co v buducnosti(povolanie)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
A7X
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa A7X »

okej kebyze chcem byt politik,poslanec,minister( :lol: ) na aku vysku mam ist?
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

A7X napísal:okej kebyze chcem byt politik,poslanec,minister( :lol: ) na aku vysku mam ist?
na to ti staci zakladna xD (joke)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

A7X napísal:okej kebyze chcem byt politik,poslanec,minister( :lol: ) na aku vysku mam ist?
na hocijaku, na to potrebujes znamosti alebo charizmu a schopnost presvedcit ludi, aby ta zvolili
A7X
Medium Star
Medium Star

tak ale musim mat nejake znalosti....musimmvediet co robim....hadam tam neposadia nejakeho charizmatickeho jana s lopatov :lol:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

jano luptak mal zavratnu karieru :D
tak zalezi co chces "riesit" v politike. ked by si chcel byt financministrom, mal by si mat ekonomicke vzdelanie, ked polnohospodarstva tak polnohospodarske, ked by si chcel byt ministrom zdravotnictva, padlo by vhod lekarske zameranie... :)
A7X
Medium Star
Medium Star

resume:aky je vas nazor na to cele??(myslim ze ktra praca je najvyhodnejsia-peniaze-cas)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

P-herec :D
A7X
Medium Star
Medium Star

nooooo musiom zacat posilovat nech nato vyzeram :-D .....ale fakt ako robi pecko je super :-D .......to by som robil aj nadcasy......aj by som si pracu bral domov :lol: ........keby to bolo peckop zeby mi tam tvar nebolo vidno mozno by som sa dal nahovorit
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

najvyhodnejšie .......to vie asi Gates ?? nie ???
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

konyk87 napísal:hmm..pises, ze si prvak na gympli..pokial sa nemylim, tak filozofia je az v 4. rocniku na predmete Nauka o spolocnosti..skus nam teda vysvetlit, co chapes pod pojmom "filozofia" lebo je dost mozne, ze to bude mat dost daleko od toho, co sa tam skutocne berie.. minimalne pre to, ze som este asi nestretol nikoho, koho by to bavilo a sam neviem ako som z toho predmetu presiel :)
tak mna nahodou filozofia celkom bavila :D

inak myslim si,ze mas este dost casu na uvazovanie,minimalne do tretiaku,kedy si budete vyberat seminare z profilovych predmetov(aspon u nas to tak bolo)...ja som v prvaku tiez nevedela,co chcem studovat,lakalo ma prekladatelstvo,potom psychologia,medicina...a rozhodla som sa v podstate az na zaciatku maturitneho rocnika,takze casu dost :D aj tak to mozno este tisickrat zmenis :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

//edit: vymazané
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a čo tak vyštudovana škola s maturitou

zameranie : spravca počitačovych sieti ........tri roki sa učime 4 cely praxujem v nejakej firme a pridem už len na maturity .....................brat mi vravel ze tam sa budem učiť stale matiku a fyziku ciže ma zoberu na hocijaku technicku školu ??? čo vy nato ?? je to tak ??? ...............tak škola je odborne učilište a tak no je to odbor ktory ma bavi pc atd. ale proste nekcem to posrať ked viem že možem isť aj na gympel a byfliť sa niečo čo ma nebavi ..........a isť potom na nejaku vysoku bankovnictvo alebo niečo stoho .............čo by ma aj bavilo ale te 4 roky na gympli by boli hrozne ale ak je to 2x lepšie ako te technicka škola tak pouvažujem ...........
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Keď som bol malý, uvažoval som nad právom (lebo peniaze). :? Veci sa však zmenili - vďakabohu.

Nasleduj svoje sny - kamarát išiel na dopravnú do Žiliny za letca (úžasný príklad).
Zaxman napísal:a čo tak vyštudovana škola s maturitou

zameranie : spravca počitačovych sieti ........tri roki sa učime 4 cely praxujem v nejakej firme a pridem už len na maturity .....................brat mi vravel ze tam sa budem učiť stale matiku a fyziku ciže ma zoberu na hocijaku technicku školu ??? čo vy nato ?? je to tak ??? ...............tak škola je odborne učilište a tak no je to odbor ktory ma bavi pc atd. ale proste nekcem to posrať ked viem že možem isť aj na gympel a byfliť sa niečo čo ma nebavi ..........a isť potom na nejaku vysoku bankovnictvo alebo niečo stoho .............čo by ma aj bavilo ale te 4 roky na gympli by boli hrozne ale ak je to 2x lepšie ako te technicka škola tak pouvažujem ...........
Až chceš niečo serióznejšie s počítačmi, uprednostnil by som skôr priemyslovku.
Áno, matematika a fyzika sa Ti zíde pokiaľ pôjdeš smerom na techniku.

Z gympla sa dostaneš na VŠ technického smeru, avšak v prípade elektrotechnickej Ti budú chýbať znalosti z elektro (ktoré Ťa však doučia, ale vysokoškolským prístupom), rovnako aj na strojarine. Prednosti gymnazistov je silný základ v matematike.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vieš nasleduj svoje sny ale moj sen tiež neni mechanik počitačovych sieti myslim presne to moj sen je robiť s pc nejaky program ci už nejake navrhy atd...........alebo programovanie proste to všetko sa skorej naučim na tej vysokej totiž nekcem skončit v nejakej telekomunikačnej firme kde budem zapajat kable za 25 000 ked budem mat nejaku vysoku školu .............a na priemyslovku by som tiež teoreticky kcel isť no rozhodujem sa medzi tymi dvoja ja som sa rozpraval zatial iba s učitelom zo strojarni ciže ten mechanik pc. sieti a on mi to zhnol ::: strojarne prax:::premyslovka teoria:::::a moj nazor nato : teoria je ti nanič ked nvš zabojit radio do zastrčky..........ale zas na vysokej mi bude zas prax asi nanič skorej ta teoria bude dôležitejšia ??? či ??

su to dosť rozdielne školy čo sa tyka učenia a preto sa nvm rozhodnuť .........mne sa pači dosť tam na mechanik pc sieti ze 4 rok pracuješ v nejakej firme čo by bolo fajn lebo by som si mohol čosi zarobiť na študia keby by idem aj na tu vysoku
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Zaxman napísal:vieš nasleduj svoje sny ale moj sen tiež neni mechanik počitačovych sieti myslim presne to moj sen je robiť s pc nejaky program ci už nejake navrhy atd...........alebo programovanie proste to všetko sa skorej naučim na tej vysokej totiž nekcem skončit v nejakej telekomunikačnej firme kde budem zapajat kable za 25 000 ked budem mat nejaku vysoku školu .............a na priemyslovku by som tiež teoreticky kcel isť no rozhodujem sa medzi tymi dvoja ja som sa rozpraval zatial iba s učitelom zo strojarni ciže ten mechanik pc. sieti a on mi to zhnol ::: strojarne prax:::premyslovka teoria:::::a moj nazor nato : teoria je ti nanič ked nvš zabojit radio do zastrčky..........ale zas na vysokej mi bude zas prax asi nanič skorej ta teoria bude dôležitejšia ??? či ??

su to dosť rozdielne školy čo sa tyka učenia a preto sa nvm rozhodnuť .........mne sa pači dosť tam na mechanik pc sieti ze 4 rok pracuješ v nejakej firme čo by bolo fajn lebo by som si mohol čosi zarobiť na študia keby by idem aj na tu vysoku
Na strednej Ťa veľmi nenaučia programovať (čo mám ja skúsenosť), avšak ukážu Ti prácu v AutoCAD, čo je myslím dobrý začiatok pre strojára.

Nespoliehaj sa, že tam to učia. Chop sa situácie hneď teraz. Na vysokej Ťa skôr k tomu dostanú, akurát že to je o tom, že oni len ukážu cestu ako sa to má - a zvyšok je len na Tebe. Okrem toho na programovanie treba mať vlohy aby to malo nejaký hlbší význam.

A opatrne okolo vysokej: najskôr sa musíš na nejakú dostať a na to potrebuješ znalosti zo strednej (hovorím o Vysokej škole, nie nejakom odvare).

Máš zlý názor. Aby si mohol vôbec robiť nejakú odbornejšiu robotu, je mimoriadne vhodné mať slušný teoretický základ ohľadom nejakej oblasti. A nemysli si, že na učňovke budú na praxi vyučovať neviemaké špeciality.
Pokiaľ nemáš ucelenejší pohľad na problematiku či už zo školy alebo od inkakadiaľ, nečakaj patričné pracovné pozície (hoci dnes je všetko možné a vďaka nenasýtenému trhu a známostiam sa môžeš dostať ako slepé kura k zrnu - no na to by som sa vonkoncom nespoliehal).
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ciže by som skorej mal isť na tu priemyslovku ???
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Zaxman napísal:ciže by som skorej mal isť na tu priemyslovku ???
Až sa rozhoduješ len na základe toho, že na SOU je viac praxe, tak áno. Dovolím si povedať, že SPŠ Ti dá viac poznatkov (a určite lepšiu prípravu na VŠ).
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mno počkam si aj na ine nazory...............
ale poviem ti to takto čo kcem ja :::: ja kcem isť na vyšku to je iste ,,,,,,,samozrejme kvoli lepšej praaaaci..............ale viac by ma na strednej bavilo praxovať a robit tam somarinky proste a najviac sa mi pači ten jeden cely rok praxe...............ale ak je to fakt take ze stej školy potom nemam bohvie aku šancu sa dostať na vyšku a s priemyslovky určite ano pretože si myslim ze je to najtažšia škola v martien s gymplom tak by som potom šiel na tu priemyslovku ...............lebo radšej štyri roky pretrpim a pojdem na tu vyšku ako chodiť do školy ako tak rad ale potom bye bye 20% šanca z´že vydržim na vyške ak by som sa dostal aspon rok
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

looll lama,s SOU by si mal lamu sancu sa dostat na VS a ked aj hej tak by si krv potil.Ja chodim na SPSE mam aj prax(pricom ju mam raz za tyzden 3 hodiny) a aj teoriu.co sa tyka praxe je to stupidne ale musis to vediet ako to mas zapojit.a ked ty chces viac praxe ako teorie tak to na VS nemas sancu.a zase po skonceni strednej skoly mas malu moznost sa zmaestnat a nejako dalej sa rozvijat vo firme...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

s SOU sa ma clovek rovnaku sancu dostat na VS ako z SPS ked sa uci.
Napísať odpoveď