Poradte pls s kupou monitora na Playstation 3. Aky obraz by som mal kebyze kupim s DVI vystupom a redukciou by som to prepojil do hdmi PS3. Vyrovnal by sa obraz plnohodnotne ako keby som to mal cez HMDI zapojene? Ci mam kupit rovno s hdmi....
cenovo sa chcem zmestit do 7000 sk. Samozrejme nizsia cena by nebola zla kontrast min 2000:1 idealne aspon 3000
btw...kolko metrov chces hrat od monitoru ??... odporucam ti na hranie Samsung 3 alebo 4. seriu TV 32 palec a HD...to staci hral som cez HDMI z PC cez HDMI (ATI 4870) hry: Crysis/Cod 4/...a pod...a nadherny obraz...takze jednoznacne odporucam ak sedis od toho viac ako 1,5m abo 2m rychlo si zvyknes na velku uhlopriecku i ked sa zda ze je velka...
ST1 napísal:btw...kolko metrov chces hrat od monitoru ??... odporucam ti na hranie Samsung 3 alebo 4. seriu TV 32 palec a HD...to staci hral som cez HDMI z PC cez HDMI (ATI 4870) hry: Crysis/Cod 4/...a pod...a nadherny obraz...takze jednoznacne odporucam ak sedis od toho viac ako 1,5m abo 2m rychlo si zvyknes na velku uhlopriecku i ked sa zda ze je velka...
ale to je cenovo uz ina relacia. co som dnes pozeral tv samsung tak 18-20 tis za to nedam preto chcem monitor 22 s hdmi co ma slusne parametre s cenou do 7-7500 sk.
pozeram ze monitori s DVI su lacnejsie ako HDMI, tak neviem sa rozhodnut...
a btw k tomu kontrastu. to aky je dynamicky??? ze zaklad je 1000 a dynamicky 8000 napr. to si mam ako vysvetlit?
Časť výrobcov totiž udáva takzvaný statický kontrast a časť zase dynamický kontrast. Statický kontrast (používa ho napríklad Sony) je číslo udávajúce pomer medzi čiernou a bielou farbou v ktoromkoľvek okamihu. Je to teda minimálny kontrast.
Dynamický kontrast predstavuje maximálnu možnú hodnotu. Ak ich obe porovnáme, dynamický kontrast 3 000 ku 1 nezodpovedá ani statickému kontrastu 500 ku 1.
no rozdiel neuvidis medzi dvi a hdmi, a kedze chces 22 monitor tak je hdmi aj tak zbytocne lebo full hd nezahras kedze nepodporuju take rozlisenie, ale vyzerat to bude pekne. Na tvojom mieste by som radsej vzal 24 full hd, a pokial vies vyriesit zvuk (ps3 nemam) bez pouzitia hdmi portu tak kludne staci dvi.
tak aky kontrast by bol idealny??? chcem ozaj pekne farby.
No ja ps3 tiez nemam, chcem ju kupit teraz aj s monitorom.
zvuk netusim ako,lebo aj ked napojim cez hdmi tak monitor ma 2x2 W tak je to dost??? ci šumitka...
chlapec moj mylis sa...ze 18 - 20 tis...zta 13500sk sme kupili samsung 3 seriu obraz nadherny po pripojeni na PC a po zahrani hier ako som uz napisal...a na rozliseni nezalezi pretoze Xbox ani PS 3 ti neda Full HD rozlisenie je iba par hier ktore ti to daju, aj tj zevraj daka sportova takze to nemusi vyzerat extra....staci HD telka...a 4. seriu Samsungu mimochodom sme kupili za 14tku...
ST1 napísal:chlapec moj mylis sa...ze 18 - 20 tis...zta 13500sk sme kupili samsung 3 seriu obraz nadherny po pripojeni na PC a po zahrani hier ako som uz napisal...a na rozliseni nezalezi pretoze Xbox ani PS 3 ti neda Full HD rozlisenie je iba par hier ktore ti to daju, aj tj zevraj daka sportova takze to nemusi vyzerat extra....staci HD telka...a 4. seriu Samsungu mimochodom sme kupili za 14tku...
no za 13 ale ja sa chcem zmestit do tych 7-7500 sk i ked dik za typ.
ten prvy co som dal celkom hore sa mi pozdava. ale napr s tym zvukom ako to je potom. ked slabe repraciky v monitore, ci sa daju na ps3 pripojit ine a tym padom ci sa daju tie na monitore vypnut? nech mi to tam nešumi. neviem aky maju zvuk, nemam s tym skusenosti
no vypnut sa daju, a podla mna 2x2w nejsu plnohodnotne repraky na plnohodnotne hranie nejakej hry cize aj tak to asi budes musiet vyriesit externe... nehovoriac o tom ake su tenke cize basy neexistujuce pozeral si ten lg? je to lepsia znacka, lepsie parametre a nizsia cena...
Rattata napísal:no vypnut sa daju, a podla mna 2x2w nejsu plnohodnotne repraky na plnohodnotne hranie nejakej hry cize aj tak to asi budes musiet vyriesit externe... nehovoriac o tom ake su tenke cize basy neexistujuce pozeral si ten lg? je to lepsia znacka, lepsie parametre a nizsia cena...
no ja ten monitor budem pouzivat len na PS3 cize chcem aby bol cim lepsi obraz. Tak teraz sa mam na co sustredit? na kontrast? rozlisenie?
ved nove hry na ps3 tusim su na rozliseni 720 a najvyssie na ps3 je 1080. no a s tym kontrastom nechapem ako to je ten dynamicky. napr ten asus ma kontrast 5000:1 ten LG ma 1000:1 ale dynamicky 10 000:1 tak ktory z tychto dvoch monitorov je s kontrastom lepsie na tom. co sa tyka toho ze to bude na ps3 v tych rozliseniach ako hry su robene a na beznom pc zapnuty nebude ten monitor vobec.
//autoeditácia príspevku ( 12 Nov 2008, 1:53 )
btw vyberat radsej z ponuky HDMI monitorov alebo DVI ??? kedze sa da DVI redukciu k PS3 pripojit. Vplyv na kvalitu obrazu?? pozeram ze DVI su aj lepsie ceny monitorov ako hdmi
na takom niecom malom si to nevsimnes uhlopriecka nad 1m a sediet pritom musis blizsko...takze ber f poho monitor s DVI za par sk mas HDMI to DVI konverter...
so zvukom ti neporadim, no pokial ho budes riesit externe (cez opticky vystup) , kludne kup monitor s dvi, kupis kvalitnejsie a obraz budes mat vynikajuci a skus najst nejake repro s optickym vstupom. Pretoze ako som pisal kupit monitor s 2x2w je ako keby si to pocuval z repraku telefonu, teda aj tak zvuk nakoniec vyriesis cez dodatocne repro...
No uz len ked si vezmes porovananie asus dynamicky - 5000:1, lg dynamicky - 10000:1 tak je jasne ktory z nich ma lepsi staticky kontrast. No v podstate volnym okom to nerozoznas.
V tomto pripade plati ze drahsie(asus), nie je lepsie(lg), nevraviac o dlhodobej kvalite monitorov oboch vyrobcov, kde lg urcite vitazi.
ja sam mam tento monitor HP (no nemam HDMI) http://www.alza.sk/SK/lcd-panel-hp-pavi ... 101654.htm
a som nad mieru spokojny mas tam aj DVI, aj HDMI aj D-Sub... stoji o par korun menej ako Asus, kt. mas v prvom prispevku
je tam taky paramater ktory si este nespomenul, podstatnejsi nez kontrast. Hz. Pozeraj rozpatie herzov s tym ze podstatna je najma spodna hranica ( na najvyssom rozliseni) doteraz pozerane monitory maju 56 hz co je priemer, no pokial budes vyberat medzi dvi, isto najdes aj vyssiu hodnotu.
Rattata napísal:je tam taky paramater ktory si este nespomenul, podstatnejsi nez kontrast. Hz. Pozeraj rozpatie herzov s tym ze podstatna je najma spodna hranica ( na najvyssom rozliseni) doteraz pozerane monitory maju 56 hz co je priemer, no pokial budes vyberat medzi dvi, isto najdes aj vyssiu hodnotu.