rozne srandy, ktore mozeme vyrobit doma

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stenky »

mozes zmiesat uplne kludne, len to ovplyvni intenzitu horenia.

druha vec je ze ciste KNO3 je ta na 98-99.5% ciste bez primesi
v hnijive tak 80% ciste.

ak to nebudes topit na sporaku a len to zmiesas nieje problem. pokial to mas v plane vtavit do roztopeneho cukru na sporaku, tak primesy KNO3 cize neciste ti mozu znizit teplotu topenia co je neziaduce, lebo ked ju presvihnes tak KNO3 sa vznieti.....
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

ok cize ak som spravne pochopil doma to radsej nemam skusat ? a cital som ze je lepsie varit cukor na dvoj platnnicke nez na ohni je na tomnieco pravdy ?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mas 3 moznosti ako spravit zmes cukor KNO3

a) na sporaku roztopis cukor a vmiesas tam KNO3. toto je asi najriskantnejsie. ked pouzivas plynovy sporak tak priamy plamen ti moze zapalit zmes na panvici a ta ti vyhori a zadymi cely byt.
tu je dolezite ze topis cukor a nesmies dosiahnut teploty topenia KNO3 pri ktorej sa ti vznieti. tu si vzdy davam pozor aby som KNO3 vmiesaval do cukru a aby sa kopky soli nepovalovali na panvici mimo cukru (treba ho co najskor zabalit, vmiesat do roztopeneho cukru, nenechat v kontakte s platnou pridlho)

b) nasypes to cele do maziara a cele to premiesas a rozdrvis a nechas v prasku. celkom bezpecne ale nedrzi to tvar.

c) zmiesas cukor a KNO3 v nadobe a mierne to zalejes vodou aby si dostal pastu. tu potom vysusis. celkom to drzi tvar ale voda moze robit obstrukcie pri zapalovani ked to nemas dobre vysusene.

ja osobne pouzivam metodu A. topim cukor a to rovno na plynovom plameni :D zatial sa nic nestalo a dufam ze sa ani nestane. davam si velky bacha. dolezite su ochranne pomocky (okuliare, zastera...)
elektricka platna je urcite bezpecnejsie riesenie...
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

hhno ja neviem tie metody sa mi pacia asi skusim najprv tu metodu C ak to nepojde tak skusim A a do coho mam dat KON3 v metode B ? :D inac dikes moc a pocuj prosim ta cize nevadi ak kupim hnojivo a zmiesam cukor s tim nebude to neak posobyt na horenie alebo nemoze to zapricinit inu reakciu ? :) dikes za odpoved
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

primesy v hnojive ti znizia teplotu topenia KNO3, cize si musis dat viac bacha nato aby si tu teplotu nepresvihol, inak vetras byt.
Inac, otazka do plena, nesiel by ziskat cisty jod z jodovej tinktury? Ved to je vlastne roztok etanolu a jodu. Skoda ze uz nemame anorganicke labaky :( nie je kde skusat...
Halkeey
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Halkeey »

cawte viete ten experiment Horuci ľad
no tak ja som ho skusal ale ten Octan-sodny som si skusal vyrobiť z octu a kypriaceho prasku a aj zo sódou ale nic ! nefuguje to :(
a Octan-sodny neviem nijako zohnat v lekarni ten roztok nemaju akurat mast a mast mi je nanic :/
PONGO94
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PONGO94 »

j a som octan sodny vyrabal doma z octu a sody bikrbony
staci pouzit obycajny kuchynsky ocot az nato ze vysledny octan nebude cisto biely ale do hneda zafarbeny a nesmie sa do toho pouzit kypriaci prasok ale soda bikarbona
mam aj video na ceknito vola sa to : acetat sodika mrknite to
alebo mam aj navod na vyrobu na svojej stranke :pongo.nolimit.cz
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

neviete kde zoženiem jód a amoniak? Inšpiroval ma erytrocyt.
PATO555148
Novice
Novice

Re: rozne srandy, ktore mozeme vyrobit doma

Príspevok od používateľa PATO555148 »

Octan Sodný
http://sk.wikipedia.org/wiki/Octan_sodn%C3%BD

Dá sa vyrobiť neutralizáciou kyseliny octovej hydroxidom sodným alebo hydrogénuhličitanom sodným:
CH3COOH + NaOH → CH3COONa + H2O
CH3COOH + NaHCO3 → CH3COONa + H2O + CO2

alebo
http://www.pongo.nolimit.cz/acetat-sodi ... vek-6.html
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Fajn srandy sa tu dajú nájsť, len tie chemikálie a pod. sa ťažko zháňajú. Ináč pozerám, že sa tu dosť ludí vyzná do chémia vzorcov a tak. :wink: Len čakám, že si tu niekto vyžiada recept na péčko. :D

Skúšali ste spraviť niekto ten lad? :)
anonym2682
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa anonym2682 »

Ja som zavolal do lekárne a mi povedali, že majú octan sodný ako masť a octan sodný na obklady. Prosím vás vie niekto, ktoré je to správne na výrobu horúceho ľadu? (octan sodný ako masť alebo octan sodný na obklady)

PONGO94: Skúšal som to tak ako si to urobil ty :dal som 150ml octu a 10g sody bikarbony, nechal som to na plameni asi 12 minút (aj to vrelo), nechal som to vychladnúť, dotkol som sa toho a nič sa nestalo zatriasol som a tiež sa nič nestalo :(
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa peterxxx »

joejoe napísal:pobozkat :) a pochvalil som to tam nenapisal :)

a co som nasiel

- noazaj pecka
Ja som raz natrafil na jeden sposob ako "okamzite" zmrazit lad...Teda nebolo to zas tak okamzite :D ale vyzeralo to fajn.Postup bol jednoduchy, zobral si SYTENU( aby obsahovala CO2) mineralku BEZ CUKRU (voda s cukrom ti nezamrzne ako snad vies xD ) ,tuto vodu si dal na 2-3 hodinky o mrazaku, potom vyeries ( opatrne nesmies trepat) otvoris, prilejes trochu cistej vody a uvidis ako sa okamzite zacne premienat na lad.Skusal som to aj doma a bolo to vazne efektne :)
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

http://danyk.wz.cz/
ten chlapík má rôzne srandy ktoré si možno vyrobiť doma ... ale bežnému človeku by som to neodporúčal :twisted:
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

Stenky napísal:mas 3 moznosti ako spravit zmes cukor KNO3

a) na sporaku roztopis cukor a vmiesas tam KNO3. toto je asi najriskantnejsie. ked pouzivas plynovy sporak tak priamy plamen ti moze zapalit zmes na panvici a ta ti vyhori a zadymi cely byt.
tu je dolezite ze topis cukor a nesmies dosiahnut teploty topenia KNO3 pri ktorej sa ti vznieti. tu si vzdy davam pozor aby som KNO3 vmiesaval do cukru a aby sa kopky soli nepovalovali na panvici mimo cukru (treba ho co najskor zabalit, vmiesat do roztopeneho cukru, nenechat v kontakte s platnou pridlho)

ja osobne pouzivam metodu A. topim cukor a to rovno na plynovom plameni :D zatial sa nic nestalo a dufam ze sa ani nestane. davam si velky bacha. dolezite su ochranne pomocky (okuliare, zastera...)
elektricka platna je urcite bezpecnejsie riesenie...
Moj brat to raz skusal metodou A : Na sporaku to mal dlhsie ako bolo treba a vybuchlo mu to (nie nejak extra ,ale vsetko sa mu v hrnci naraz chytilo) a zadymil celu pivnicu a skoncil s malymi popaleninami
Preto odporucam robit tam kde nevadi zadymenie a tie okuliare ako vravis je pritom samozrejmost lebo to po vzplanuti prska na vsetky strany
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

Taká vec ma napadla. či pri horení tej zmesy KNO3 a cukru nevznikajú náhodou kyanidové výpary... možno len strieľam ale ten KCN mi nejde len tak z hlavy. Ale ak liadok v tomto prípade funguje jak katalyzátor horenia cukru tak fakt len strieľam :D.
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

nedavas tam aj sodu? moj brat jej dal viacej a vtedy to tak rychlo speni... a kvalita dymovnice zalezi od farbiva :wink:
Dogwoggle
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dogwoggle »

pozrite si stranku http://www.tranzistor.sk tam si dajte to schemy a experimenty super stranka kopec sa dozviete :wink: odporúčam

Ja som skúšal robiť aspoň 9 krat ten horky lad, ale nikdy sa mi to nepodarilo, vždy som šiel presn podla návodu a nič:(
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Re:

Príspevok od používateľa IamMartinQo »

peterxxx napísal: Ja som raz natrafil na jeden sposob ako "okamzite" zmrazit lad...Teda nebolo to zas tak okamzite :D ale vyzeralo to fajn.Postup bol jednoduchy, zobral si SYTENU( aby obsahovala CO2) mineralku BEZ CUKRU (voda s cukrom ti nezamrzne ako snad vies xD ) ,tuto vodu si dal na 2-3 hodinky o mrazaku, potom vyeries ( opatrne nesmies trepat) otvoris, prilejes trochu cistej vody a uvidis ako sa okamzite zacne premienat na lad.Skusal som to aj doma a bolo to vazne efektne :)
SYTENA ? Kde to zoženiem a čo to je vlastne ?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Sytena=bublinkova :)

Sodovka, perliva voda, voda s sytena s CO2.

...v obchode. (nie, zeleziarstvo to nie je)
Dogwoggle
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dogwoggle »

Napísať odpoveď