Som pred životným rozhodnutím. Zo socketu A prechádzam na iný, no neviem ktorý je pre mna lepší. Ako prvotnú investíciu chcem to minimum (výmena RAM, Grafi, CPU, DOSKA) s možnosťou dokúpenia 4 jadra v budúcnosti (pracujem s 3D a občas rendrujem ale 4jadra su ešte drahé). Zatial sa priklánam k platforme AMD+ATI. Moja predstava: CPU okolo 1200,- kúpené tu na fore, Grafika ATI 1950xt alebo 2600xt za 800-900, Ram 2x1gb do 600,- a doska o ktorej nemám ani ponatie ale musí mať ATA porty. Samozrejme všetko plánujem kúpiť tu na fore. Taktovanie nie je pririta, len trošku. Dakujem za rady.
Doplnenie:Aktuálne potrebujem iba vymeniť socket ale aj to najlacnesčie riešenie bude výkonnejšie ako terajšia zostava (Athlon 2800+, 1,5GBram 400MHz, ATA, AGP) Túto zostavu budem upgradovať (výmena procesora a dokúpenie ram) hned v januári. A cenový strop za použité veci: CPU 1200,- RAM 600,- Grafika 800,- Doska 1200,- Ak mi púmúžete sa rozhodnúť, hneť to idem zhánať. Výkonné CPU budem kupovať vo februári a myslel som tiež na Q6600. Podotázka: prečo neodporúčate AMD na rendrovanie ked sú tam lacnejšie procesory? A ešte jedna vec, ked sa už rozhodnem pre konečný ciel Q6600 tak ho chcem pretočiť na 3.0Ghz tak prosím návrhy na takú dosku s ktorou sa to dá utiahnúť.
Posledná vec: v marci budem dokupovať ATI 4850-70 tak prosím takú dosku aby nebol problém s kompatibilitou. V tom prípade cena dosky môže byť vižšia.
AMD alebo INTEL
Ak v tej cene zoženieš Intel, tak ber Intel.. ak v tej cene nezoženieš Intel, tak Ti ostane iba AMD..
AMD je lacnejší, ale Intel sa dá pekne taktovať, takže v rovnakej cene dosiahneš vyšší výkon ako AMD..
Q6600 by si mal vytaktovať na 3GHz s každou bežnou doskou s Intel chipsetom.. (aspoň chipset Intel P35).. doporučujem výrobcov GIGABYTE alebo ASUS. Pokiaľ sa Ti pošťastí zohnať dobrú dosku, kľudne sa môžeš dostať až na 3.6Ghz..
Neviem, ako Ti súri komp, ale na Tvojom mieste by som počkal do marca a riešil to až vtedy.. keďže budeš mať viac financií na novú grafiku, zbytočne by si teraz vyhadzoval na staré 1950/2600..

AMD je lacnejší, ale Intel sa dá pekne taktovať, takže v rovnakej cene dosiahneš vyšší výkon ako AMD..
Q6600 by si mal vytaktovať na 3GHz s každou bežnou doskou s Intel chipsetom.. (aspoň chipset Intel P35).. doporučujem výrobcov GIGABYTE alebo ASUS. Pokiaľ sa Ti pošťastí zohnať dobrú dosku, kľudne sa môžeš dostať až na 3.6Ghz..
Neviem, ako Ti súri komp, ale na Tvojom mieste by som počkal do marca a riešil to až vtedy.. keďže budeš mať viac financií na novú grafiku, zbytočne by si teraz vyhadzoval na staré 1950/2600..
-
manager666
Star
moja rada je...kup si to uz teraz a daj si to na splatky...zober uver taky,kde do 3och mesiacov to mozes vratit bez urokovej sadzby...to znamena... ze vo februari by si to eventuelne mal splatit, ked by si to zobral teraz...ak vydrzis do decembra,tak to vychadza akurat na marec, ked az vtedy budes na to eventuelne mat...
fakt sa neoplati kupovat teraz starinky...alebo teraz dobry procak a neskor dobru grafiku...vsetko teraz naraz alebo v marci naraz...
ostatne je absolutne nevyhodne a vyhodene peniaze do vzduchu...

p.s. ale ak to uz tak velmi suri a nechces brat uvery...tak co s tebou

fakt sa neoplati kupovat teraz starinky...alebo teraz dobry procak a neskor dobru grafiku...vsetko teraz naraz alebo v marci naraz...
ostatne je absolutne nevyhodne a vyhodene peniaze do vzduchu...
p.s. ale ak to uz tak velmi suri a nechces brat uvery...tak co s tebou