PC v krabici

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

PC v krabici

Príspevok od používateľa ST1 »

Ahoj ma napadla zaujimava vec, ze cely PC dam do jednej krabice a odhlucnim a lepsie schladim ako to mam teraz i ked to uz mam dost vyladene...

Otazka je taka: ze ked polozim zakladnu dosku na karton ci sa podpali ? popripade mozem polozit na sacok v ktorom bola doska zabalena ? neodpali sa nic?? moze ten karton zhoriet ?? teploty procaka su 52C pri plnej zatazi a PC ide niekedy aj cez noc, ale hlavne vtedy ked nejsom doma...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Chces dat pc do kartonovej krabice? Povies mi co ta motivuje zrealizovat tvoj fantasticky napad?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

no tkmer kartonovej...a proste neries preco to robim...chcem nieco vyskusat a hodi sa mi to celkovo aj do izby je to velka priestranna krabica kde by sa zmestili aj 2 kompy a 4 na sebe...ale o to teraz nejde...chcem vediet ze ked to bude polozene na kartoone ci sa podlai alebo na sacku v ktorom bola zabalena zakladna doska...

a dalsia vec ze neodpovedajte na otazku otazkou...za pochopenie dakujem...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ser na to , kup si radsej case za 500 sk a budes mat pokoj
Gangy
Darca
Darca

No nikdo ti tu nic nezaruci, ale ja by som to teda neriskoval. Ale kym sa karton nebude dotykat najviac sa zahrievajucich komponentov, nemal by byt problem.

Mimochodom je to dobre debilny napad, ehm.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

ok ja fiim ze tj debilny napad....len by som lepsie dokazal chladit PC a tichsie samozrejme....a samozrejme myslim na vsetko ze vedel by som zakladovku aj vydvihnut na srobi a upevnit....ide hlavne o to odhlucnenie...este sa uvidi ci to buem robit najprv si to musim premysliet...
Gangy
Darca
Darca

Naozaj neviem ake su chladiace vyhody kartonovej krabice oproti pc bedni. Ale rad by som sa dozvedel.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

mozes si dat vetraky kam ces...odhlucnit PC ako ces proste odvody tepla si pspravis ako ces...viem karton sa hreje a dost...lenze ked si vsetko dobre urobis tak nemas problem...ale uz to nechajme kazdy ma vlastny nazor...mozno to nakonec realizovat nebuem...
Gangy
Darca
Darca

Tak to si radsej vyrobit vlastny case. Tam mas rovnake vyhody. Ale nie z kartonu pre boha.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

nechaj sa inspirovat :wink:

Zostavili sme Homeless PC
PC_Space 2/2008
Prílohy
home2.jpg
home1.jpg
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

dakujem take nieco som presne myslel len ta moja krabica je z tvrdeho kartonu abo co tj...no a uz vnutro bue vypchate niecim ...a ta moja krabica je 4 krat vacsia ako toto...pretoze aby som to vsetko lepsie odhlucnil + je pekna... :D
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

potom upni daky screen :) celkom ma to zaujima...
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

realizovat to buem bud najblizsej dobe alebo az cez vianoce a screen dam urcite :D

/edit: ma napadlo ze keby som dosku podlozil drevom tak sa ten karton neprehrieva...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Gangy: ST1 to cele ma premyslene v tom style ze on chce tou krabicou jednak odhlucnit ten cely komp pretoze chce si psravit prievan v bedni aby to mal co nejlepsie chladene a chce to mat comozno najtichsie tak preto robi tu debilinu ako si to nazval.

Podla mna chlapec nech sa uci je to sice crazy napad ale je jeho a ja crazy napady tykajuce sa kompov beriem takze asi tak..a teraz k teme:

Ak tu dosku podlozis antistatickym sackom v com si mal zabalenu dosku nestane sa nic bo aby to cele nejako zacalo horiet abo podobne,musela by tam byt teplota okolo 100 stupnov ktoru nemas sancu dosiahnut jedine keby si vytazil na full komp pretktoval do extremnych hodnot cely sytem aeste to ofukoval ohrievacom z ktoreho ide ekne horuci vzduch..takze sa podla mna nemusis bat...dosku by somnepodkladal nicim maximalne tym obalom co si mal k doske a asi najlepsie by si sparvil kebyze ju uchytis antivibracnymiuchytkamia k tomu das antivibracne podlozky jak sa dava k ventilatorom tym minimalizujes vibracie od ventilatora co ti chladi CPU a prenasa vibracie na celu dosku...
Napísať odpoveď