 MB/s
Ja myslim ze rozdiel tam je. Alebo som to zle pochopil?
to su tak mozno teoreticke rychlosti, v reale budes rad ze ti davaju 80-100MB/s, osobne mi pripada viac fer udaj, ktory udava Seagate - ten sa da povazovat za podstatne realnejsi.
Povedzme tak, ze za specifickych podmienok na urcitom bloku HDD, pri suvislom toku dat, sa moze u samsungu vyskytnut rychlost citania ozaj vysoka, ale take tie laboratorne podmienky zaujmu malokoho. Aj tak o tych 300MB velmi silno pochybujem - nerealne.
Povedzme tak, ze za specifickych podmienok na urcitom bloku HDD, pri suvislom toku dat, sa moze u samsungu vyskytnut rychlost citania ozaj vysoka, ale take tie laboratorne podmienky zaujmu malokoho. Aj tak o tych 300MB velmi silno pochybujem - nerealne.
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
zapojis 2 hdd a spravaju sa ako jeden- po lopateArachno napísal:A naco je vlastne dobry raid?
TROSKU odbornejsie
je to sposob zapojenia diskov(alebo aj ineho zdroja, miesta ulozista), tak, ze na jeden kus sa zapisuju parne bity a na druhy neparne bity. kazdy osobne je len plny bordelu, ale spolu su asi1,9* vykonnejsie ako disk s takou kapacitou. malu nevyhodou je ze tie disky idu vkuse obe na 100% cize sa skor opotrebia a navyse 2* taky hluk.
sposoby zapojenia su rozne
raid 0 (stripping) len 2 disky v jednom poli
raid 1 (mirroring) na obe sa uklada to iste, v pripade poruchy sa bez problemov mozu data opravit.
a potom je este zopar modov. nejaky JBOD do pola nahadzete kolko diskov mate rozne kapacity, modely a tak a oni idu ako ten najpomalsi. inac vsetky vyzaduju identicke 2 modely disku
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ja som si nezisťoval čo to raid je a vyškúšal so to že čo to spraví.. ja kkt som dal všetkych 5 raidov enabeled.. a fungovlo to tak že sa mi spravil mirror disku.. čiže som prišiel o 250 BG vecí čo som si odkladal.. ešte že existuje r-studio a to mi pomohlo.. ale aspon viem čo presne znamená raid a čo to robí