da sa N95 vystopovat podla IMEI?
da sa N95 vystopovat podla IMEI?
no mam taky problem... asi pred mesiacom mi ukradli N95 a bol som na policii. tam mi povedali ze im mam dat IMEI mobilu ze oni ho vystopuju. je to vobec mozne nejako cez ten IMEI vystopovat alebo mi len hovorili blbosti?
IMEI som im uz vtedy rovno dal, tj. uz sa iba pytam ze ci sa to nekedy podari vystopovat
IMEI som im uz vtedy rovno dal, tj. uz sa iba pytam ze ci sa to nekedy podari vystopovat
-
->slavo<-
Addict
Neviem podla coho tie telefony hladaju ,ale mna a kamaratov prepadli zo zbranou v ruke a ukradli nam 3 telefony .
Boli sme na policii nahlasili sme to ,IMEI vsecko doteraz nic nenasli a to su uz tomu mozno aj 2 roky.
Minuly rok mi ukradli s Predajne N95tku ked stala este okolo 20tis. korun a + ktomu este 6280tku a a dodnes nic nenasli .
No a sere ma napr to ZE mi jedno dievca predalo telefon este ked som pracoval v obchode a robil vykup .
Bola to Nokia 5310 kupil som ju cca za 3tis. a lezala mi asi 4 mesiace doma na stole jedneho dna som ju predal kamoske a o tyzden jej volali policajti ze vedia ze ma kradnuty telefon a maho doniest na Policiu
Zistil som ze to nahlasila Mama tej slecny co mi to predala ze jej synovy asi ukradli telefon ze mu niekde vypadol taketo reci . nos koro som odpadol .
Ty policajti su uplne Prij. riesia taketo pripady a lupezne prepadnutie neriesia je to smutne ale je to tak . Ludia su dnes fakt prefikany Predaju vam telefona o par mesiacov nahlasia na policii ze im ho niekto ukradol. telfon maju spat . a peniaze tiez. Jedina chyba bola ta ze som zahodil Kupno predajnu zmluvu kde bola dotycna osoba ktora mi to predala. Este sa to stale riesi a dufam ze to dopadne dobre ..
ALe som maximalne nasrany . Lebo riesia telefon za 3tisic. a moje telefony co mi ukradli za sumu asi 26tisic neriesia . sry za chyby.
ale ponahlam sa a musel som reagovat.
Dufam ze ti tvoju N95tku najdu drzim palce.
Boli sme na policii nahlasili sme to ,IMEI vsecko doteraz nic nenasli a to su uz tomu mozno aj 2 roky.
Minuly rok mi ukradli s Predajne N95tku ked stala este okolo 20tis. korun a + ktomu este 6280tku a a dodnes nic nenasli .
No a sere ma napr to ZE mi jedno dievca predalo telefon este ked som pracoval v obchode a robil vykup .
Bola to Nokia 5310 kupil som ju cca za 3tis. a lezala mi asi 4 mesiace doma na stole jedneho dna som ju predal kamoske a o tyzden jej volali policajti ze vedia ze ma kradnuty telefon a maho doniest na Policiu
Zistil som ze to nahlasila Mama tej slecny co mi to predala ze jej synovy asi ukradli telefon ze mu niekde vypadol taketo reci . nos koro som odpadol .
Ty policajti su uplne Prij. riesia taketo pripady a lupezne prepadnutie neriesia je to smutne ale je to tak . Ludia su dnes fakt prefikany Predaju vam telefona o par mesiacov nahlasia na policii ze im ho niekto ukradol. telfon maju spat . a peniaze tiez. Jedina chyba bola ta ze som zahodil Kupno predajnu zmluvu kde bola dotycna osoba ktora mi to predala. Este sa to stale riesi a dufam ze to dopadne dobre ..
ALe som maximalne nasrany . Lebo riesia telefon za 3tisic. a moje telefony co mi ukradli za sumu asi 26tisic neriesia . sry za chyby.
ale ponahlam sa a musel som reagovat.
Dufam ze ti tvoju N95tku najdu drzim palce.
-
reno23
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
cca. pred tyzdnom kamaratovi ukradli mobil (nokia 6300), volal na policiu ze chce nahlasit stratu a spytal sa , ze ci ten telefon mozu lokalizovat. Pan policajt ho vysmial , ze to kde pocul, ze na Slovensku vobec take pristroje na lokalizaciu mobilnych telefonov nie su. Pri telefonovani som stal vedla neho takze tieto dristy zamestnaca call centra mozem potvrdit
prave preto aby im to nebolo uplne ukradnute som ohodnotil ukradnuty mobil na 10k aby to uz bol trestny cin a zacali sa tym aj zaujimatLub0$ napísal:Co ja viem, tak kazdy telefon sa da vystopovat......no ako to na SVK chodi, pre policiu niesu podstatne krazdeze v hodnote zopar tisic....sice im je ukradnute vsetko.
No da sa to vystopovat. Neviem ako moc to spolocnosti robia a na zaklade akych udalosti, ale niekto mi hovoril, ze t-mobile ponuka tuto sluzbu za niake peniaze.
Cely problem je avsak v tom, ze osoba, co ti ukradne mobil, s nim nechodi dalsi rok, ale ide ho okamzite predat, kde kupujuci clovek ako prve zmeni IMEI cislo, aby sa nedal vystopovat.
Z tohoto hladiska treba jednat rychlo a dufat, ze kompetentni ludia jednaju rovnako rychlo. Vacsinou je ale skoro nulova sanca, ze sa ten mobil najde, kedze je zvykom, ze IMEI cislo je velmi rychlo zmenene.
Cely problem je avsak v tom, ze osoba, co ti ukradne mobil, s nim nechodi dalsi rok, ale ide ho okamzite predat, kde kupujuci clovek ako prve zmeni IMEI cislo, aby sa nedal vystopovat.
Z tohoto hladiska treba jednat rychlo a dufat, ze kompetentni ludia jednaju rovnako rychlo. Vacsinou je ale skoro nulova sanca, ze sa ten mobil najde, kedze je zvykom, ze IMEI cislo je velmi rychlo zmenene.
-
->slavo<-
Addict
ano mas pravdu ale Imei.cislo je v podstate nova doska co neni lacna zalezitost ,ale vzdy lacnejsia ako novy mobil.Indigo napísal:No da sa to vystopovat. Neviem ako moc to spolocnosti robia a na zaklade akych udalosti, ale niekto mi hovoril, ze t-mobile ponuka tuto sluzbu za niake peniaze.
mylite sa..take nieco ako prepalenie IMEI neexistuje..to nie je o prepisani...vobec...telefon sa da vystopovat,ale nie je to take jednoduche...samozrejme sa to da len ked je telefon zapnuty.policii nahlasis kradez a policia poziada operatora,aby im ho dala stopovat.A este jedna vec co vsak nemam potvrdene-na stopovanie musi mat policia povolenie prokuratora.
aj ja som nahlasil kradez tel.davnejsie N6230,ale nic.no viem vsak,ze sa uz aj kamosovi podarilo vystopovat mobil cize je to realne...
aj ja som nahlasil kradez tel.davnejsie N6230,ale nic.no viem vsak,ze sa uz aj kamosovi podarilo vystopovat mobil cize je to realne...
ale je to o prepisani. si spomen ako ceska policajtka zadanim IMEI kodu same nuly vyradila statisice telefonov. a preco? pretoze boli odblokovane v neautorizovanych strediskach (cize hociaky mobil servis na rohu ulice). a ked ich takto vyradila tak sa predsa museli do siete hlasit pod tymto NOVYM imei kodom... 
-
Runes
Addict
zapnuty hehe ani zdaleka
staci amt vypnuty telefon z baterkou v tele a keby moc chceli najdu ta. Lenze ako funguje stopovanie v praxi ked tam nieje simka tak oni najdu ten telefon celkom presne na meter ale len stylom GPS dokazu identifikovat jeho poziciu cize napr dokazu povedat ze sa nachadza na safarikovom namesti v brane c36 ale na kolkatom poschodi a v ktormo byte ee. Cize tu to dakde konci. A fakt je to ze denne je ukradnutych 200mobilov to by chcelo len 30 policajtov co by sa tym zaoberala denne
zapnuty..nikde som nenapisal,ze musi byt so simkou...pretoze telefon aj bez sim sa hlasi do siete,keby to tak nebolo nedali by sa uskutocnovat nudzove hov.,ale ked mas SIMku v nom tak vedia kto si.Este rok dozadu som sa venoval telefonom na dost vysokej urovni a precital som mnoho odbornych clankov aj ohladom kradezi...co sa tyka prepisu IMEI,ano bolo to mozne na starsich typoch telefonu..teraz sa to da riesit jedine vymenou nejakej suciastky-asi doska cela co je v podstate lacnejsie o par korun ako novy fon cize by sa to nikomu neoplatilo 
-
.:M4jco:.
Medium Star
Pamatám si ako som prepisoval IMEI na Siemensoch, konkretne sa jednalo o typy CX65 a S65, fungovalo to v pohode ale robil som to len pre svoje potešenie, peniaze som za to nebral a vlastne tie mobily boli aj moje...ale to chcem povedať že IMEI sa dá prepísať v pohode aj softwarovo ale aj hardwarovo...ale doftwarovu medotdu využívaju skôr lamy ako ja atd...