Ako zistim typ IP?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako zistim typ IP?

Príspevok od používateľa Bo55 »

cawte...pls ako zistim ci mam verejnu ip? :?
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

tak ze si zavolaš svojmu providerovi a spytaš sa ho.... naču su HELP DESKY ? načo maš zmluvu ktoru si podpisal? načo maš ruky a hlavu? tak ťukaj čislo do telefonu a volaj tomu spravnemu človeku....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

cez command si spusti "ipconfig".. a ak tam uvedená IP je totožná s touto IP: http://www.hojko.com/whats_my_ip_address.php ..tak potom máš verejnú IP. Ak tie IP nie sú rovnaké, tak nemáš verejnú IP..
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hextall »

Pokiaľ si za ňu neplatiš, tak ju nemáš.
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:cez command si spusti "ipconfig".. a ak tam uvedená IP je totožná s touto IP: http://www.hojko.com/whats_my_ip_address.php ..tak potom máš verejnú IP. Ak tie IP nie sú rovnaké, tak nemáš verejnú IP..
No takze na tom what is my ip mam 78.99.149.41

a na tom ipconfig mam stale tu istu aj ked vypnem a zapnem modem...tak nwm....(asi nemam co , :( :( )
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Brmova implikacia je nespravna. Implikacia plati v tomto smere: Ak sa tvoja IP ktoru dostanes vo vypise ipconfigu zhoduje s IP, ktoru ti vypise whatsmyip, potom verejnu IP mas. To, ze mas verejnu este neznamena, ze whatsmyip=ipconfig. U teba je to mozne z dovodu modemu/routru. Ten na vonkajsom rozhrani ma IP pridelenu providerom a na vnutornom rozhrani/rozhraniach pouziva pre komunikaciu s/medzi pocitacmi (v sieti LAN) IP adresu z rozsahu pre to urcenej - privatna IP adresa. Takze ak mas modem/router, budes musiet presmerovat urcite porty na konkretne PC aby tvoje PC bolo na tychto portoch pristupne zvonku rovnako ako by si mal verejnu IP adresu. Nazyva sa to port-forwarding. Ak potrebujes pomoct, napis preco vobec zistujes ci mas alebo nemas verejnu IP.

edit: aby som to uviedol na pravu mieru tu brmovu implikaciu, tak tato cast plati: "a ak tam uvedená IP je totožná s touto IP: http://www.hojko.com/whats_my_ip_address.php ..tak potom máš verejnú IP"

tato nie: "Ak tie IP nie sú rovnaké, tak nemáš verejnú IP"
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja by som doplnil t0m4s3ho. Ako pozeram, tak ta IP je DSLko od T-Comu, to znamena, ze je dost pravdepodobne, ze tam mas router. Cize verejnu IP mas urcite, lenze pokial sa chces dostat na PC z vonku siete, zalozit herny alebo iny server..., tak nemozes, pretoze nemas presmerovane porty (port forwarding). V tomto pripade ak by som sa riadil t0m4s3ho informaciami, tak pri vypise z ipconfig uvidis IP v tvare 192.168.x.x, pretoze to budu IP adresy v ramci siete medzi PC a routrom, ibaze na nete budes vystupovat pod inou IP.
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Ja by som doplnil t0m4s3ho. Ako pozeram, tak ta IP je DSLko od T-Comu, to znamena, ze je dost pravdepodobne, ze tam mas router. Cize verejnu IP mas urcite, lenze pokial sa chces dostat na PC z vonku siete, zalozit herny alebo iny server..., tak nemozes, pretoze nemas presmerovane porty (port forwarding). V tomto pripade ak by som sa riadil t0m4s3ho informaciami, tak pri vypise z ipconfig uvidis IP v tvare 192.168.x.x, pretoze to budu IP adresy v ramci siete medzi PC a routrom, ibaze na nete budes vystupovat pod inou IP.
ipconfig mi ukazuje tu 192.168 atd..ale what is my ip mi ukazuje tu istu iba ked si dam v showip a to je neaka wan..stou sa mi zhoduje whatismyip....inak nie......da sa to neako nastavit aby sa nic nepokazilo a zadarmo ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Co je to "showip"? Zobrazujes tym WAN IP na routri? Este stale z teba nevyliezlo ake pripojenie mas a akym sposobom to mas cele pozapajane.
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Co je to "showip"? Zobrazujes tym WAN IP na routri? Este stale z teba nevyliezlo ake pripojenie mas a akym sposobom to mas cele pozapajane.
show ip je program na zobrazovanie lan a wan ip.... no a napajanie je z modemu...(stĺp-krabica-krabicka-modem-LAN :D )
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A naco teda potrebujes tu verejnu IP?
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:A naco teda potrebujes tu verejnu IP?
Na vytvorenie serveru na Call of Duty 4 a iné....
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

V tom pripade potrebujes nasledovne veci:
1) Zistit port(y) ktore server COD pouziva
2) Tento port presmerovat na IP adresu pocitaca kde bude dany server bezat
3) Zabezpecit aby sa IP adresa pocitaca nemenila, pretoze pravidlo je dane "napevno" - tzn. nastavit IP adresu manualne a nie "DHCP pridelenim"

Na tejto stranke mas navod ako presmerovat port na velkom mnozstve routerov http://portforward.com/routers.htm
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:V tom pripade potrebujes nasledovne veci:
1) Zistit port(y) ktore server COD pouziva
2) Tento port presmerovat na IP adresu pocitaca kde bude dany server bezat
3) Zabezpecit aby sa IP adresa pocitaca nemenila, pretoze pravidlo je dane "napevno" - tzn. nastavit IP adresu manualne a nie "DHCP pridelenim"

Na tejto stranke mas navod ako presmerovat port na velkom mnozstve routerov http://portforward.com/routers.htm
Dakujem velmi pekne...a aj ked ju nemam tak mi z nej verejnu ip spravi? a nic sa zato neplati?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Nie. Ono preklad vlastne len urobí, že Tvoj PC vo vnútri lokálnej siete (do ktorej sa štandardne nedá adresovať z internetu) bude dosiahnuteľný na tých daných portoch, pre ktoré nastavíš preklad.
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis napísal:Nie. Ono preklad vlastne len urobí, že Tvoj PC vo vnútri lokálnej siete (do ktorej sa štandardne nedá adresovať z internetu) bude dosiahnuteľný na tých daných portoch, pre ktoré nastavíš preklad.
Takze budem mat verejnu ip? a je to zadarmo?a nic sa mi stym nepokazi?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano na portoch ktore si zvolis budes mat verejnu IP, je to zadarmo a nic sa nepokazi.
Bo55
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ano na portoch ktore si zvolis budes mat verejnu IP, je to zadarmo a nic sa nepokazi.
no oki...kujem .. keby neco poslem ss
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Ako urobim fowarding port na gliteli od t-comu ? ako zistim aky port vyuziva filezilla ? len aby som sa uistil ci to robim spravne ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Filezilla ma urcite moznost nastavit si port, ktory chces. Port forwarding skus najst niekde v menu.
Napísať odpoveď