server housing

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lucas03
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

server housing

Príspevok od používateľa lucas03 »

Dufam ze ma nezabijete, kedze su tu uz podobne temy, ale ja sa chcem spytat na info osobne pre mna. doteraz som platil 1000 mesacne za zdielany server, o mesiac by som si mal kupit serverhousing, ktory mi ponuka za 5000 sk/mesiac. Za bandwidth by som nemal platit, ak bude do tych niekolko TB mesacne. Ide o to ze este chcem rozsirit tu stranku co najviac vytazuje, a spravit druhu podobnu.
tak nejake udaje o mojom vytazeny.
page views mate okolo 2 000 000/den

hoster (20:23:06 5/11/2008)
traffic cca 200 gb/mesiac

hoster (20:23:21 5/11/2008)
mate tam za posledne 2 tyzdne a 3 dni 92 GB

hoster (20:25:21 5/11/2008)
v tejto chvili u nas bezi 138 Vasich procesov

hoster (20:25:34 5/11/2008)
je to trochu skresleen avsak dalo by sa povedat, ze robite cca 100 requestov za sekundu
mne sa to zda dost drahe, tak sa chcem spytat ci sa da za to vybavit nieco lacnejsie, Ako nemozem mat vlastny server, lebo som z MT a nemohol by som vymienat HW keby sa nahodou nieco pokazil, a webhoster to robit nebude. iba ak ho budem prenajimat.

Minuly mesiac som vytiahol z Paypali 8 000, takze asi by to pokrylo, len neviem neviem, lebo nebiem ci kazdy mesiac budem v pluse nad 5 000,
Je niekde lacnejsia sprava o taky server, kde by sa dal ci uz kupit alebo prenajimat.
Dufam ze mi pomozete.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

O cene tazko povedat, pretoze nepises co je to za hardware, ci je v cene sprava v pripade vypadkov, support, nastavenia, hotline, zalohovanie, proste nic blizsie. Neuvadzas, ci ta stranka je pre slovenskych navstevnikov, ceskych alebo je to zahranicie, teda co bude tvorit hlavny traffic. Ta stovka giga co mas prenesene za mesiac, to je smesne cislo, teda pokial by slo o domaci traffic.

Skus si pozriet a porovnat hw zostavy, limity, spravu a ceny...:
http://www.master.cz/cenik-dedikovanych-serveru/
http://www.superhosting.cz/dedicated.php
http://www.flyweb.cz/server-hosting
http://www.vasserver.sk/?page=ponuka
http://www.hostingy.cz/dedikovane-serve ... erver.html

Ked si pozriem master.cz alebo superhosting.cz, tak maju podla mna dobre ceny, dobre podmienky a su to velke firmy, takze by som tam nevidel problem. Musis sa rozhodnut sam.

My (hojko.com) mame vlastny server, je umiestneny v serverovni a mam to do serverovne tak dve hodiny cesty autom, ale za ten rok a pol sa zatial nic nestalo, nenastal ziadny hw problem, jedine raz som bol pridat novy disk... Musim si zaklopat na drevo...
lucas03
Darca
Darca

hojko napísal:O cene tazko povedat, pretoze nepises co je to za hardware, ci je v cene sprava v pripade vypadkov, support, nastavenia, hotline, zalohovanie, proste nic blizsie. Neuvadzas, ci ta stranka je pre slovenskych navstevnikov, ceskych alebo je to zahranicie, teda co bude tvorit hlavny traffic. Ta stovka giga co mas prenesene za mesiac, to je smesne cislo, teda pokial by slo o domaci traffic.

Skus si pozriet a porovnat hw zostavy, limity, spravu a ceny...:

Ked si pozriem master.cz alebo superhosting.cz, tak maju podla mna dobre ceny, dobre podmienky a su to velke firmy, takze by som tam nevidel problem. Musis sa rozhodnut sam.

My (hojko.com) mame vlastny server, je umiestneny v serverovni a mam to do serverovne tak dve hodiny cesty autom, ale za ten rok a pol sa zatial nic nestalo, nenastal ziadny hw problem, jedine raz som bol pridat novy disk... Musim si zaklopat na drevo...
no hardware teraz neviem, lebo som v skole, ale ja neviem este ci chcem server housing, lebo mam tak 17 000 teraz, o mesiac mozno budem maty 27 000 ci sa mi oplati kupit server a housovat, alebo radsej prenajimat. lebo ja nemozem ist ako ty autom do blavy. Sa bojim ze by sa nieco pokazilo preto potrebujem aj aby sa o to staral niekto, no ten bandwidth je asi tak na polku, polka zahranicny a polka domaci.

keby som mal vlastny server tak potrebujem teda support, spravu servera a instalaciu taktiez. stranky su pre zahranicnych, co je takych 10 000 navstev dokopy, zahranicie a potom mam jednu na reklamu, kde prevlada asi sk a cz traffic.

este sa spytam hostera na server aky potrebujem, aby to utiahlo.

chcel by som kupit server, ale tak aby sa potom o neho uplne starali, opravy, support, kontrola, atd. len neviem ci by som nam mal, na virtualnom serveri someste mesiac, asi budem kontaktovat vsetky housingove spolocnosti, a ak nedostanem pre mna vyhiodnejsiu ponuku, tak to asi budem musiet platit 5 000 za prenajaty.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na to je jednoducha matematika. Spocitaj si kolko ta vyjde novy server (za 20 tisic mas dopohody zelezo) a podel si to mesacnym rozdielom za prenajom a housing (tzn. napr. prenajom - 5k, housing 3k = rozdiel 2k) a zistis ze to mas splatene za 10mesiacov, neskor uz iba "zarabas"
lucas03
Darca
Darca

takze som pisal s jednym slovakom, asi kupim server za 17000, mesacne platit 3000 za housing a spravu, plus bandwidth. No neviem ci sa mi to oplati, kedze mam pomerne velky bandwidth.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Co za server to bude, nainstaluje ti to, nastavi a aky traffic dostanes za tu cenu??? Teoreticky by som ti za istych okolnosti vedel trosku pomoct...
lucas03
Darca
Darca

hojko napísal:Co za server to bude, nainstaluje ti to, nastavi a aky traffic dostanes za tu cenu??? Teoreticky by som ti za istych okolnosti vedel trosku pomoct...
tak mam tam
Mas tam vykon 4 procesoru QUAD Core 2,5 GHZ (opravdu hodne vykonne), az 8GB RAM, 50GB mista, Neomezeny traffic CZ, 150GB zahranici ...

za 1190,-
2000cz aj s administraciou
, instalacia zadara, traffic vidis, a ako by si vedel pomoct.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To mi pripada ako zdielany dedicated server viacerymi uzivatelmi, ci sa mylim??? Nieco blizsie k tomu nemas, napriklad link a podobne...??? Pomoct by som ti vedel tak, ze pokial by si si kupil vlastny hw, tak mozno zohnat lepsiu cenu ako bezne v obchode, instalaciu servera za dake dve tisicky..., potom by si si uz musel serverovnu a podmienky zabezpecit sam (vnet.sk, primanet.sk..., za tie dve tisicky by si to v pohode spravil aj s prijatelnym trafficom).
lucas03
Darca
Darca

ok, len je to virtualny, ale vravel mi ze tam je nejako vymyslene ze mnozstvo zakaznikov neovplyvnuje vykon atd, neviem preco. A este tam nikoho nema, a casom si asi kupim server, lebo teraz som kupil par stranok, tak skusim teda ten virtual, potom by som ti mozno napisal ak casom budem chciet server, tak dik.

inac opravy, spravu a administraciu, o to by som sa musel starat sam vsak.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Opravy ano, ale s adminsitraciou by ste sa vedeli dohodnut.
Napísať odpoveď