Juicy napísal:No ta klavesnica sa ta zlakla a preto sa ulomila. Vies ze technika nema rada zeny alebo ako to je...Ja by som osobne skusil na cistenie klavesnice sltaceny vzduch v spreji, stoji to cca 200SK a vydrzi to na take 5 cistenia v poho
no ja som cital, ze jednemu typkovi to odpalilo notebook
ked si s tym vazne nevies rady a netrufas si ho rozoberat, tak radsej fakt zbehni do servisu PC, povedz co mas za problem a povedz, ze bez blocku ti to staci, mozno za dakych 300 Sk ti to vycistia a mas to na istotu, nemusis sa bat, ze sa ti nieco odpali pri dakom experimente
ja by som sa hcel spytat ked mam Acer s tych drahsích ci sa to nemoze tam pokazit lebo to ma tie tenke tlačitka viete tak ak prosim vas naiky sposob mi poradte.
No to je jedno, na kazdom booku by to malo ist rovnako....az na urcite kusky, ale nechapem co sa bojite...proste to nejakym sposobom 'odlupni'
BTW/same prve si radsej odfot celu klavesnicu aby si potom vedel co ide kde
kedze mam uz druhy notebook, tak som rozobral asus netrvalo to dlho, kedze sem tam som uz predtym nejake to jedno tlacitko odlepil. No zlomil som nozicku na sipke doprava, ale funguje. http://www.lucas03.com/ako-cistit-klave ... notebooku/
U nas to technici cistia tymto, ocistit sa tym daju len vecsie castice prachu a usadenin z jedla skvrny po vyliati kavy alebo inej tekutiny s tym nevyfuknes http://www.hama-shop.sk/detail/cistiaci-vzduch/
ten cistiaci vzduch mi pride dost,
doma ak to raz za cas pouzijes,
ale ak to maju technici by ich uz nevyslo lepsie od potapacov pozicat alebo zakupit flasku na 200 atmosfer a prvy stupen automatiky ktory to zhodi na 10?
na klasickom pc som uz klavesnicu sprchoval a pohoda..sa mi tam podarilo vyliat kavu tak sup sprcha, potom poriadne vytriast a cez den som nechal preschnut a bola ako nova....
Celkom fajn v prípade prachu a omrviniek je stará zubná kefka. Štetiny sa dostanú pomedzi klávesy a vyšistia väčšinu bordelu. Inak používam aj obyčajný vysávač (bez špeciálnej násady). Povysávať tlačítko sa mi podarilo iba raz (na nešťastie do vrecka plného prachu a špiny ) Väčšie klávesy ako Enter, Space atď, sú prichytené kovovým háčikom, ktorý sa ťažšie nasadzuje, no dá sa to zvládnuť (robil som to v škole na hodine )