Povolene veci na prevoz??
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Povolene veci na prevoz??
Chcem sa opytat ako su obmedzene prevozy nejakych veci napr. alkohol a cigarety lietadlom z Irska na Slovensko a z Ceska do Irska......
No teoreticky ano, ale prakticky si niektori ludia so sebou beru do lietadla prirucnu batozinu vacsiu ako moj kufor na 3 tyzdne.
Ale celkom je to fajn sledovat potom tie fesne letusky, ako sa ponad mna natahuju kedz chcu zavriet tie skrinky.
Len nechapem, ako sa im to vzdy podari. Ved niekedy je ta batozina 3x vacsia ako tie skrinky. : ))
Ale celkom je to fajn sledovat potom tie fesne letusky, ako sa ponad mna natahuju kedz chcu zavriet tie skrinky.
Len nechapem, ako sa im to vzdy podari. Ved niekedy je ta batozina 3x vacsia ako tie skrinky. : ))
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
praveze ide o to ze povacsine prezeraju batoziny a potreboval by som vediet to obmedzenie ci je to liter alkoholu alebo dva.....
a aj mne sa zda ze su to 2 kartony cigariet.....
a kupovat daco v tych prirucnych obbchodikoch po prehliadke je dost drahe... akurat kupi pol litrovku na pitie do lietadla that's all
s tou prirucnou batozinou bolo to tu riesene v mojej teme prvy let a je jedno kolko vazi len ju mozu dat na test do stojana ci splna rozmery ked ju narves do stojana je to ok... aj to nedaju vsetkym preskusat, s tou vahou ide len o to aby si si ju sam dokazal dat do tej skrinky...
a aj mne sa zda ze su to 2 kartony cigariet.....
a kupovat daco v tych prirucnych obbchodikoch po prehliadke je dost drahe... akurat kupi pol litrovku na pitie do lietadla that's all
s tou prirucnou batozinou bolo to tu riesene v mojej teme prvy let a je jedno kolko vazi len ju mozu dat na test do stojana ci splna rozmery ked ju narves do stojana je to ok... aj to nedaju vsetkym preskusat, s tou vahou ide len o to aby si si ju sam dokazal dat do tej skrinky...
No teraz som po tom chvilu googlil a na stranke porada.sk som nasiel toto:
//dakujem, no nemusis sa potom obtazovat
To dava logiku, pisali to tam viaceri. Takze si uz davaj pozor iba na to, aby si neprekrocil povolenu hmotnost batoziny.Dovoz z VB už neexistuje. Je to pohyb tovaru v rámci EU. Neplatíš clo.
//dakujem, no nemusis sa potom obtazovat